Flinke og naive danskere bliver taget grusomt ved næsen af udenlandske motorvejssvindlere

Foto: Ole Sørensen
Udskriv

Søndag eftermiddag forsøgte en mand med en engelsk indregistreret bil forsøgte at standse bilister på til- og frakørslen ved Brabrand/Herning-motorvejen.

 

Det var Østjyllands Politi som modtog en anmeldelse.

 

Det vides ikke, om nogen bed på her.

 

Men det var der til gengæld en flink og naiv mand, som gjorde et andet sted.

 

Udenlandsk mand i mørk Mercedes

En 31-årig mand blev vinket ind i nødsporet på E45 ved Tilst af en udenlandsk mand i en mørk Mercedes med udenlandske nummerplader.

 

Inde i bilen sad en kvinde og et eller flere børn. Manden forklarede, at de var på vej sydpå, men manglede kontanter til hjemturen, da hans betalingskort ikke virkede.

Læs også
Udenlandsk bil holdt i nødspor – men da Lars kom i sin Falckbil, var der pludselig ikke brug for hjælp

 

Det trick er blevet forsøgt en del gange. Og den flinke mand hoppede i med samlede ben.

 

Han kørte til en hæveautomat og hævede nogle tusind kroner og lidt euro til den fremmede mand. Til gengæld modtog han nogle smykker, der viste sig at være uægte. Desuden fik han udlændingens visitkort og et løfte om at få pengene tilbage snarest muligt.

 

Han har hverken set noget til manden eller pengene siden.

 

Det er et meget fint træk ved det danske samfund, at vi har stor tillid til andre mennesker. Men når tillid bliver til tåbelighed, er det skidt. Det er penge ned i foret på svindlere.

 

2.000 kroner til en ”roma af udseende”

Læs også
De kørte helt vildt i en stjålet Mercedes med politiet i hælene, men så satte en lastbilchauffør dem ud af spillet med en uventet aktion

Lørdag aften blev en anden flink og naiv dansker fuppet ved motorvejen. Denne gang var det på Vestvejen ved Horsens omkring afkørsel 57 til motorvejen.

 

En 59-årig mand fra Højbjerg lod sig også her vinke ind til siden af en udenlandsk familie, der sagde, at de var i nød og manglede penge.

 

Fluks købte den hjælpsomme mand nogle ’guldsmykker’, som han betalte 2.000 kroner for. De smykker havde aldrig set guld. Den 59-årige kunne lige så godt have købt nogle hønseringe i plastik.

 

Sydøstjyllands Politi har udsendt en beskrivelse af manden, der solgte varerne:

 

Han var roma af udseende, 45-50 år og 175-180 centimeter høj, brun i huden og havde kort sort hår. Han havde et mørkt jakkesæt på og talte engelsk. Han kørte i en sort Mercedes, der muligvis havde bulgarske nummerplader, ifølge oplysningerne fra Sydøstjyllands Politi.

 

Læs også
Farmand mistede dyr Mercedes, fordi han lod sønnike bruge den uden kørekort

Ærlig talt: 2.000 kroner for nogle gullige smykker solgt af denne mand?

 

Politiet advarer mod, at man lader sig vinke ind til siden af disse typer, og selvfølgelig specielt mod, at man giver dem penge.

 

Disse advarsler burde være overflødige. Det er ikke forbudt at bruge sin sunde fornuft.

 

http://lokalavisen.dk/flink-mand-flaaet-for-flere-tusinde-kroner-saadan-blev-han-narret-af-udlaendinge-i-stor-mercedes-/Politi/20170501/artikler/305019992/1265

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ