Han fandt bilen mistænkelig og forfulgte den i næsten tre timer, fem gange ringede han forgæves til politiet – nu viser det sig, at han havde ret!

Google Maps
Udskriv

Meget tidligt lørdag morgen så Jan Sørensen en fremmed bil sit nabolag – Porten Toft i Ribe. Han så også nogle mænd bære ting ud i bilen, en hvid kassevogn. Han hørte dem tale et østeuropæisk sprog.

 

Det gav ham en mistanke om, at der var tale om et indbrud. Han meldte det til politiet, men de sagde, at de ikke havde mulighed for at komme.

 

Han optog så selv forfølgelsen af bilen, og han blev ved med at ringe til politiet. Fire gange i alt fik han det svar, at de ikke kunne sende en patruljevogn. Og den femte gang tog de ikke telefonen.

 

Jan Sørensen blev ved med at køre efter den mistænkelige bil, og han havnede til sidst helt nede ved Tønder. Så opgave han ævred og kørte hjem.

 

Den Korte Avis havde beretningen onsdag med jv.dk som kilde.

 

Politiet har undskyldt

Nu er det så blevet afsløret, at Jan Sørensen havde ret!

Læs også
Politimand fik over 100.000 kr. i arbejdsskade-erstatning for … loppebid

 

Denne tidlige lørdag morgen var der indbrud hos 78-årige Bertha Bendixen, der bor i kvarteret. Hun lå i sit soveværelse og kunne høre tyvene rumstere. Først da de var væk, vovede hun sig ud og konstaterede, at der var stjålet et TV-apparat, et digitalkamera og et ur.

 

Så det var altså tyveknægte, Jan Sørensen havde forfulgt den lange vej rundt i det syd- og sønderjyske.

 

Han har da også fået en undskyldning fra politiet.

 

Leder af Vagtcentralen, vicepolitiinspektør Finn Schøtt, Syd- og Sønderjyllands Politi, siger i en skriftlig kommentar:

 

”Set i bakspejlet er vi kede af, at vi ikke foretog en anden prioritering og frigjorde en patrulje. Vi har i dag ringet til Jan Sørensen og undskyldt forløbet samt understreget, at han gjorde det eneste rigtige ved at kontakte os, da han opdager et mistænkeligt forhold.”

Læs også
To unge mænd med mellemøstligt udseende gik til angreb på en af politiets fotovogne med brosten

 

Måske vil de høre lidt bedre efter

Der har været tilfælde i andre lokalområder, hvor handlekraftige borgere har været frustrerede over, at politiet ikke kom, da de havde sporet og måske fanget tyve.

 

Men nu ved Jan Sørensen i hvert fald, at han havde ret. Og for politiet betyder sådan en sag forhåbentlig, at de en anden gang vil høre lidt bedre efter, hvad en anmelder forsøger at forklare dem.

 

http://www.jv.dk/esbjerg/Politiet-undskylder-Vi-skulle-have-sendt-en-patrulje/artikel/2494408

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ