Kup på vinhylderne

Det hænder undertiden, at sætternissen driver gæk med sine omgivelser. Det skete i forbindelse med omtalen af Kup-vine i uge 45, hvor en del af de omtalte vine, forsvandt ud i cyber space. Det rådes der nu bod for nedenstående.

 

Rødvin

 

 

 

Azienda Agricola Conterno Diego, 2014 Baluma, Nebbiolo d’Alba, Monforte d’Alba, Piemonte, Italien – Normalpris 135 kr. – Tilbudspris 100 kr. Ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset, der ligger i Langhe-området i Piemonte, har kun 13 år på bagen, men råder over 35 års ekspertise hos ejeren Conterno Diego. På enkeltmarken Baluma tryller han fremragende vin ud af druerne, og den totale årlige produktion på 40.000 flasker fra i alt 6 hektarer jord giver nok til dagen og vejens økonomiske behov. Her er tale om spotpris.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

 

 

Azienda Agricola Rivetti Massimo, 2014 Froi, Barbera d’Alba Superiore DOC, Neive, Piemonte, Italien – Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris 89,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Barbera er en af de toneangivende druesorter i Piemonte, let og indbydende, og dens indyndende duft og smag får nemt det ene glas til at tage det næste. Froi, der er navnet på en enkeltmark, er i den henseende meget forførende. En vin som skaber glæde – både med og uden mad.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

Læs også
Supervine fra Sierra Nevada 

 

 

 

Château Milijay, 2015 Côtes du Rhône, Jonquières, Rhône-dalen, Frankrig – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er sat sammen af 50 % Grenache, 45% Syrah og 5 % Mourvèdre druer og er et flot eksemplar af Rhône-dalens myriader af vinmuligheder. I denne udgave mærker man tydeligt, at der er en kvindehånd med i spillet. Den tilhører Aude Deltin, hvis far købte slottet i 2007. Selv er hun fhv. Tv-journalist i Paris, men kastede sig over vinmageri, og det er hun bestemt ikke dårlig til. Prøv selv og smag!

Importør: Propperiet, Brædstrup. www.propperiet.dk

 

 

 

Læs også
Sommerens sidste vine

Hardy’s Wine Estate, 2015 William Hardy, Shiraz, Langhorne Creek, South Australia, Australien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 50 kr. i SuperBrugsen.

William “Bill” Hardy er oldebarn af Hardy’s grundlægger Thomas Hardy, og som tak for hans store indsats for firmaet og hans dedikation til kvalitet er den aktuelle vin opkaldt efter ham. Det er en kraftig, men balanceret vin, der gør sig godt sammen med røde bøffer.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

 

 

Bodega La Fin del Mondo, 2015 Postales Malbec, Neuquen, Patagonien, Argentina – Normalpris 79,95 – Tilbudspris 49,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

”Fin del Mondo” betyder ”Ved Verdens Ende”, og kun moderne teknik plus en 70 km lang mandgravet vandkanal muliggør vindyrkning i det ørkenområde, hvor vingården ligger. Postales Malbec har en nærmest blæksort farve. Duften er fyldt med frugt, og smagen er intens og lang.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Læs også
Den indre fjende skaber topvine

 

 

Cantine Femar Vini, 2015 Nero Grande Appassimento, Apulien, Italien – Normalpris 79 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Rundt om i Italien holder man øje med, hvordan andre vinbønder tjener deres penge, og nu er det blevet den helt store dille at lave vin efter appassimento-metoden. Den går ud på dels at lave vin af normalt høstede druer dels at lave most af druer, som først høstes, når de har sukkersød rosin-konsistens. Det hele blandes så sammen og vupti har man et kraftigt og velsmagende produkt.

Importør: Andrup Vin, Esbjerg. www.andrupvin.dk

 

Portvin

 

 

Læs også
Spændende vine på menuen

 

Quinta do Grifo, 2011 Late Bottled Vintage, Gambres-Lamego, Duoro-dalen, Portugal – Kampagnepris 99,95 kr. hos Rema 1000.

 

Quinta do Grifo er en vingård, som ejes af det store portvinshus Rozes i Oporto sammen med det franske champagnehus Pommery, og 2011 LBV’en er ikke uden grund udnævnt til ”Årets Vin” i Portugal. Den har dybde og friskhed i en og samme gang, og dens bløde garvesyre slynger sig omkring alle smagsløg.

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…