Dramatisk møde: NATO planlægger flådeblokade i Middelhavet for at stoppe ny stor strøm af migranter

Skærmprint / MailOnline

Italien er truet af en ny strøm af migranter fra Afrika. Den kan blive særlig farlig, fordi den især vil komme fra Libyen, hvor en ny situation er under udvikling.

 

Islamisk Stat vinder frem i Libyen og kontrollere nu 200 km af landets kyst. Dermed kontrollere de også en stor del af migrantstrømme fra Afrika til Europa. (TV AVISEN 25.4 18.30)

 

Denne truende situation var et hovedpunkt, da USA’s præsident Obama i går holdt møde med lederne af de fire store europæiske lande: Tysklands Merkel, Frankrigs Hollande, Storbritanniens Cameron og Italiens Renzi.

 

Her blev NATOs rolle drøftet, og præsident Obama godkendte et nyt stort skridt, der skal stoppe migrantstrømmen til Europa.

 

Flere internationale medier skriver i dag, at lederne på mødet godkendte, at NATO nu planlægger en regulær flådeblokade i Middelhavet.

 

Den skal godkendes på NATOs møde den 7. juli i Warszawa. Det oplyser Italiens forsvarsminister.

 

http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-3557975/NATO-close-Libya-migrant-route-Europe.html

 

http://www.japantimes.co.jp/news/2016/04/26/world/social-issues-world/nato-blockade-libya-stem-migrant-flow-gets-obama-ok/#.Vx8Dcnlf1Mu

 

http://www.middleeasteye.net/news/italy-says-nato-3-months-libya-naval-mission-stop-migrants-1801324716

 

Det er planen, at NATOs skibe skal forhindre migranterne i at nå til Italien og resten af Europa. Skibene skal samle migranterne op i Middelhavet og sejle dem retur til Libyen.

 

Læs også
Malta har stoppet kapringen af fragtskib i Middelhavet – det har vigtige perspektiver for asylstrømmen

Vurderingen er, at 180.000 mennesker venter på Libyens kyst for at komme til Europa. Og omkring en million står ialt på spring.

 

Det er det NATOs flådeblokade skal forhindre.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…