Dyrevelfærd giver stor fremgang hos Gråsten Fjerkræ

Gunder P. Jensen og ænderne.

En bevidst satsning på dyrevelfærd er baggrunden for, at en af landets større fjerkræproducenter, Gråsten Fjerkræ A/S i Kværs ved Gråsten, på mindre end et år kan notere en fremgang i salget af frilands landænder og frilands berberieænder på ikke mindre end 46 pct.

 

-Jeg tager det som et bevis på, at vores strategi er rigtig, og noterer mig med en vis stolthed, at en af landets store detailkæder har ønsket at få sin helt egen levering af ænder til både Mortens Aften og Jul, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen, som i 2007 overtog virksomheden, der er grundlagt i 1987.

 

Virksomheden har gennem årene hentet adskillige hædersbevisninger, diplomer og medaljer for sine produkter. Dyrenes Beskyttelse har i sin Andeguide 2015 tildelt Gråsten Fjerkræ 4,5 stjerner ud af fem mulige for sin Berberie Gourmet And.

 

Kendetegnende for Gråsten Fjerkræs opdræt af ænder er, at det sker på arealer i umiddelbar nærhed af slagterierne. Ænderne kan selv gå den korte vej til slagteriet, og derved påvirkes kødkvaliteten ikke af en lang og stressende transport.

 

Opdrættet og slagtningen af både Landand (Pekingand) og berberieænder sker på tre slagterier i nærheden af Flensborg, mens de økologiske berberieænder i dag kommer fra Frankrig. I 2017 etableres også en økologisk produktion i Tyskland.

 

-Tvangsfodring, klipning af både næb og klør og plukning af dun på levende dyr hører ikke hjemme i vores koncept. Vi tager dyrevelfærd alvorligt, og heldigvis bliver forbrugerne mere og mere bevidste om, at fjerkræs opvækst har betydning for kvaliteten.  Prognoser viser, at fjerkræ i 2023 vil tegne sig for den største andel af det totale kødmarked, så produkterne skal være i orden, fastslår Gunder P. Jensen.

 

Gråsten Fjerkræ beskæftiger 25 medarbejdere i Danmark, og mellem 60 og 70 hos sine underleverandører i Tyskland og Frankrig.

 

PRESSEMEDDELELSE

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…