To justitsministre har lukket øjnene: Bandemedlemmer hvidvasker millioner af narkokroner i Vestre Fængsel

Glem alt om besværet med at bruge banker til hvidvask af sorte penge i Panama og lignende lyssky steder med risiko for at blive afsløret.

 

Gør som bandemedlemmerne. De har fundet en stensikker fidus, hvor de helt legalt kan hvidvaske narkopenge.

 

De bruger Vestre Fængsel i København, hvor det alene sidste år lykkedes for bandemedlemmer at hvidvaske for skønsmæssigt flere millioner kroner. Og, som nævnt, helt legalt.

 

Får indbetalt penge, som de ikke kan bruge i fængslet

Det er fængselsbetjentene Johnny Bonnerup og Jane Volder, begge Vestre Fængsel, som nu har slået alarm og afslører trafikken i fagbladet Fængselsfunktionæren.

 

Systemet er meget enkelt. Via forbindelser uden for fængslet får bandemedlemmerne indbetalt tusinder af kroner i lommepenge, som de vel at mærke ikke kan bruge i fængslet.

 

Pengene er derefter i fængslets varetægt med kvitteringer for indbetalingerne. De figurer dermed i det offentlige system og bliver skattefrit udbetalt, når den indsatte løslades.

 

”Forleden kom en kammerat til ti indsatte og indbetalte 20.000 kroner, der skulle fordeles ligeligt. Samlet set blev der indbetalt 56.000 kroner alene den dag. Der er ingen tvivl om, at nogle indsatte sparer op i fængslet og efterfølgende får hvide penge ud efter endt afsoning,” fortæller Johnny Bonnerup til Fængselsfunktionæren og fortsætter:

 

”Der er trods alt grænser for, hvad man kan bruge penge på i fængslet,” forklarer han og oplyser, at de indsatte som maksimum må have 500 kroner i kontanter i cellen, som de reelt ikke kan bruge til noget, da al handel i Vestre Fængsels butik er kontantløs.

 

Sidste år blev der indsat seks millioner kroner

Og det er ikke småpenge, der på denne måde passerer igennem Vestre Fængsel, som har en specialafdeling for stærkt negative indsatte såsom bandemedlemmer og rockere.

 

Læs også
Ikke-vestlige indvandrere bevæbner sig – antallet af våbendømte er næsten fordoblet siden årtusindskiftet

Det er især denne gruppe, der modtager store kontante indbetalinger. Sidste år blev der således indsat i alt seks millioner kroner på de indsattes konti i fængslet, og Johnny Bonnerup vurderer, at langt størstedelen går til bandemedlemmer:

 

”Det er langt fra alle indsatte, der har et socialt netværk, der kommer med tusindkronesedler som lommepenge. Selvom jeg ikke har tal på, hvordan pengene fordeler sig på de indsatte, er mit kvalificerede gæt, at langt størstedelen går til bandekriminelle.”

 

Han suppleres af fængselsbetjent Jane Volder, som sammen med Johnny Bonnerup har været 25 år på Vestre Fængsel og har oplevet hvordan tiderne har ændret sig.

 

”Tidligere var det jo den lokale Brian Brækjern, der sad i Vestre, og da var der ingen, der kom og indbetale store kontantbeløb. Men situationen er helt forandrer med bandemedlemmer og rockere. Der kommer jo knægte og indbetaler flere tusinde kroner til folk, de nærmest ikke kender navnene på,” fortæller Jane Volder til fagbladet Fængselsfunktionæren

 

To justitsministre har ignoreret forholdene

Som systemet fungerer nu, kan alle, der dukker op med gyldig billedlegitimation, indbetale ubegrænsede kontantbeløb til de indsatte med omfattende hvidvask af narkopenge som resultat.

 

Fra fængslets side har man forgæves forsøgt at råbe de ansvarlige ministre op.

Læs også
Den såkaldte våbenhvile i bandekrigen er lavet i en islamistisk moské – men naive kræfter sluger den råt

 

Således har Johnny Bonnerup skrevet til både tidligere justitsminister Søren Pind (V) og nu senest til justitsminister Søren Pape Poulsen (K), men ingen af dem har reageret ud over at kvittere for henvendelserne.

 

Af samme grund kan banderne i stor stil fortsætte med at bruge fængselsvæsenet til hvidvask af narkopenge til stor frustration for Johnny Bonnerup og Jane Volder, der ufrivilligt fungerer som mellemmænd ved hvidvask af narkopenge.

 

”Når man nu taler så meget om Al Capone metoden overfor rockere og bander, er det en gåde, at man stadig ikke har set på det her. Penge lugter ikke, og så snart de er overført til den indsattes konto, er de vasket hvide,” understreger Johnny Bonnerup.

 

Peter Skaarup: Det her skal stoppes omgående

Hos Dansk Folkeparti er formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup, noget rystet over afsløringerne i fagbladet Fængselsfunktionæren, som Den Korte Avis har forelagt ham:

 

”Det her er da helt hen i vejret. Her sidder vi og laver bandepakker samtidig med, at bandemedlemmer og rockere uhindret og i stor stil helt legalt bruger fængselsvæsenet til hvidvask af kriminelle penge.”

 

Læs også
Drabet på 16-årig var ikke banderelateret, siger politiet – men er det virkelig rigtigt, at han var ”en helt almindelig dreng”?

”Det er jo totalt til grin og dybt krænkende for retsbevidstheden.” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og understreger:

 

”Det her skal stoppes omgående. Jeg vil nu bede justitsministeren om dels at forklare, hvorfor ministeriet ikke for længst har reageret på Johnny Bonnerups henvendelser og dels redegøre for, hvordan ministeren har tænkt sig at få sat en stopper for denne her trafik.”

 

Peter Skaarup tilføjer, at ministeriet i den forbindelse passende kan tage kontakt i Johnny Bonnerup og Jane Volder.

 

”De ved hvor skoen trykker, og den bedste løsning på et praktisk problem er nu engang at kontakte dem, der i det daglige står med problemet,” lyder det fra formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup.

 

Hos Kriminalforsorgen er man dog opmærksom på problemet med de mange indbetalinger til indsatte i Vestre Fængsel, men her tør centerdirektør Annette Esdorf ifølge Fængselsfunktionæren ikke give noget bud på, hvornår praksis bliver ændret.

 

Du kan læse hele artiklen i Fængselsfunktionæren her:

https://mail.google.com/mail/u/0/#search/f%C3%A6ngselsfunktion%C3%A6ren/15b61c681e94b53f

Læs også
Nyt topsikret luksusfængsel i milliardklassen står klar på Falster -nu har man opdaget et stort hul i sikkerheden

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…