Masser af gode vintilbud

Der er ikke meget godt at sige om det sure vejrlig, som det nye år har præsenteret os for. Til gengæld kan det være en trøst, at der er masser af gode vintilbud hos Den Korte Avis’ vinhandlerpanel i denne uge.

 

Hvidvin

 

Winzergenossenschaft Vier Jahreszeiten, 2016 Dürkheimer Hochmess, Deutscher Qualitätswein, Pfalz, Tyskland – Tilbudspris 59,95 kr. hos udvalgte Menu og Spar butikker. På tlf. 8641 9600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen er et lækkert eksempel på, hvad tyske vinbønder kan trylle ud af den berømte Riesling drue. Her er der både mineraler i duften og frisk frugt i smagen, som har en lang finish med overvægt af grønne æbler og citrus. En dejlig ledsager til en højt belagt rejemad.

 

Importør: Amka, Randers

 

Rødvin

 

Tenuta da Ghizzano, 2012 Venerosi, Terre di Pisa DOC, Peccioli, Toscana, Italien – Normalpris 279,95 kr. – Tilbudspris 199,95 kr.

 

Vinen er hovedsageligt fremstillet af Sangiovese druer, men har fået et lille skud Cabernet Sauvignon for at få dens kvalitet op på topårgangen i 1985. Derudover er der på alle mulige måder kælet for produktet med 16 måneders lagring på fad og 14 måneder i flaske før frigivelsen til salg til de ventende kunder.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Læs også
God vin lysner en trist november

Bodegas Señorio de Nevada, 2014 Plata, Vino de Calidad de Granada DOP, Villamena, Spanien – Normalpris 219 kr. – Tilbudspris 109 kr. pr. flaske ved køb af 6.

 

Vinen er stukket sammen af druesorterne Syrah, Merlot og Cabernet Sauvignon, som er dyrket i den sydligste og solrigeste del af Spanien. Der er saft og kraft i hver mundfuld, hvor en pallet af smagsindtryk krydrer smagsløgene. En sand fornøjelse at drikke til en af de nordiske sammenkogte retter baseret på kalvehale og rodfrugter.

 

Importør: D’Wine, Aalborg.

 

Barandica Vineyards, 2015 Antucura, Vista Flores, Tenuyàn, Mendoza, Argentina – Normalpris 155 kr. – Tilbudspris 125 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Antucura betyder på det indfødte sprog ”sol-sten” og relaterer til de gode vækstforhold i Mendozas bedste vinområde, Uco Valley. Her dyrkes Pinot Noir druer af høj kvalitet, som denne vin er et godt eksempel på. I forhold til de franske bourgognevine har denne mere fyld og frugt, uden at det går ud over elegancen.

 

Læs også
Halloween og Mortens Aften kræver sin Rom

Importør: Vinslottet, Greve.

 

Domaine Soleyrade, 2015 Côtes du Rhône ACRC, Sérignan du Comtat, Rhòne-dalen, Frankrig – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris pr. styk 116 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Her har vi en typisk Rhône-vin, der er lavet på de to lokale druetyper Grenache og Syrah, i glasset. Næsen er karakteriseret ved friske røde bær, bl. a. moreller, og rund fyldighed og krydderi præger smagen, som har en god længde i finalen.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Cantine Pellegrino, 2014 Gazzerotta, Terre Siciliane IGT, Marsala, Sicilien, Italien – Normalpris 109 kr. – Tilbudspris 69 kr.

 

Læs også
Julens bedste gave til vinentusiasterne

Cantine Pellegrino er en af de store spillere inden for vin på Sicilien i Marsala-området. Vinen er fremstillet på den lokale drue, Nero d’Avola, som kræver en smule tilvænning, før man opdager dens mange fortrin. Sammen med pasta- og risretter kommer den til sin fulde ret.

 

Importør: Megavin, Odder.

 

Bodegas Ramõn Bilbao, 2014 Edición Limitada, Rioja DOC, Alta, Haro, Spanien – Kampagnetilbudspris 99,95 kr. hos MENY supermarkeder.

 

Denne Rioja-vin er lavet af Ramõn Bilbao, som i 2014 blev kåret som Spaniens bedste vinproducent, og den viser den moderne udgave af områdets fortolkning af Tempranillo druen, men med respekt for traditionerne med lang fadlagring. Smagen er kraftig med stor frugt, og der er krydderier i eftersmagen, som bliver behageligt hængende i smagsløgene.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Læs også
Dansk champagne-gin

Elderton Winery, 2014 Elderton E, Barossa Valley, South Australia, Australien – Kampagnepris 92 kr.

 

Vingården blev grundlagt i 1894 af nogle tyske indvandrede, men blev overtaget af Samuel Elderton Tolley i 1916 med henblik på at levere 1. kl. druer til de større nabovingårde til videreforarbejdning. Sådan forløb det frem til 1979, da ejendommen blev overtaget af nu afdøde Neil Ashmead og hans kone Lorraine. De iværksatte store tekniske forbedringer, der resulterede i trofæet for Australiens bedste unge rødvin i 1983. Denne E-udgave er lavet på Syrah og Cabernet Sauvignon og er et fantastisk køb til prisen.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

 

Tenuta Podernovo, 2015 Allotto, Toscana Rosso IGT, Trento, Toscana, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. flaske ved køb af 12.

 

Vinen er fremstillet af druetyperne Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot og lokale druer, der har vokset på det biologiske certificerede markstykket Colline Pisane. Det er en god vinoplevelse sammen med en grillet og hvidløgsspækket lammekølle.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

Læs også
Nu er vinhøsten godt i gang

 

Cantine Cielo e Terra, 2015 Appassimento 100×100, Rosso Puglia IGT, Apulien, Italien – Normalpris 59,95 kr. – Tilbud: 6 flasker for 299 kr. På mobil 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Bag vinen står Italiens største leverandør af vin til støvlelandet, Cielo e Terra, som har samlet over 2000 vinproducenter i Gruppo Cantine Colli Berci, der hovedkvarter i Montorso Vicento i Veneto-regionen. Appassimento 100×100 betyder, at vinen er lavet af 100 pct. tørrede druer, og disse kommer fra Apulien. Det er en kraftig sag, som skal dekanteres og iltes godt, før dens fortrinligheder kommer frem i glasset.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…