Det Muslimske Broderskab er lammet i Frankrig, fordi dets topfigur er fængslet for flere tilfælde af brutal voldtægt

Foto: Kirsten Damgaard

PARIS: Det muslimske broderskab, som var i fuld gang med at forberede at løbe det franske demokrati over ende, er blevet lammet i sine aktiviteter.

 

Det skyldes, at organisationens førende talsmand Tariq Ramadan, et barnebarn af broderskabets egyptiske stifter, er sat i varetægtsfængsel, mens ikke færre end tre undersøgelssdommere undersøger to navngivne og flere anomyme kvinders anmeldelser mod ham for grov voldtægt.

 

Den første kvinde

Den første anmeldelse fra en kvinde i Rouen, Henda Avari, affødte voldsomme protester på nettet, og i flere storbyer gik råbende og skrigende muslimer på gaden i demonstrationer, hvor de truede den formastelige kvinde på livet.

 

Hun havde tilladt sig at melde broderskabets ledende topfigur til politiet, fordi han ifølge hende havde kastet sig over hende som et vildt dyr, da hun mødtes med ham på et hotel i Lyon for at blive oplyst af teologen Ramadan om hans religiøse synspunkter.

 

Den anden kvinde

En anden kvinde, som også er trådt åbent frem med en politianmeldelse for voldtægt i et hotelværelse i Paris, fortæller om en tilsvarende oplevelse, da hun befandt sig alene med Ramadan for at høre nærmere om hans religiøse og politiske virke.

 

Særlig medsøsteren, der var 37 år, da hun blev udsat for Tariq Ramadans voldsomme overgreb, vakte medynk og bestyrtelse, da offentligheden fik kendskab til enkeltheder i hendes anmeldelse.

 

Hun er handicappet, og efter voldtægten smed Ramadan hende og hendes krykke ned i hotelværelsets badekar og tissede på hende for at fuldbyrde ydmygelsen.

 

Denne gang var der ingen demonstrationer af ophidsede tilhængere uden for fængslet eller retsbygningen, hvor Ramadan har fået sin sag for. Endnu for et par måneder siden truede han sine ofre med at sagsøge dem for bagvaskelse, men den trussel blev aldrig virkeliggjort.

 

På tvungen orlov

Derimod bad universitetet i Oxford, som havde knyttet Ramadan til sig som gæsteforelæser, ham i december om at gå på tidsubestemt orlov. Det skete.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Som led i udforskningen undersøger fransk politi nu, om Ramadan misbrugte mindreårige elever, mens han underviste på en skole i Geneve. Ingen af pigerne har brudt sig om at stå frem med offentlige klager, men muligheden foreligger, at de får lov at vidne anonymt.

 

Tvetunget Tariq

Under varetægtsfængslingen fik Tariq Ramadan ikke lov at dø i synden. I Journal de Dimanche opregnede journalisten og essayisten Caroline Fourest i søndags, at aldrig har hun oplevet en så tvetunget debattør som Ramadan.

 

I en bog “Frère Tariq” (Broder Tariq) har hun allerede tidligere afsløret med talrige eksempler, hvordan Ramadan i foredrag og indlæg på sociale medier talte fredeligt om sit politiske virke på fransk, men på arabisk var han helt anderledes aggressiv og svinede sine kritikere og det franske samfundssystem til.

 

Sarkozy fik Ramadan på krogen

Tidligere præsident Nicolas Sarkozy er en af de få, som har gennemført at sætte Ramadan stolen for døren. Han havde set, at Ramadan gik ind for sharia-lovgivning og spurgte ham i en TV-debat, om han dermed støttede stening af utro kvinder.

 

Ramadan prøvede at undvige ved at sige “Ikke i Franrkig”. Men Sarkozy slap ham ikke af krogen. Men stening er altså i orden i andre lande. Ja, det står i Koranen, svarede Ramadan. Og De følger Koranen? Ja, jeg er muslim.

Læs også
”De kalder os hvide svin”

 

Merci, mange tak. Med de ord kunne Sarkozy sætte punktum for det afslørende ordskifte.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…