Derfor vil Inger Støjberg adskille barnebrude: En 13-årig barnebrud blev gravid på asylcenter og en 16-årig barnebrud dræbt af sin 38-årige mand

Arkiv-YouTube

Liget af den 16-årige Fadime Sahindal blev fundet i en skov nær Stockholm, hvor hendes 38-årige afghanske ægtemand havde smidt liget af hende.

 

Han havde i raseri dræbt hende, fordi hun havde haft kontakt med en jævnaldrende dreng på det asylcenter, hvor parret boede.

 

Det er den svenske avis Aftonbladet, der bringer historien i en stort opsat artikel om barnebrude, der placeres sammen med deres voksne ægtemænd på svenske asylcentre.

 

Avisen fortæller også om en kun 13-årig pige, der blev gravid på et asylcenter, hvor hun boede sammen med sin ægtemand, der i øvrigt var hendes fætter.

 

Langt over 138 barnebrude i Sverige

Ifølge Sveriges Statistiska centralbyrån er 138 børn i løbet af de seneste ti år blev registreret som gifte i Sverige.

 

”Men mørketallet af gifte børn menes at være større,” hedder det i artiklen, som oplyser, at kun i ét tilfælde har den svenske ombudsmand kritiseret myndighedernes fremgangsmåde med at installere barnebrude sammen med deres voksne ægtemænd på de svenske asylcentre.

 

”FN ønsker at afskaffe børneægteskaber i hele verden. Alle undersøgelser har vist, at det er skadeligt for børn,” siger Juno Blom til Aftonposten.

 

Hun er en del af et team, som siden 2015 har arbejdet hårdt for at afskaffe børneægteskaber og bekæmpet det faktum, at Sverige nu tilsidesætter love, der forbyder, at voksne udnyttet børn seksuelt.

 

Oppositionen raser: Inger Støjberg ville adskille barnebude

Det er ikke kun i Sverige, der er problemer med barnebrude. De eksisterer også i Danmark.

 

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

Men da integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) ville gøre noget ved problemet i Danmark, fik hun den samlede opposition på nakken

 

Set med oppositionen øjne overskred Inger Støjberg i stor stil sine beføjelser som minister, da hun i en pressemeddelelse erklærede, at mindreårige asylansøgere efter hendes opfattelse bør adskilles fra deres ældre ægtefæller.

 

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at der i øjeblikket bor mindreårige i det danske asylsystem med en ægtefælle eller samlever, og jeg har bedt Udlændingestyrelsen om straks at sætte en stopper for der. Vi skal selvfølgelig sikre, at unge piger ikke bliver tvunget til at leve i et forhold til voksne mennesker,” skrev Inger Støjberg således i en pressemeddelelse i februar i år.

 

Pressemeddelelsen har fået Socialdemokratiet, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Alternativet helt op på mærkerne. Ikke i omsorg for barnebrudene, men med beskyldninger om, at det var ulovligt for Inger Støjberg at forbyde barnebrude i danske asylcentre.

 

Og det i en sådan grad, at eksempelvis Alternativets Josephine Fock ifølge Jyllands-Posten har forlangt Inger Støjbergs afgang.

 

Blev Inger Støjberg advaret af sine embedsmænd?

Ifølge pressemeddelelsen var der blevet givet den instruks til Udlændingestyrelsen, at ingen mindreårige under atten år må indkvarteres på samme asylcenter med deres ældre ægtemænd.

Læs også
Inger Støjberg smider en bombe under Danmarks forhold til FN’s migrationspagt

 

Ifølge en artikel i Politiken havde Inger Støjberg af sine embedsmænd fået at vide, at instruksen var ulovlig, da der skal tages individuelle hensyn, når der skal adskilles barnebrude.

 

Denne advarsel benægter Inger Støjberg at have fået, hvilket har give anledning til konspirationsteorier i dagbladet Information om, at Inger Støjberg skulle have presset embedsmændene til at sige god for pressemeddelelsen, der også indeholdt en instruks.

 

Senere i forløbet har Folketingets Ombudsmand været inde i sagen og præciseret, at barnebrude kun må adskilles efter en individuel vurdering, samt at Inger Støjbergs politiske holdning til problemet, var ulovlig.

 

Inger Støjberg blev heglet igennem i fem timer langt samråd

Af en eller anden grund mente de nævnte oppositionspartier, at det var dybt forargeligt, at Inger Støjberg egenhændigt ikke ville acceptere barnebrude på landets asylcentre med blandt andet de følger, man i Sverige har konstateret med blandt andet en 13-årig gravid pige.

 

De havde derfor indkaldt til et samråd, der formentlig vil gå over i dansk parlamentarisk historie som noget af de mest vanvittige spild af en ministers tid.

 

Læs også
Landsmøde: Inger Støjberg meldte sig i kampen om Venstres sjæl – og fik sendt en tak for sidst

Samrådet handlede ikke om en effektiv indsats mod barnebrude på danske asylcentre, men udelukkende om, hvorvidt Inger Støjberg var blevet advaret om, at hun handlede i strid med loven, da hun beordrede mindreårige asylansøgere adskilt fra deres ægtefæller på landets asylcentre.

 

Inger Støjberg fastholdt gang på gang, at pressemeddelelsen var en holdningsmæssig erklæring fra hendes side samt at ministeriet og Udlændingestyrelsen som hidtil og til Ombudsmandens tilfredsstillelse i hvert enkelt tilfælde foretager en individuel vurdering.

 

Det kværnede oppositionen så om i næsten fem timer uden at få svar på, om Inger Støjberg forinden sin politiske tilkendegivelse i pressemeddelelsen var blevet advaret af sine embedsmænd.

 

Så derfor erklærede både Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og den radikale Sofie Carsten Nielsen, at der vil blive indkaldt til et nyt samråd. Om præcis det samme emne, vel at mærke.

 

”Mit hensyn har hele tiden været at beskytte pigerne”

Da Samrådet som nævnt efter fem tider omsider sluttede med trusler om et nyt samråd, erklærede Inger Støjberg, at hun da så frem til at møde op igen og afsluttede med følgende besked til de fremmødte oppositionspolitikere:

 

”Der skal ingen tvivl herske om, at jeg har et ønske og stadig har et ønske og et mål om at beskytte de her piger. Og det har jeg, fordi vi lever i Danmark og her har man det værdisæt, at man har ret til at leve sit eget liv, og dermed også ret til at vælge in egen ægtefælle,” sagde Inger Støjberg og fortsatte:

Læs også
Frem mod valget må partierne tage klart stilling til det helt store spørgsmål i asylpolitikken

 

”Når man så ser på, hvad skete der efterfølgende (efter at Udlændingestyrelsen havde foretaget en ny vurdering af adskillelserne, red.). Der skete jo rent faktisk det, at fire af de her piger sagde nej til at komme tilbage til deres mænd.”

 

Og Inger Støjberg konkluderede ret logisk, at:

 

”Jeg tror, at det kunne være mænd, som de ikke selv har valgt, men som de er tvunget til at være sammen med. Så jeg kan i hvert fald bare konkludere, som jeg vælger at sige det selv også, at vi her reddet fire piger her fra at bo sammen med en mand, de ikke ønsker at bo sammen med,” lød det fra Inger Støjberg, som konkluderede:

 

”Det er jeg ganske godt tilfreds med, selvom jeg må sige, at jeg er ulykkelig over, at der er eksempler på piger, der kommer til Danmark, og som ikke selv har valgt deres ægtefælle, men hvor vi i et statsfinansieret asylsystem er med til at bakke om den middelalderlige måde at leve på.”

 

”Men de hensyn fylder ikke meget her”

Direkte henvendt til de fem oppositionspartier, der var repræsenteret med Mattias Tesfaye, Nicolai Wammen og Astrid Krag fra Socialdemokratiet, Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten, Josephine Fock fra Alternativet, Holger K. Nielsen fra Socialistisk Folkeparti og Sofie Carsten Nielsen fra De radikale, konstaterede Inger Støjberg, at :

 

Læs også
Socialdemokratiet laver tåbeligt drilleri mod Løkke om asylcentre uden for EU – det er sagen alt for alvorlig til

”Under normale omstændigheder, og det har jeg jo fornemmet på de snart fem timer, vi har været sammen her, at det så ikke er normale tilstande, men under normale omstændigheder, vil jeg så mene, at det vil være en stærk værdi, at man også som ung pige i Danmark kan leve et frit liv, og at man selv vælger sin ægtefælle,” sagde Inger Støjberg og sluttede samrådet med denne bemærkning:

 

”Så derfor har mit hensyn hele tiden været at beskytte pigerne. Det ved jeg godt ikke fylder meget her, men det fylder meget for mig.”

 

Den sved åbenbart. I hver fald nåede Sofie Carsten Nielsen lige at mumle noget om, at ”den der med insinuationerne tager vi senere.”

 

Du kan læse hele artiklen i Aftonposten her:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/b0Av3/gifta-barn-placeras-med-sina-vuxna-makar

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…