EU fik sat asyl-stolen for døren: Kan ikke blande sig i den danske smykkelov takket være folkeafstemningen om retsforbeholdet

Befolkningens nej til at afskaffe retsforbeholdet ved folkeafstemningen torsdag den 3. december sidste år har blandt andet betydet, at EU nu erkender, at Danmark ikke skal rette sig efter EU’s asyllovgivning.

 

Således skriver EU-Kommissionens talskvinde for migration, Natasha Bertaud, ifølge TV 2 i en mail blandt andet, at:

 

“Danmark er ikke bundet af EU’s asyllovgivning og er derfor ikke bundet af regler i direktivet vedrørende de modtageforhold, asylansøgere skal have.”

 

Retsforbeholdet betyder således, at der nu er sat en stopper for EU-Kommissiones kritik af interne danske asylregler- og stramninger.

 

Endnu inden loven var blevet vedtaget, erklærede EU-Kommissionens næstformand, den tidligere hollandske udenrigsminister Frans Timmermans, at Kommissionen ville undersøge, om loven var i strid med EU-lovgivningen.

 

Men nu er han altså blevet stoppet af den jura, han som EU-Komissionens næstformand burde have kendt.

 

De norske regler er meget strengere

I Norge har man ikke politikere, der rejser ud i Verden og sammenligner landets lovgivning med noget fra 1930’ernes Tyskland, og derfor har Norge uden problemer kunnet gennemføre en smykkelov, der er ikke så lidt skrappere end den danske.

 

Ifølge Ritzau, der refererer til NKR, den norske pendant til Danmarks Radio, betyder den norske smykkelov, at asylansøgere mister deres ret til sociale ydelser, hvis de har værdier for over 5.000 norske kroner, eller cirka 4.000 danske kroner.

 

I Danmark er beløbsgrænsen på 10.000 kroner. Hvad der ligger der over i form af kontanter og smykker uden affektionsværdi vil blive konfiskeret til dækning af asylansøgernes ophold.

 

Uffe Elbæk og nazisammenligninger

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Hetzen mod Danmark og den danske smykkelov startede, efter at Uffe Elbæk i et interview med den canadiske TV-station CBC den 17. december sidste år erklærede, at smykkeloven risikerede at give folk associationer til 30’ernes Tyskland.

 

Den gik lynhurtigt Verden rundt med blandt andet det resultat, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blev afbilledet iført en nazilignende uniform i den store britiske centrum-venstre avis, The Guardian.

 

Til Ritzau forklarede Uffe Elbæk blandt andet om sin udtalelse til den canadiske TV-station, at:

 

”Der var allerede medier, som samlede historien op, og det var tydeligt, at folk lavede billeder inde i hovedet. Når man tager smykker fra flygtninge, er det meget nemt at lave koblinger til noget, vi har oplevet tidligere.”

 

Uffe Elbæk afviste imidlertid, at han skulle være ansvarlig for nazi-koblingerne. ”Det synes jeg siger mere om afsenderen,” erklærede han til Ritzau.

 

Det var den konservative Rasmus Jarlov dog lodret uenig i:

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

”Der var aldrig kommet en international storm om Danmarks udlændingepolitik, hvis ikke folk som Uffe Elbæk havde rejst rund med halve sandheder,” skrev Jarlov i en opdatering på Facebook.

 

Smykkeloven i brug: Iranere fik konfiskeret små 80.000 kroner

Ifølge Københavns Politi blev smykkeloven for første gang taget i brug for en måneds tid siden, da fem iranere, tre mænd og to kvinder i alderen 26 – 35 år, forsøgte at komme ind i Danmark på falske papirer.

 

De blev anholdt og sigtet for dokumentfalsk og under visitationen fandt politiet dollars og euro til en værdi af i alt cirka 129.600 kroner.

 

De fik hver i sær i henhold til smykkeloven lov til at beholde, hvad der svarer til 10.000 kroner. Det resterende beløb på i alt 79.600 blev konfiskeret.

 

”Dansk politi er dagligt opmærksom på, om de asylansøgere og udlændinge med ulovligt ophold, vi antræffer, har værdier, som kan være med til at finansiere omkostningerne ved deres ophold. Nu har politiet fundet værdier, som kunne beslaglægges til det formål,” siger Per Flig, chef for Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter (NUC) i en pressemeddelelse.

 

Selvom de fem iranere forsøgte at komme ind i landet på falske papirer, behandler Udlændingestyrelsen alligevel i øjeblikket deres asylansøgning.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…