Abdullah vil blive i Tyskland for altid – uden at arbejde

Skærmprint via Fria Tider

Der er indlogeret 1200 asylansøgere på et asylcenter i München, Abdullah fra Somalia er en af dem. Han kom til Tyskland for få uger siden og han befinder sig allerede utroligt godt i det nye land.

 

Litauens største nyhedsportal Lietuvos Rytas besøgte asylcentret i München, Abdullah lod sig interviewe om sine fremtidplaner, han blev blandt andet spurgt om hvilket arbejdet han ville søge.

 

” Nej, nej … Jeg kan lide at gå ture, ikke arbejde. Jeg ønsker bare at leve i Tyskland,” fortæller han.

 

Abdullah regner med at blive sammenført med sin familie hurtigst muligt. Han kontaktede også familien, så snart han ankom til Tyskland.

 

”Jeg vil få min familie herop så snart jeg får tysk statsborgerskab. Vores familie er ikke særlig stor – kun ti mennesker. Det er mine forældre, brødre og søstre. Men det kan også være, at de kan komme med bus inden. Jeg ringede til dem, så snart jeg ankom til Tyskland, det var de meget glade for,” siger han.

 

Abdullah regner altså ikke med at arbejde i Tyskland, og han forventer at blive familiesammenført med 9 familiemedlemmer i Somalia.

 

Somalierne er vilde med Tyskland

Som man kan se i billedserie på Lietuvos Rytas er det koldt og frostgrader i München. Men de somaliske mænd fryser ikke, fordi de lokale er flittige til at udstyre dem med varmt tøj.

 

”Vinter er ikke noget problem, tyskerne sørger godt for os. De er meget gode mennesker, og dem kan vi rigtig godt lide,” siger en af Abdullahs venner og viser sin gode dynefrakke frem.

 

”Vi elsker Tyskland”, siger Abdullah og løfter tommelfingeren.

 

Kilde: Fria Tider og Lietuvos Rytas. Se billeder af asylcentret i München og Abdullah og hans venner her.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…