Ufattelig politisk korrekthed: Kommune giver støtte til ungdomsforening, hvis leder er tilhænger af Islamisk Stat

Google Maps

I Furesø Kommune har de en klub, der hedder ”Kilden”. Den fremstiller sig selv som en forening med fællesskab for kommunens unge, og den tilbyder lektiehjælp og uddannelsesvejledning.

 

På Frivilligcenter Furesøs hjemmeside står der om klubben:

 

”’Kilden’ henvender sig til alle unge i Furesø Kommune, som søger at være en del af et fællesskab, hvor de kan lære nyt og udvikle sig.”

 

Klubben er oprettet som en demokratisk forening, og det har udløst 11.000 kr. i aktivitetsstøtte fra kommunens folkeoplysningspulje i 2013 og 2014.  Kommunen har fortsat stillet gratis lokaler til rådighed for klubben.

 

Det fremgår af dokumenter, som DR har fået aktindsigt i.

 

Kontakt til Islamisk Stat

Nu kan DR-journalisterne oplyse, at klubbens leder er tilhænger af Islamisk Stat, og at han flere gange er blevet indberettet til PET.

 

Flere officielle kilder bekræfter over for DR, at Nordsjællands Politi og PET har fået flere henvendelser om manden og hans ekstreme synspunkter.

 

I en indberetning fra 2015 beskrives den pågældende, kaldet TN, som en farlig mand, der har kontakt til Islamisk Stat i Syrien. Det fremgår også, at han prædiker om terrororganisationen for unge helt ned til 14 år, som kommer i ”Kilden”.

 

Alligevel har kommunen altså vedvarende støttet foreningen. Kommunaldirektør Christine Brochdorf fra Furesø Kommune siger til DR:

 

”De her oplysninger, som jeg har fået i dag, er helt nye for mig. Jeg har bedt om, at vi får de oplysninger efterfølgende, og vi kan videregive dem til politiet, så de kan efterforske det.”

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

”Ingen demokrati, kun islam”

Det er muligt, at kommunen er blevet ladt noget i stikken af PET og politiet. Måske har man ikke fået den information, som man burde have.

 

Men under alle omstændigheder har kommunen været særdeles passiv i sagen.

 

Lederen af klubben, TN, har frækt haft et coverbillede på Facebook med budskabet: ”Ingen demokrati, kun islam”. Han har også et billede af Danmarks mest kendte rabiate islamister, som han kalder ”mine nutidsforbilleder”.

 

Det opdagede et byrådsmedlem i Furesø i 2013. Han henvendte sig til forvaltningen med det.

 

Kommunen gik til Nordsjællands Politi med byrådsmedlemmets henvendelse, og her skete der tilsyneladende ikke noget.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Men forvaltningen kunne have rykket for et svar. Og den kunne uden videre selv have forsket lidt i sagen, så den fik en fornemmelse af dens alvor. Det hele lå jo åbent fremme på Facebook.

 

Hvis byrådsmedlemmets fremstilling var korrekt, var der jo tale om en helt uacceptabel tilstand, som krævede ufortøvet handling fra kommunen.

 

Tog ikke truslen alvorligt

Man kan selvfølgelig ikke have en leder af en kommunalt støttet ungdomsklub siddende, hvis motto er: ”Ingen demokrati, kun islam”.

 

Men kommunaldirektør Christine Brochdorf kalder det bare ”et rygte”.

 

Det er jo ikke forbudt for kommunen at klikke sig ind på den pågældende hjemmeside for selv at kunne vurdere problemets karakter!

 

Man har efter alt at dømme ikke taget truslen fra en islamist, der har kunnet påvirke unge med rabiate ideer for kommunens penge, alvorligt.

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

 

Sagen er næsten blevet håndteret som en hvilken som helst lille rutinesag om støttemidler til klubber. Men dens kerne er forsøg på undergravelse af demokratiet.

 

Politisk korrekthed

Kommunens passivitet er udtryk for en forbløffende slendrian. Men det er næppe kun det.

 

Der synes at være tale om en naivitet fra en dansk myndighed, som er svær at forklare med andet end politisk korrekthed. En angst for at støde muslimske kræfter, der kunne anklage kommunen for diskrimination.

 

Mens det bløde danske samfund repræsenteret ved Furesø Kommune optræder svømmende og ubeslutsomt, får en benhård islamist tid og mulighed til målrettet at opdrage helt unge muslimer til at sympatisere med Islamisk Stat.

 

Det er pinligt, forargeligt – og skræmmende.

 

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

http://www.dr.dk/nyheder/indland/tilhaenger-er-leder-af-ungeforening-stoettet-af-furesoe-kommune

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…