Eksplosionen i Sankt Petersborg blev sandsynligvis udført af en selvmordsbomber

Ofre for terror/arkiv

Sankt Petersborg er ved at vende tilbage til dagligdagen. Men mange kommer forbi den metrostation og lægger blomster for at mindes de 11, der er døde efter terrorangrebet i går. Omkring 40 blev såret.

 

Eksplosionen i Sankt Petersborg blev sandsynligvis udført af en selvmordsbomber. Det oplyser flere kilder til russiske medier, fortæller TV2 NEWS.

 

Det var en 23-årig mand fra Centralasien fortæller TV4 i Sverige.  Det tyder på at man ved hvem, det var.

 

Den mand der i går blev efterlyst er derimod uden for mistanke.

 

Eksplosionen – eller eksplosionerne – efterforskes som et terrorangreb.

 

Selvmordsbomberen, der sandsynligvis havde bomben i en rygsæk, var ikke alene om terrorangrebet. Det siger TV4’s korrespondent.

 

Angrebet skete i metroen midt på eftermiddagen mellem kl. 13.30 og 14.00 dansk tid. Ifølge myndighederne har ingen taget skylden for angrebet, men de russiske nyhedsmedier Interfax og Tass skriver, at kilder hos myndighederne mener, at der var tale om en selvmordsbomber.

 

Eksplosionerne skete mellem to metrostationer ved Sennaja-pladsen og den nærliggende Teknologitjeskij Institut-station i centrum af Sankt Petersborg.

 

Den russiske præsident Vladimir Putin opholdt sig i Sankt Petersborg under angrebene. Han var kort efter ude og kondolere. Bomben blev udløst mens han holdt tale et andet sted i byen.

 

Trump har talt i telefon med Putin

Den militante bevægelse Islamisk Stat har tidligere varslet angreb mod Rusland som hævn for landets bidrag til det syriske styres kamp mod jihadisterne.

Læs også
Video: En mandlig muslim får 70 jomfruer i paradis, men hvad får en kvinde?

 

USA’s præsident, Donald Trump, har udtrykt sin medfølelse med det russiske folk efter mandagens angreb i Sankt Petersborg.

 

Det har han gjort i en telefonsamtale med den russiske præsident, Vladimir Putin.

 

– I en telefonsamtale med Vladimir Putin har Donald Trump sendt sine dybeste kondolencer til familierne til dem, der blev dræbt under det barbariske terrorangreb i metroen i Sankt Petersborg, siger Dimitrij Peskov, talsmand for regeringen i Rusland, ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

 

– Præsidenter anser terrorisme for at være et onde, der skal bekæmpes med en fælles indsats, siger talsmanden og tilføjer, at de to præsidenter har “aftalt at holde kontakten”.

 

http://nyheder.tv2.dk/udland/2017-04-04-russiske-medier-selvmordsbomber-stod-sandsynligvis-bag-angreb

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…