“Muslimske brødres” topfigur sat fri, men friheden er stærkt begrænset

Foto: Kirsten Damgaard

PARIS: Tariq Ramadan, der er barnebarn af Det muslimske broderskabs egyptiske stifter Hassan al Banna, har siddet i fængsel i Frankrig siden den 2. februar sigtet for brutal mishandling og voldtægt af to kvinder.

 

Han er nu sluppet fri, men friheden er svær at få øje på. Han skal stille en kaution på 300.000 euro. Hans schweiziske pas er beslaglagt, han må ikke forlade Frankrig, han skal en gang om ugen melde sig på en politistation, og han må ikke kontakte de mishandlede kvinder og en række vidner.

 

Før han slap ud af fængslet, opdagede vagtmandskabet, at han forsøgte at få smuglet en mobiltelefon ind i sin celle. Det var oplagt at tro, at han ville kontakte de to ofre for brutale overgreb for at overtale dem til at frafalde anmeldelserne.

 

Nu står det i vilkårene for prøveløsladelsen, at han har direkte forbud mod at kontakte dem.

 

Tariq Ramadan er berygtet for at sin tvetungethed. Han er frontfigur i kampagnen for den såkaldte EuroIslam. Han nyfortolker Koranen for at gøre den mere spiselig for europæerne.

 

Hans far Saïd Ramadan blev som fremtrædende medlem af det muslimske broderskab sendt i eksil  af præsident Gamel Abdel Nasser. Familien valgte at slå sig ned i Schweiz, hvor Tariq blev født 26. august 1962. Som teolog, forfatter og debattør opnåede han at blive professor i orientalske studier ved University of Oxford, men blev fyret , da anklagerne for voldtægt blev kendt.

 

Time Magazine udnævnte ham i 2004 til at være blandt verdens 100 mest betydningsfulde mennesker. Men han blev to gange nægtet visum til USA, da det kom frem, at han havde støttet terrororganisationen Hamas økonomisk. Han måtte opgive et professorat ved universitetet i South Bend, Indiana.

 

I Frankrig oplevede man massedemonstrationer af hylende og skrigende tilhængere, som mente, at deres idol var offer for islamafobi.

 

Men Tariq Ramadans problemer med at styre sin seksuelle appetit og sin foragt for kvinders rettigheder  har siden givet mange af tilhængerne kolde fødder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…