Konflikten omkring Den Korte Avis er i sidste ende et opgør mellem befolkningens flertal og en såkaldt elite i en række virksomheder

Colourbox
Udskriv

En række virksomheder bruger deres økonomiske magt til at blande sig i dansk politik på en måde, som vi ikke har oplevet tidligere.

 

Man kræver groft sagt af Den Korte Avis, at vi skal frafalde vores støtte til en stram udlændingepolitik, hvis vi fortsat vil modtage annoncekroner fra de pågældende virksomheder.

 

Men dette angreb er ikke bare rettet mod Den Korte Avis. Det er rettet mod flertallet i den danske befolkning. Det flertal, som klart støtter en stram udlændingepolitik.

 

En meningsmåling fra februar viste, at cirka to tredjedele af danskerne enten ønsker at fastholde den nuværende stramme politik eller ønsker den yderligere skærpet. Blandt de borgerligere vælgere ønsker et flertal en skrappere kurs. (Wilke/Jyllands-Posten)

 

Inspiration udefra

Aktionen mod Den Korte Avis er ikke noget, de pågældende virksomheder selv har fundet på. Initiativet kommer fra stærkt venstreorienterede politisk korrekte kredse på Facebook, som har forsøgt at bekæmpe Den Korte Avis i hele dens levetid.

 

Disse kredse er igen inspireret af venstreekstremistiske kredse, der har kørt tilsvarende kampagner mod medier i Storbritannien.

Læs også
SIDSTE NYT: Den formodede gerningsmand til terrorangreb på seks franske soldater er blevet skudt i sin mørke BMW og anholdt

 

Nu er det altså lykkedes at få en stribe danske virksomheder med på vognen.

 

To grunde

Der er nok to grunde til, at de pågældende virksomheder har kastet sig ud i dette ulyksalige projekt:

 

For det første har der udviklet sig en syg kultur omkring Facebook. Ethvert lille skvulp på Facebook bliver straks udråbt til en ”shitstorm”, som skaber panik i virksomhederne.

 

For det andet findes der i disse virksomheder kredse, som holdningsmæssigt ligger tæt på de politisk korrekte venstreorienterede miljøer. De springer velvilligt med på de politiske korstog.

 

Læs også
Skandale: 50 familier i indvandrerghettoen Tingbjerg modtager hver for 600.000 kroner i sociale ydelser om året

Dette skaber en konflikt mellem virksomhederne og mange almindelige borgere.

 

Store tegnebøger og lille viden

Danskernes er et folkefærd, der vil tænke selv og bestemme selv.

 

Vi vil ikke have emsige virksomheder, der giver os smæk med deres store tegnebøger for at true og tvinge os til at blive politisk korrekte.

 

Nordea, Elgiganten, Føtex og hvad de ellers hedder skal ikke styre den folkelige politiske debat. Når virksomheder forsøger sig med den slags politisering, risikerer de en folkelig modreaktion. Og den ser ud til at have sat sig i gang. Det er et demokratisk sundhedstegn.

 

Men der er også en anden side af den aktuelle konflikt.

Læs også
“De lærdes tyranni” er et nødvendigt opgør med De Radikales og Alternativets samfundssyn

 

Mange borgere reagerer ikke kun på, at virksomheder vil straffe medier med ’de forkerte meninger’.

 

De reagerer også på, at virksomhederne gør det på et inkompetent grundlag. Eller for at sige det på godt dansk: Disse virksomheder aner ikke, hvad de taler om.

 

Udlændingepolitik

Det største opgør står jo nu om dage omkring udlændingepolitik og forholdet til islam.

 

Når virksomhedsledere forholder sig til disse emner, sker det ofte på børnehavestadiet. De mangler selv den mest elementære viden om de faktiske forhold. I stedet nøjes de med at aflire de samme fade floskler om ’mangfoldighed’.

 

Samtidig er det emner, som mange danskere virkelig reflekterer over. Og de kan mærke, hvor lidt virksomhedslederne har sat sig ind i tingene. Ja, denne ’elite’ opfører sig endda, som om den slet ikke behøvede at sætte sig ind i tingene.

 

Dette virker stærkt provokerende på mange danskere. Det er trods alt deres lands fremtid, det drejer sig om. Hvad skal de med fade floskler om ’mangfoldighed’?

 

Ikke meget elite over ’eliten’

Man taler ofte om ’eliten’, ikke mindst diverse beslutningstagere. Men problemet med nogle i den såkaldte elite er, at der ikke er særlig meget elite over den. De mangler simpelt hen kvalitet.

 

De beslutningstagere i virksomhederne, der bekæmper den stramme udlændingepolitik ved at bekæmpe Den Korte Avis, har en meget uheldig kombination af arrogance og uvidenhed.

 

Det betyder, at store dele af befolkningen ikke kan respektere dem. Og der er virkelig fare på færde, når befolkningen ikke kan respektere samfundets beslutningstagere.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ