Tandlægehøjskole skal betale erstatning til mulimsk kvinde for diskrimination – den krævede, at hygiejne skal gå forud for islamiske regler

En muslimsk tandlægestuderende er blevet stik tosset, fordi Karolinska Instituttet i Sverige nægtede hende at bruge engangsærmer.

 

Kvinden ønskede at bruge ærmerne, fordi hendes religion forbyder hende at vise sig offentligt med blottede arme.

 

Instituttets påklædningskrav til de studerende, er en kortærmet kittel og gummihandsker af hensyn til hygiejnen. Men dét kunne den troende muslim ikke acceptere. En ærbar muslimsk kvinde viser ikke huden på sine arme i det offentlige rum, uanset det handler om at holde en høj hygiejnestandart. Basta bum.

 

Den muslimske tandlægestuderende klagede derfor til Diskriminationsombudsmanden. I klagen skriver hun:

 

”Det får store konsekvenser, hvis tilslørede kvinder skal konfronteres med et dilemma mellem enten at uddanne sig eller gå imod deres tro ved at acceptere begrænsninger i deres menneskerettigheder. De vil blive tvunget til at vælge mellem at forlade deres uddannelse eller deres frihed til at praktisere deres tro,” skriver hun. (expressen.se)

 

Klagen er nu faldet ud til den muslimske kvindes fordel. Karolinska Instituttet har nemlig ikke kunne dokumentere, at overtræksærmer skulle være mindre hygiejniske end gummihandsker.

 

Diskriminationsombudsmanden fremhæver desuden, at engangsærmer allerede er et alternativ til gummihandsker i Storbritannien. Karolinska Instituttet skal nu betale 5.000 Sv. kr i erstatning til den muslimske tandlægestuderende.

 

Reglerne om korte ærmer er ikke lavet for at genere muslimer, men for at garantere patienterne et højt hygiejneniveau.

 

Hvad bliver det næste, at muslimsk sundhedspersonale kan slippe for at desinficere deres hænder, fordi desinfektionsmidlet er alkoholbaseret, eller vil hospitalerne indføre desinfektions-alternativer af hensyn til troende muslimer?

 

Det giver simpelthen ikke mening, at offentlige institutioner baseret på videnskab og faglighed skal tage hensyn til trosbaserede normer fra det 6. århundredes Arabien.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…