18-årig iraker begik røverier og seksuelt overgreb på ung pige – bliver ikke udvist

En 16-årig dreng og en 18-årig mand blev i dag i Retten i Aarhus idømt et år og ni måneders fængsel for to røverier begået i september sidste år samt for et seksuelt overgreb på en 17-årig pige. Den 18-årige, der er irakisk statsborger, blev idømt en betinget udvisning af Danmark.

 

Det var natten til den 9. september 2017, at de to mænd begik røverierne, som fandt sted i midten af Aarhus.

 

Omkring midnat henvendte de sig til en 26-årig mand, der sad og spiste en burger i Rådhusparken. Pludseligt blev de aggressive, sparkede ham i hovedet og truede ham til at aflevere sin telefon og sit dankort og pinkode. Da den 26-årige først oplyste en forkert kode, blev han slået i hovedet og truet med kniv. Til sidst lykkedes det den 26-årige at stikke af fra de to mænd og kontakte politiet.

 

Mændene nåede dog at slå til igen – denne gang mod en 23-årig mand, som stod og ventede på en taxa på Klostertorvet. De to mænd kom kørende forbi omkring kl. 5 og tilbød at give ham et lift hjem. Undervejs standsede de bilen og slog den 23-årige i ansigtet med knyttet hånd, mens de truede ham til at aflevere sit dankort og sin pinkode. Herefter kørte mændene rundt og hævede flere tusinde kroner forskellige steder og oddsede for nogle af de stjålne penge. Den 23-årige bad flere gange om at blive sat af, men mændene tvang ham til at tage sin t-shirt hen over ansigtet, mens de truede ham med en kniv til at blive i bilen.

 

Først kl. 6.45 blev den 23-årige sat af ved Marselisborgskoven.

 

Retten fandt begge mænd skyldige i røverierne samt i frihedsberøvelse mod den 23-årige. Derudover blev begge dømt for misbrug af de forurettedes dankort.

 

Også dømt for sexovergreb

 

Ud over røverierne blev de to mænd dømt for sidste år sammen med en 17-årig dreng at have begået et overgreb på en 17-årig pige i en lejlighed på Langenæs Allé i Aarhus. Her udsatte de pigen for forskellige seksuelle krænkelser, som de filmede. Filmklippene fra overgrebet delte den 18-årige efterfølgende med flere personer. Derfor blev han også dømt for udbredelse af børneporno.

 

Det var bl.a. videoovervågning og tracking af de to mænds mobiltelefoner, der til sidst førte til anholdelsen af gerningsmændene.

 

Anklager Tanja Fogt er overordnet tilfreds med dommene til de to unge mænd.

 

– Der er tale om meget grove forbrydelser, der er gået ud over helt uskyldige personer, så jeg er glad for, at Retten stort set fulgte min påstand om straf. Jeg vil dog nu overveje, om jeg skal indstille sagen til anke via statsadvokaten, da den 18-årige ikke fik en ubetinget udvisning, som jeg havde påstået,  siger anklageren.

 

Den 16-årige erkendte delvist forholdene og modtog dommen. Den 18-årige nægtede sig skyldig og bad om betænkningstid i forhold til at anke sagen. Det samme gjorde den 17-årige, der blev idømt fem måneders fængsel for sexovergrebet.

 

Dommen til den 16-årige og den 18-årige kommer oveni en dom, de tidligere har fået for andre røverier. Den 16-årige var i forvejen idømt en fængselsstraf på 15 måneder, mens den 18-årige var idømt ni måneders fængsel.

 

Den 16-årige kan derfor nu se frem til i alt tre års fængsel, mens den 18-årige som udgangspunkt skal tilbringe de næste to et halvt år bag tremmer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…