Giv hverdagsmaden et pift med et godt glas vin

Kup på Vinhylde uge 35 – 2018

 

God og sund hverdagskost er ikke det mest spændende at sætte tænderne i, men der skal kun et godt glas vin til, før medisteren eller frikadellen får et pift og en helt ny smagsdimension. Mere skal der ikke til, og når vinhandleren samtidig frister med en vin fra et ukendt vinområde, så er der samtidig mulighed for at udvide sit vinkendskab. Så prøv en eller flere af nedenstående kupvine.

 

Boblevin

 

 

Cantine Ferrari & Perini, Perini & Perini, Spumante Malvasia Dolce, Piacenza, Emilia-Romagna, Italien – Kampagnepris: 79,95 kr. hos MENY.

 

Den højst estimerede, italienske vinanmelder, Luca Maroni, giver denne charmerende, hvide boblevin betegnelsen ”Italiens bedste Spumante Dolce” med ikke mindre end 96 point ud af 100. Duften er præget af fersken og abrikos, og smagsløgene fyldes af sødme og frisk syrlighed. God som velkomstdrink eller som dessertvin.

 

Importør: GOBIvin, Valby. www.gobivin.dk

 

Rosevin

 

 

Château Cavalier, 2017 Terre de Provence ACPC, Vidauban, Var, Frankrig – Kampagnepris 125 kr. hos MENY- og Sparbutikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Slottet har siden år 2000 været ejet af familien Castel, som har investeret store summer i modernisering med henblik på optimering af kvaliteten. Vinen her er fremstillet på 67% Cinsault-, 16% Grenache-, 10% Mourvèdre-, 5% Ugni Blanc- og 2% Clairette Blanche-druer og fremstår smukt laksefarvet i glasset. Smagen er frisk og lækker.

 

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk

 

Rødvin

 

 

 

Bodegas Àn Negra, 2016 ÀN/2, Terre de Falanis, Mallorca, Spanien – Normalpris 249,95 kr. – Tilbudspris 159,95 kr. pr. flaske ved køb af 12.

 

Hvis man ikke vidste bedre, ville man aldrig tro, at noget af Spaniens bedste vin laves på ferieøen Mallorca. Men sådan er det. Vinhuset Àn Negra drives af nogle vinnørder, som fanatisk sublimerer deres druemateriale til noget enestående. Den aktuelle vin er produceret på 3 mallorcinske druetyper, Callet, Mantonegro og Fogoneu samt Syrah. Farven er dyb rød og både duft og smag er et orgie af vilde bær og sorte moreller. Bravo.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund. www.theis-vine.dk

 

 

 

Bodegas & Viñedos Gancedo, 2010 Xestal, Bierzo D.O., León, Spanien – Normalpris 199 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. flaske ved køb af 6.

 

Vinen kommer fra det lille nordvestspanske område Bierzo og er lavet 100% på den lidet kendte druesort Mencía. Vinstokkene er mellem 60 og 80 år gamle og giver en sjælden kraftig most med duft og smag af sorte og røde frugter. Den er som de fleste spanske kvalitetsvine fortræffelig af drikke sammen med lam og oksekød.

 

Importør: Mega Vin, Odder. www.megavin.dk

 

 

 

Bodegas Asenjo & Manso, 2015 M Seleccion Especial, Ribera del Duero D.O, La Horra, Spanien – Normalpris 169 kr. – Tilbudspris pr. flaske 99 kr. ved køb af 6.

 

Vinhusets ønolog, Natalia Calleja, er mester for dette pragtstykke af en vin. Hun tilstræber at lave en vin, der er så naturtro som muligt. Det indebærer bl. a., at vinstokkene ikke beskæres fra april til høsttidspunkt, idet hun ønsker, at plantens kræfter skal gå til druerne og ikke til heling af klippesår. Herudover anvendes ikke kunstvanding, og alt i alt får køberen en super oplevelse i glasset.

 

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

 

 

Cannonball Wine Company, 2016 Cabernet Sauvignon, Healdsburg, Sonoma, Californien, USA – Kampagnepris 145 kr.

 

Cannonball blev grundlagt i 2006 af to erfarne amerikanske vinkapaciteter, Yoav

 

Gilat og Dennis Hill, som efter 40 år i branchen ønskede at være herre i eget hus. Et af målene var at lave en Cabernet Sauvignon-vin, som var let at gå til, frisk og uden et alt for tyngende fadpræg. Deres filosofi slog an, og i dag kan den bemærkelsesværdige vin med en etiket, der forestiller et legende barn, købes i hele USA og på 30 oversøiske markeder.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg. www.smv.dk

 

 

 

Château La Tonnelle, 2016 Haut-Médoc AHMC, Cissac-Médoc, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. flaske ved køb af 12.

 

La Tonnelle er en del af en større samling slotte, som ejes af vinmanden Vincent Fabre under navnet Domaines Fabre. Han laver klassiske Bordeauxvine med høj kvalitet, men til fornuftige priser, som alle kan betale. Den aktuelle er sammensat af 70% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot og 2% Petit Verdot. En vin, der åbner øjnene for Bordeaux’s fantastiske potentiale.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

 

 

Domaine Hauteval, 2017 Carignan Vieilles Vignes, Saint Guilhem le Désert IGP, Saint Saturnin, Languedoc, Frankrig – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 74,25 kr. pr. flaske ved køb af 3.

 

Druerne til denne vin hedder Carignan og har vokset på vinstokke i den østlige del af Languedoc 50 km fra byen Nice. Druesorten stortrives her, og mange af dem har en betydelig alder. De sætter derfor færre druer, men de, som plukkes, giver til gengæld meget koncentreret most. En skøn vin til en billig penge.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup. www.propperiet.dk

 

 

 

Journey’s End Winery, 2016 Debbie Does Pinot, Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 75 kr. – Tilbudspris 55 kr. pr. flaske ved køb af 6.

 

Vingården ligger i Cape-provinsen nord for Cape Town og ejes af familien Gabb.

 

Denne tæller bl. a. vinmageren Debbie, som eksperimenterer med en række druetyper. I dette tilfælde med den vanskelige Pinot Noir drue, der her har fået den sydafrikansk brændte fadstil, som mange synes godt om.

 

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

 

 

 

InterBrosa, 2017 Campiato, Old Vines, Vino de la Tierra Castilla, Spanien – Normalpris 59,95 – Kampagnepris 49,95 kr. pr. styk. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen, der er fremstillet af 100 pct. Cabernet Sauvignon druer, som er høstet på 40 år gamle vinstokke, formidles til vore breddegrader af danskeren Michael Albertsen, som har bopæl i Malaga på Costa del Sol. Betegnelsen Vino de la Tierra Castilla viser, at det store vinområde syd for Madrid har samme status som Vin de Pays (landvin) har i Frankrig, og at 60 pct. af vinen skal komme fra Castilla.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup. www.fortiumwine.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…