Mordmistænkt flygtede fra Danmark: Blev i Somaliland idømt kameler som erstatning til den myrdedes familie samt 20 års fængsel

Fria Tider

Den 31-årige jurastuderende, Jonas Thomsen Sekyere blev natten til den 17. november 2012 dræbt. Morderen er nu blevet dømt.

 

Knivdrabet var helt umotiveret.

 

Den mordmistænkte er dømt i sit hjemland.

 

Det drejer sig om den 31-årige dansk-somalier, Omar Muse, som i 2012 flygtede til Somaliland, hvor han stammer fra, og hvor han blev anholdt i 2014 på grundlag af en international efterlysning fra Københavns Politi.

 

 

Tyve års fængsel og 33 kameler plus kød fra en slagtet kamel

Ifølge Ritzau, der refererer til advokaturchef Dorit Borgaard, Københavns Politi, blev den 31-årige dansk-somalier for syv dage siden ved Hargeisa Regional Cort idømt 20 års fængsel samt en erstatning til den dræbtes familie på 33 kameler plus en tredjedel af kødet fra en slagtet kamel.

 

Siden anholdelsen i 2014 har myndighederne i Somaliland nægtet at udlevere den 31-årige til retsforfølgelse i Danmark, men har af en eller anden grund selv valgt at dømme ham.

 

Hos Københavns Politi oplyser advokaturchef Dorit Borgaard ifølge Ritzau, at anklagemyndigheden nu venter på at modtage dommen, og derpå beslutte, hvorvidt man vil acceptere afgørelsen eller forsøge at få den 31-årige udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

 

Drabet vakte stor opmærksomhed

Drabet i november 2012 på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Skyere, som har en dansk moder og en ghanesisk far, vakte dengang stor opsigt på grund af sin meningsløshed.

 

Blandt andet fordi den dræbte havde været en velkendt mønsterbryder, der i debatindlæg ikke lagde skjul på sin kærlighed til det danske samfund og sin taknemlighed for alt det, samfundet havde givet ham mulighed for.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

 

Den 21-årige havde sammen med venner være på en glad aften i byen. En aften, der sluttede brat, da han tidligt lørdag morgen i forbindelse med et toiletbesøg på baren ”Bakken” i Kødbyen som et helt tilfældigt offer blev overfaldet og stukket ihjel med en kniv, der blandt andet ramte ham i hjertet.

 

Politiet havde kort tid efter drabet fire unge i søgelyset, blandt dem Omar Muse, men det lykkedes kun at anholde tre, som efter nogle dages varetægt blev løsladt, da politiet havde den nu dømte Omar Muse som hovedmistænkt for at have været alene om selve drabet.

 

Jonas Thomsen Skyere blev begravet den 28. november i Københavns Domkirke. Begravelsen blev dækket af flere medier, og det blev dengang vurderet at over tusinde mennesker deltog. Tidligere havde der været en mindehøjtidelighed i Kødbyen, hvor blandt andre daværende uddannelsesminister Morten Østergaard (RV) holdt en mindetale.

 

Et foto af Politikens fotograf Jacob Ehrbahn fra begravelsen på Assistens Kirkegård blev det år kåret som årets pressefoto.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…