Skole involverer danske elever i syrisk kultur – men holder muslimer væk fra julegudstjeneste

Gribskolen i Græsted har stoppet en traditionsrig julegudstjeneste.

 

Det er sket af hensyn til elever med en anden religion (læs: muslimer). Den Korte Avis beskrev indgående sagen i artiklen her

 

Dermed er muslimer og andre tosprogede elever blevet holdt væk fra en vigtige del af dansk kultur.

 

Men den selv samme skole har gjort en stor indsats for at inddrage danske elever i syrisk kultur. Det kan man få et indtryk af på Gribskolens Facebookside, der handler om skolens syriensuge.

 

Løkke: Det er en ommer

Det vakte opsigt, da det i går blev kendt, at Gribskolen havde stoppet elevernes deltagelse i den traditionsrige julegudstjeneste.

 

Selv statsminister Lars Løkke Rasmussen kom på banen og skrev i går aftes, at det var en ommer. Løkke har iøvrigt fra 1. til 9. klaværet elev på Gribskolen.

 

Flere andre regeringsmedlemmer tog også afstand.

 

Og i Græsted er mange forældre og andre borgere vrede.

 

Men skolen står fast.

 

De tosprogede elever bliver holdt væk fra julegudstjenesten, fordi det vil forvirre dem. Det er tilsyneladende den besked, præsterne hat fået. Det skriver Backer Mogensen, som er den præst, der skulle holde julegudstjenesten. Han er selv uenig i beslutningen.

 

Den er også grotesk: Hele Danmark højtideligholder julen for at fejre, at Jesus blev født. skolen holder da også selv lukket i julen, samt under andre kristne højtider som påsken og pinsen.

 

Men de syriske børn og andre tosprogede elever bliver alligevel holdt væk fra den danske kirken i julen.

 

De danske børn derimod er blevet aktivt inddrages i syrisk kultur.

 

Syriensuge på skolen

Der er således holdt syriensuge på skolen, hvor eleverne lærte om landet og kulturen. De danser syrisk kædedans og laver syrisk mad.

 

Syriske forældrer overtog i en uge undervisningen på skolen. De “gav både børn og lærere et unikt indblik i en fremmed kultur”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eleverne lærte også om islam: Fastemåneden Ramadan, bønnekald, med mere.

 

Det er selvfølgelig helt ok.

 

Men det udstiller blot hvor grotesk, det er at stoppe for julegudstjensten.

 

I Danmark og det øvrige Europa kan man nogle gange fornemme en større respekt og interesse for ikke-vestlige muslimske kulturer end end for den danske kristne kultur.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…