Store drenge fra Afrika bor nu i Center Sandholm – de truer og er voldelige i et sådant omfang, at Allerøds borgmester nu slår alarm

I Asylcenter Sandholm nord for København er der en særlig afdeling for særligt vanskelige uledsagede mindreårige asylansøgere.

 

Men de burde slet ikke være der, mener Allerød borgmester Jørgen Johansen. Han skal nu holde møde med Udlændingeministeren Inger Støjberg om sagen.

 

Sagen er nemlig, at gruppen i den særlige afdeling er nogle hårde bananer. De fleste kommer fra Nordafrika og en del har levet adskillige år på gaden. Afdelingen blev oprettet, fordi gruppen gav for store udfordringer på landets almindelige børneasylcentre.

 

”Fælles for dem er, at de rakker rundt i Europa, hvor de skiftevis bor på gaden, hos bekendte eller på forskellige asylcentre. Her ernærer de sig ved kriminalitet – blandt andet narkokriminalitet. 3 ud af 4 af drengene er misbrugere og afhængige af enten hash, piller, alkohol eller stoffer. Det resulterer, ifølge Arbejdstilsynets rapport, i voldelig og truende adfærd mod hinanden og Center Sandholms personale, skriver Radio24syv.” (blovstroed.dk)

 

Dagligdagen er præget af konflikter med på knivstikkerier, vold og trusler. Mere end hver anden dag er der større konflikter mellem drengene eller mellem drengene og de ansatte, hvor de ansatte ”Er helt oppe på tåspidserne” og i mange tilfælde trykker alarm for at få assistance fra politiet. (Metroxpress)

 

”Flere ansatte er kommet til skade. En fik taget kvælertag, en anden fik et spark i ansigtet en tredje en albue i brystet. De to sidste blev ramt af knytnæveslag, da de prøvede at stoppe slåskampe. Arbejdstilsynet konkluderer i rapporten, at de vurderer, at arbejdet med asyldrengene udsætter de ansatte for en sikkerheds- og sundhedsmæssig risiko,”skriver Metroxpress.

 

Fængselssforbundets formand, Kim Østerbye har også læst Arbejdstilsynets rapport.

 

Han sammenligner gruppen med indsatte bandemedlemmer. Østerbye fraråder sine medlemmer, at tage arbejde blandt dem.

 

”Med det trusselniveau der er, og den vold der er udøvet mod pædagogerne, ville det være fuldstændigt uforsvarligt. Hvis mine betjente blev bedt om at arbejde der, ville jeg gå i skarp dialog med ministeren om at få det stoppet. Jeg synes, at Udlændingestyrelsen og Røde Kors svigter både de unge mænd og det personale, de sætter til at løse opgaven,” siger Kim Østerbye til Radio24syv. (blovstroed.dk)

 

Når Allerøds borgmester råber vagt i gevær, og taler om, at staten svigter en særlig sårbar gruppe unge, så dækker det formodentlig over, at de unge mænd har en adfærd der gør borgerne og de butiksdrivende utrygge.

 

Læs også
Michael blev angrebet af fire udenlandske butikstyve i Netto – “Det var ret vildt. Folk blev jo bange”

Det er også borgmesterens fornemmelse at der er kommet mange til den sidste måned.

 

Han bygger det på, at kommunens indberetninger/underretninger om disse unge er steget voldsomt den sidste måneds tid.

 

”Sandsynligheden for at der er sket en stigning i antallet af uledsagede børn med gadeorienteret adfærd inden for den sidste måneds tid understøttes af, at antallet af underretninger sendt til Allerød Kommune om børn, der udviser bekymrende adfærd, er gået fra 5 til 38 underretninger. Disse underretninger har Allerød Kommune i henhold til gældende regler sendt til Udlændingestyrelsen,” skriver lokalavisen.dk.

 

Regeringen har tidligere skærpet asylcentrenes pligt til at indberette om tegn på radikaliserende adfærd. Det er endnu uvist hvad de 38 bekymringer konkret omhandler, men når borgmesteren taler med store ord, så er det nok ikke i småtingsafdelingen.

 

Byen Allerød-Lillerød er i dag stærkt mærket af, at være nabo til to af landets største asylcentre. Alle byens daglivarebutikker har ansat vagter, fordi nogle asylansøgere stjæler med arme og ben og opfører sig truende mod butikspersonalet og de handlende.

 

I Netto-butikken har man ligeledes følt sig nødsaget til at udstyre personalet med overfaldsalarmer og butikken lukker som den eneste i landet kl. 20 fordi det er for farligt for personalet at holde åbent til normal lukke tid.

 

Læs også
Mand chikaneret i toget, tilsyneladende af unge asylansøgere fra Sandholmlejren – da han trådte ud på perronen, blev det rigtig alvor

Man kan nok tænke sig til hvor rædselsfuldt det må være for borgerne at se deres lille hyggelige og trygge bysamfund forvandlet til noget der ligner det vilde Vesten, med utallige politiudrykninger og generel utryghed.

 

Nogle er heldige at få solgt deres huse, så de kan flytte væk, andre må bide i det sure æble og blive boende, alt imens værdien af deres huse falder.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…