Iraker troede, han bare kunne køre over den danske grænse – men her stod politiet, og de havde andre planer

Colourbox

 

Det var et ganske stort kvantum hård narkotika, der blev forsøgt indsmuglet i Danmark i Rødby Færgehavn om eftermiddagen den 27. september sidste år.

 

Irakeren kom nok så frisk kørende i sin Saab. Han skulle have bare krydse den danske grænse og videre til Sverige, hvor han boede.

 

Men haps – på den danske grænse stod det danske politi og stoppede ham. Og så var det slet med at køre til Sverige.

 

I en svensk indregistreret Saab personbil havde en 40-årig irakisk mand med bopæl i Sverige skjult 100 kilo amfetamin, som blev beslaglagt af politiet. det skriver Lokaltidende.

 

Manden blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet i et grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre, og der har han siddet siden.

 

Hos politiet har man intet fortalt til offentligheden om denne ganske store fangst.

 

Ifølge anklageskriftet drejer det sig om 100 kilogram amfetamin.

 

Narko for fem millioner

 

Der rejses tiltalte efter den hårde paragraf i straffeloven om handel med narkotika med en strafferamme på 16 års fængsel. Stoffet er beslaglagt lige som bilen, og den 40-årige mand kræves udvist af landet med indrejseforbud, skriver avisen.

 

Anklageren i sagen, Skipper Falsled, holder kortene tæt ind til kroppen, indtil retten er sat af hensyn til efterforskningen, og vil derfor ingen retsmødet ikke sige noget om, hvordan man er kommet på sporet af denne fangst, men det peger i retning af international efterforskning.
Sagen er berammet til onsdag.

 

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

http://folketidende.dk/112/Narkofangst-for-flere-millioner/artikel/417260

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…