Tre syriske flygtninge blev hyldet som helte i Tyskland, da de overmandede formodet terrorist – nu overvejes det, om de var medskyldige

Politiet i Sachsen

 

Syreren Jaber al-Bakr var mistænkt for at forberede et terrorangreb i Tyskland – formentlig mod en lufthavn i Berlin. Han havde efter alt at dømme forbindelse til Islamisk Stat.

 

Mandag fik man fat på ham.

 

Men onsdag begik han selvmord i fængslet. En meget pinlig sag for myndighederne i delstaten Sachsen, som havde ham i forvaring.

 

Inden al-Bakr begik selvmord, nåede han dog under et politiforhør at komme med en anklage, som vækker opsigt i Tyskland.

 

I lørdags lokaliserede politiet Jaber al-Bakr til en lejlighed i byen Chemnitz. Men lige da politiet skulle sætte sit angreb mod den formodede terrorist ind, nåede han at løbe fra dem. Allerede her tog de sachsiske myndigheder sig uheldigt ud.

 

Overmandet af syriske landsmænd

Al-Bakr tog til Leipzig, hvor han angiveligt helt tilfældigt løb ind i en anden syrisk mand, en flygtning. Da han ikke havde noget sted at bo, tilbød denne syrer at give ham husly. Han havde på det tidspunkt ingen anelse om, hvem al-Bakr.

 

Sådan lyder den historie, som alle tyske og mange internationale medier har bragt. Denne version af sagen fortsætter således:

 

Da det gik op for den gæstfri syrer, hvem al-Bakr var, besluttede han sammen med to andre syriske flygtninge at overmande den formodede terrorist.

 

De kastede sig over ham med en kraft, så han mistede bevidstheden. Derefter bandt de ham, blandet andet med en ledning til en stikdåse omkring anklerne, og tog billeder af ham, mens han blev holdt fast.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Smuk historie

Så gik de til politiet med billederne (en version af historien vil vide, at billederne var nødvendige, fordi de tre syrere taler meget dårligt tysk).

 

Nogle medier kunne fortælle en smuk historie om, at de tre syrere ville forhindre deres landsmand i at gøre noget ondt mod det Tyskland, der havde taget så godt imod dem.

 

De politisk korrekte journalister – også i Danmark – var helt oppe at køre over historien om de tre syriske flygtninge, der var så glade for Tyskland, at de satte deres eget liv på spil for at overmande en terrorist.

 

Angela Merkel sendte en tak til den syrer, som var hovedpersonen i at uskadeliggøre al-Bakr. Andre politikere gik helt i selvsving. Flere foreslog således, at den pågældende blev tildelt den fine orden Bundesverdienstkreuz.

 

Beskyldt for at være medvidende

Men nu er det så kommet frem i BILD, at Jaber al-Bakr før sit selvmord skulle have sagt til politiet, at de tre syrere i virkeligheden var medvidende om hans terrorplaner.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Mandag blev de tre mænd hentet ind til forhør hos politiet – formentlig på baggrund af al-Bakrs beskyldninger. De blev løsladt igen.

 

BILD har spurgt, om de tre mænd fortsat bliver overvåget, eller om de bliver hentet ind igen. Til det giver en talsmand for anklagemyndigheden blot det afværgende svar: ”Vi kan ikke tage stilling til enkeltheder i efterforskningen.”

 

De tre mænd siger selv, at de modtager trusler fra folk med sympati for Islamisk Stat. Men ifølge deres egne oplysninger, er de ikke under politibeskyttelse. Så politiet lægger åbenbart ikke meget i dette.

 

Bare en hævnakt?

De tre syrere siger, at Jaber al-Bakrs påstand om, at de var medvidende, udelukkende var en hævnakt for, at de fik ham anholdt.

 

Det kan være sandt. Det kan være løgn.

 

Under alle omstændigheder føjer det ny dramatik til en sag, som endnu engang har fået frygten for terror til at blusse op i Tyskland.

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

 

http://www.bild.de/bild-plus/news/inland/fluechtling/bestreiten-verbindung-zu-terror-syrer-48277084,jsRedirectFrom=conversionToLogin.bild.html#remId=1538483936284816506

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article158750248/So-aeussern-sich-die-Syrer-zum-Vorwurf-der-Mitwisserschaft.html

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…