Nu slipper asylansøgerne igen ind: På få dage er antallet af asylansøgere steget voldsomt i Sverige efter fjernelse af ID-kontrol ved togene

Arkivfoto: Wikimedia Commens

Sverige åbnede grænserne og på få dage er antallet af asylansøgere steget voldsomt –  de politisk korrekte bestemmer igen og så går det galt

 

Det lyder måske ikke af mange, men ikke desto mindre kommer antallet bag på de svenske myndigheder, som i torsdags afskaffede ID-kontrollen ved togene fra Danmark.

 

Som følge af ID-kontrollen er det hidtil i gennemsnit kun lykkedes for omkring fem mennesker om ugen at slippe ind i Sverige fra Danmark for at søge asyl, rapporterer Sveriges Radio.

 

Efter kontrollens afskaffelse i torsdags var det antal i løbet af den netop overståede weekend nået op på i alt 24 flygtninge og migranter, som efter ID-kontrollens afskaffelse er kommer over Øresund og har søgt asyl ved grænsen i Skåne, hvor der stadig er grænsekontrol.

 

”Det handler om mennesker, som vi selv har opdaget. Alene søndag nat drejede det sig om ni personer,” siger lederen af grænsepolitiet i den svenske sydregion, Michael Mattson, til Sveriges Radio.

 

De vil hellere være i Sverige end i Danmark

Efter ID-kontrollens afskaffelse ved togene har det også vist sig, at flygtninge med opholdstilladelse i Danmark i stor stil forsøger at komme ind i Sverige.

 

Således har de svenske grænsemyndigheder alene i løbet af weekend’en afvist i alt 88 personer ved den skånske grænse mod tidlige mellem 40 og 100 om ugen.

 

Ifølge Michael Mattson drejer det sig primært om flygtninge fra Danmark, som forsøger at komme illegalt ind i Sverige.

 

Han forudser, at antallet af asylansøgere og folk, der bliver afvist ved grænsen vil stige efter ID-kontrollens afskaffelse ved togafgangene fra Danmark.

 

”Jeg tror, at dette kun er begyndelsen på, hvad der fremover vil komme. Først når nyheden om afskaffelse af ID-kontrollen for alvor er spredt, kan vi se den helt store effekt,” siger Michael Mattson til Sveriges Radio.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Færre søgte asyl i Danmark i samme periode

De danske myndigheder har i modsætning til de svenske på intet tidspunkt forlang ID-kontrol af rejsende, inden de når frem den til danske grænse.

 

Det betyder, at der har været fri adgang til grænsen og dermed også til at søge asyl her. Det har atten personer benyttet sig af i det samme tidsrum fra torsdag til søndag, hvor 24 personer søgte asyl ved grænsen i Skåne.

 

Og medens de svenske grænsemyndigheder alene i weekend’en nægtede 88 personer indrejse i Sverige, nægtede dansk politi 56 personer indrejse i Danmark i løbet af hele sidste uge på grund af manglende legitimation, falsk legitimation eller indrejseforbud med mere.

 

Alt i alt har 43 personer søgt asyl i Danmark i løbet af den første uge i maj måned, hvilket bringer det samlede antal asylsøgere siden 1. januar i år op på 998 personer.

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6691626

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…