Angela Merkel og Facebooks Mark Zuckerberg går til kamp mod ytringsfriheden: Er enige om at slette indvandringskritiske indlæg på Facebook

Nu skal det være slut med den indvandringskritiske debat på Facebook. I hvert fald hvis det står til den tyske forbundskansler Angela Merkel og Facebooks administrerende direktør, Mark Zuckerberg.

 

Ifølge den amerikanske tænketank, Gatestone Institute, og The Washington Post mødtes Merkel og Zuckerberg i september sidste år ved et udviklingsmøde i FN i New York, hvor Merkel havde glemt at afbryde sin mikrofon.

 

Idet de satte sig ved siden af hinanden beskriver både Gatestone Institute og The Washington Post, at man gennem den åbne mikrofon kunne høre den tyske forbundskansler spørge Zuckerberg, “hvad man kunne gøre for at standse de antiimmigrationsopslag, som bliver skrevet på Facebook.”

 

Læs også
Malta har stoppet kapringen af fragtskib i Middelhavet – det har vigtige perspektiver for asylstrømmen

Hun spurgte ligeledes ifølge Gatestone Institute og The Washington Post, “om det var noget, han arbejdede på, og han forsikrede hende, at det var det.”

 

Nu er censuren sat i værk med fokus på Tyskland

Facebook-direktørens løfte til Angela Merkel om at indføre den tyske regerings ønske om censur på Facebook er nu blevet en realitet.

 

I sidste måned lancerede Facebook noget, som man kalder “Initiativ til civilcourage online”. Bag den noget kryptiske betegnelse – “Civilt mod” – ligger ifølge Facebook en målsætning om at fjerne såkaldt hatespeech. Især ved at fjerne kommentarer.

 

Og det gribes professionelt an i stor stil.

 

Ifølge Gatestone Institute arbejder Facebook “sammen med en enhed fra udgiveren Bertelsmann (en tysk baseret multimedie koncern repræsenteret i 50 lande og med 112.000 ansatte, red.). Denne enhed har til opgave at identificere og derefter slette “racistiske” opslag fra Facebook-sitet,” fastslår den amerikanske tænketank og fortsætter:

 

“Arbejdet skal især fokusere på Facebook-brugere i Tyskland.”

Læs også
Douglas Murray: “Europas undergang. Immigration, identitet og islam”

 

Gælder også kritik af EU’s katastrofale indvandringspolitik

Nu er det som bekendt et stort spørgsmål, hvad der er racistisk og ikke racistisk, og beskyldninger om racisme fyger da også i luften mod stort set alle, der forholder sig kritisk til Merkels og dermed også EU’s katastrofale indvandringspolitik.

 

Det er således ikke uden grund, når den amerikanske tænketank konkluderer, at:

 

“Det uhyggeligste ved det, som Facebook foretager sig, er, at man nu fjerner tale, som næsten alle formodes at kunne opfatte som racistisk – foruden tale, som kun en eller anden på Facebook opfatter som “racistisk”, lyder det fra Gatestone Institute, som i den forbindelse konkluderer:

 

“Og minsandten om ikke det nu viser sig, at denne forestilling om “racitisk” tale tilfældigvis også ser ud til at inkludere enhver form for kritik af EU’s nuværende, katastrofale immigrationspolitik.”

 

Mere magt til folket og forbudt at kritisere Hamas

Da Facebook i maj 2012 gik på den amerikanske børs, offentliggjorde Mark Zuckerberg blandt andet følgende om Facebooks politik:

 

“Vi tror på, at værktøjer, der hjælper folk med at dele, kan skabe en mere ærlig og gennemsigtig dialog om regeringsførelse, som kan medføre mere magt til folket, mere kontrol med embedsmænd og bedre løsninger på nogle af vor tids største problemer.”

 

Denne målsætning om dialog om regeringsførelse og mere magt til folket har Mark Zukerberg og Facebook foreløbig gennemført ved at hjælpe Angela Merkel med at forhindre enhver form for kritik af hendes indvandringspolitik.

 

Og ikke nok med det.

 

For et par uger siden kunne The Washington Post således afsløre, at Facebook også censurerer i debatten om Mellemøsten.

 

Den anerkendte og berømte avis, der i 1970’erne afslørede Watergate-skandalen, kunne i en test for to uger siden afsløre, at Facebook konsekvent fjernede alle kritiske artikler om terrororganisationen Hamas, men til gengæld fredede kritiske artikler om Israel.

 

Zuckerberg og Facebook: Grådige og følelseskolde

Med de dugfriske afsløringer i The Washington Post om Facebook-støtte til terrorisme, er det ikke første gang Mark Zuckerberg, som i øvrigt er ud af en amerikansk jødisk familie, og Facebook er blevet grebet i støtte til palæstinensisk terror.

 

Tilbage i 2011 vakte en arabisksproget fanside på Facebook med 330.000 tilhængere, “Tredje Palæstinensisk Intifada” (Intifada = arabisk for oprør. Her mod Israel, red.), stort postyr og forargelse i både Israel og i jødiske samfund verden over.

 

På grund af de mange protester endte Facebook med at lukke siden ned, men det var ikke nok for den jødisk-amerikanske jurist, Larry Klayman. Han truede Zuckerberg og Facebook med et erstatningskrav på 5,2 milliarder kroner med følgende begrundelse:

 

“Den grådiger og følelseskolde adfærd fra de anklagede, Zuckerberg og Facebook, som ikke lukkede siden, men i stedet tillod den at køre i mange dage, har forårsaget stor skade, som de skal holdes ansvarlige for, så dette ikke sker igen,” erklærede Klayman ifølge telegrambureauerne Ritzau og AFP.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…