Dansk arabisk talende turist iført hellang hvid kjortel og sort imamskæg samt med tre koner og seks børn er fængslet i Malaysia for fake news

Salah Suleiman med håndjern (Foto: AP/Scanpix)

Lige siden i går den 30- april har en dansk turist i Malaysia trukket store overskrifter i asiatiske medier.

 

Danskerens berømmelse skyldes, at han er den første, der er blevet dømt efter en ny malaysisk lov, der kriminaliserer falske nyheder. De såkaldte fake news.

 

Loven trådte i kraft i begyndelsen af april i år.

 

Der er tale om den 46-årige danske statsborger Salah Salem Saleh Sulaiman, som i retten oplyste, at han har tre koner og seks børn at forsørge, skriver den britiske avis Daily Mail.

 

I retten optrådte Salah Salem Saleh Sulaiman i hellang hvid kjortel og med et langt sort imamskæg, hvilket blandt andet affødte følgende kommentar i TV-stationen Channel News Asias kommentarfelt:

 

”Dansk? En mærkeligt udseende dansker, vil jeg mene,” skrev blandt andre Sean Wood i forbindelse med TV-stationens omtale af retssagen.

 

Den ”mærkeligt udseende dansker” var oprindeligt statsborger i Yemen og er en af de ti tusinder, som har nydt godt af Folketingets årlige gavmilde uddelinger af danske statsborgerskaber.

 

Flerkoneri 

Men hvordan kan han være dansk statsborger og have tre koner? I de fleste muslimske lande som Yemen er det tilladt at have fire koner, fordi det er i overensstemmelse med Koranen. Men flerkoneri er ulovligt i Danmark.

 

Han kan være muslimsk gift med de tre koner, som så lever som enlige forsøgere i Danmark.

 

Det kan være en dyr fornøjelse for de danske skatteydere.

Læs også
Ahmad Suliman har 3 koner og 16 børn – Sverige tillader flerkoneri og svenskerne betaler millioner til familien

 

Men sådan kan man pludselig få et kig ind i det lukkede muslimske parallelsamfund, som danskerne ikke ved meget om men gladeligt betaler til.

 

Kritiserede ambulancefolk og politi efter drab på Hamas-medlem

Den 21. april i år blev medlem af terrorbevægelsen Hamas, Fadi al-Batsh, snigmyrdet i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, da han var på vej til aftenbøn i en moské.

 

Familien hævder, at den israelske efterretningstjeneste, Mossad, stod bag drabet, men det benægter Israel.

 

Umiddelbart efter drabet offentliggjorde danskeren med de tre koner og seks børn en video på You Tube, hvor han på arabisk beskyldte de malaysiske ambulancefolk og malaysisk politi for en langsommelig reaktion på nedskydningen af Hamas-medlemmet.

 

Allerede den 23. april blev han anholdt og sat i arrest, og fik dermed sin ti dages lange ferie i Malaysia afbrudt.

 

Læs også
Syrisk mand med kone og 8 børn får i pose og sæk – nu sviner han Danmark til, fordi man ikke vil betale for to koner og 12 børn

En uges ekstra fængsel og en bøde på over femten tusinde kroner

Under retssagen i forgårs erkendte danskeren i den hellange hvide kjortel, at han havde begået en fejl, da han ikke kendte landets lov.

 

Det formildede dog ikke dommer Zaman Mohamad, som idømte ham en uges fængsel ud over den tid, han allerede havde tilbragt i arrest siden den 23. april.

 

Dertil kommer en bøde på 10.000 ringgit (1.856 britiske pund sterling) eller i alt 15.707 kroner, eller yderlige en måned fængsel, hvis han ikke var i stand til at betale bøden.

 

I retten forklarede danske Salah Salem Saleh Sulaiman, at han ikke var i stand til at betale bøden, da han har tre koner og seks børn.

 

Så nu står den altså på yderligere en måned fængsel for den berømte dansker.

 

Forgæves kontaktforsøg til Udenrigsministeriets Borgerservice

Læs også
“Farfar har fire koner” – skandaløs børnebog giver idylliserende billede af islams kvindefjendske flerkoneri

Dagen igennem i går den 1. maj forsøgte Den Korte Avis gentagne gange at komme i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice for at høre, om man der kendte noget til en dansk statsborger, som udover at have tre koner og seks børn også var blevet smidt i fængsel i Malaysia.

 

Imidlertid løb vi hver gang ind i en telefonsvarer, som meddelte, at der ville blive ringet tilbage, så snart der var en ledig medarbejder.

 

Der må åbenbart have været et usædvanligt stort pres på i går den 1. maj, for der var ingen ledige medarbejdere, der ringede tilbage.

 

Læs mere her:

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5673807/Danish-tourist-person-punished-Malaysias-fake-news-law-jail-term.html

 

https://www.facebook.com/ChannelNewsAsia/posts/10155554964417934

Læs også
Sverige tillader muslimsk mand at leve med tre koner og 16 børn – og det offentlige betaler oven i købet 14 mio. kr. til det
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…