SIDSTE NYT 2: Politiet kalder skudangrebet på hundefører for “en form for gal mands værk” – man understreger dog, at man ikke har sikker information om motivet

Tirsdag middag gav to ledende politifolk de seneste oplysninger om skudangrebet på en hundefører i Albertslund. Det drejede sig om politidirektør ved Københavns Vestegns Politi, Kim Christiansen, og ledende politiinspektør samme sted, Mogens Lauridsen.

 

Hundeføreren blev hårdt såret, men er nu uden for livsfare.

 

Politiet anholdt den formodede gerningsmand flere kilometer fra politistationen i Albertslund. Manden virkede påfaldende og gav indtryk af, at han havde løbet. Ingen har set gerningsmanden, da angrebet fandt sted. Så anholdelsen af manden var baseret på en fornemmelse – “politinæse”, som Mogens Lauridsen udtrykte det.

 

Men nu lyder det, at politiets informationer “peger meget tydeligt på, at det er ham.

 

Den formodede gerningsmand er endnu ikke afhørt. Man har heller ikke fundet gerningsvåbnet.

 

Politiinspektør Mogens Lauridsen kalder angrebet for “en form for gal mands værk”. Dette er i nogle medier blevet udlagt på den måde, at han er psykisk syg. Men det tør politiet foreløbig ikke slå fast.

 

Ifølge Mogens Lauridsen kalder man det en gal mands værk, fordi man ikke kan se, hvad motivet ellers skulle være, og fordi angrebet virker sådan.  Men politiet bruger altså stadig forsigtige vendinger såsom “en form for gal mands værk”.

 

Ifølge kilder, som refereres af TV2 News skulle den formodede gerningsmand ved en tidligere lejlighed være gået ind på en politistation og have affyret en softgun. Dette er dog ikke officielt bekræftet.

 

Det er derimod oplyst, at den formodede gerningsmand er en 26-årig dansk mand. Alt tyder på, at han har været alene om det.

 

Dette er i sig selv lidt interessant. Normalt oplyser politiet og de politisk korrekte medier ikke om gerningsmænds etniske baggrund (med mindre der er tale om en efterlysning). Men her har man tilsyneladende ingen problemer med at fremhæve, at gerningsmandens baggrund er dansk.

 

Læs også
Skandale: Politimand truede dansk far, der protesterede mod rabiate islamister, men holdt hånden over islamisterne

Sådan gælder der åbenbart hårdere regler for danskere end for udlændinge og indvandrere.

 

Politiet forventer nu at reducere det omfattende sikkerhedsopbud, som blev udløst af skudangrebet. Politistationer over hele landet kom under skærpet bevogtning. Men man regner altså ikke med, at der er tale om en bredere trussel.

 

Dette er anden gang inden for en kort periode, hvor en politimand bliver skudt i tjeneste. Sidste gang var på Christiania i august.

 

Dette understreger, at samfundet er blevet barskere og politiets vilkår farligere.

 

http://denkorteavis.dk/2016/ny-politimand-skudt-i-hovedet-udenfor-politistation-i-albertslund-mulig-gerningsmand-anholdt-flere-politistationer-bevogtes/

 

https://twitter.com/rigspoliti?lang=da

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…