Vips! Så blev de syrere

You Tube

Den ene dag er de irakere, den næste dag er de syrere. Asylansøgere forsøger at skifte nationalitet for lettere at få asyl.

 

Alle kneb gælder, når det drejer sig om at få asyl i eftertragtede lande som Danmark og Norge.

 

 

Ifølge en ny rapport fra Frontex, EU’s grænsesamarbejde, er det vanskeligt at fastslå en asylansøgers ægte identitet.

 

 

Resultatet er ifølge Frontex, at EU-landene huser asylansøgere, hvis identitet man i realiteten ikke kender, eller som har fået asyl ved hjælp af falske papirer.

 

 

Irakere blev pludselig til syrere

I blandt andet Norge er det ifølge det norske Human Rights Service blevet afsløret, at personer, der har søgt asyl som irakere, der har mistet deres identitetspapirer, er kommet på andre tanker, efter at krisen i Syrien for alvor er spidset til.

 

 

Nu vender de tilbage til myndighederne med oplysninger om, at de slet ikke er irakere, men syrere. Og ikke nok med det. De har også på mirakuløs vis fået fremskaffet dokumenter, der bekræfter deres syriske nationalitet.

 

 

Ifølge Human Right Service arbejder det norske udlendingspoliti, PU, med en lang række sager af lignende karakter og har nu sat en større efterforskning igang med henblik på at få et overblik over svindlens omfang.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Foreløbig er fjorten familier afsløret

I en mail til Human Rights Service oplyser direktøren i det norske Uttlendingsdirektoratet, Frode Forvang, at første gang myndighederne blev opmærksomme på denne problemstilling, var i 2011 i forbindelse med to sager.

 

 

Siden er det eskaleret. Således har myndighederne blandt afsløret falske irakiske dokumenter, og Frode Forvang oplyser, at der foreløbig er rejst sager om asylsvindel mod “14 voksne med medfølgende barn”, som han formulerer det i mailen.

 

 

Ifølge kilder i det norske udlendingspoliti, som Human Rights Service har kontakt til, handler det imidlertid om langt flere sager.

 

 

I Norge er det strafbart at opgive falsk identitet og nationalitet, og Frode Forvang oplyser, at de pågældende bliver politianmeldt, ligesom de kan risikere at få deres opholdstilladelse annuleret.

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

 

 

Mange kalder sig statsløse palæstinensere

Det er ikke blot med falske syriske statsborgerskaber, der svindles. Uttlendingsdirektoratet direktør, Frode Forvang, oplyser, at probnlemstillingen er almindeligt kendt i Norge.

 

 

Blandt andet i sager, hvor folk har opgivet være somaliere, men hvor det har vist sig, at de i realiteten stammer fra et naboland.

 

 

Det samme gælder jordanere, som har opgivet at være statsløse palæstinensere. Vi har tidligere her i avisen med Human Rights Service som kilde beskrevet, hvordan det norske politi ud af 800 udvalgte sager har afsløret, at omkring 400 asylansøgere har løjet om deres statsborgerkab og søgt asyl som statsløse palæstinensere.

 

 

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

Vil have undersøgt forholdene i Danmark

Det skulle være mærkeligt, at det kun er i Norge, der tilsyneladende finder en omfattende svindel sted med asylansøgninger.

 

 

Det mener i hvert fald Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

 

 

Sidste år fik 8.705 asylansøgere ud af ialt 14.815 afslag på deres ansøgning, og Martin Henriksen oplyser til Den Korte Avis, at han nu vil henvende sig til justitsminister Mette Frederiksen (S) for at få oplyst, hvor mange af disse afslag blev givet til asylansøgere, der hævdede at være syrere, uden at være det.

 

 

Ligeledes vil Martine Henriksen have oplyst, hvor mange afslag, der blev givet til syrere, som i strid med fakta hævdede at komme fra de uroplagede områder i Syrien.

 

Læs også
Spaniens ’humanistiske’ flygtningepolitik afsløres som et kynisk forsøg på at sende problemerne videre til os andre

 

Endelig vil Martin Henriksen have oplyst, hvor store omkostninger, der har været på de 8.705 asylansøgere, som sidste år fik afslag på derers asylansøgning.

 

 

Danmark ligger højt på EU’s flygtningeliste

Med 2,6 flygtninge per 1.000 indbyggere ligger Danmark ifølge Eurostat, EU’s statistiske kontor, på en fjerdeplads som der land, der sidste år modtog flest flygtninge i forhold til indbyggertallet. Kun overgået af Malta (3,2 per 1.000 indbyggere), Østrig (3,3 per 1.000 indbyggere) og Sverige (8,4 per 1.000 indbyggere).

 

 

Ifølge blandt andre Frontex og den bulgarske Røde Kors chef, Mariane Stoyanove, der forsker i flygtningestrømme, skyldes den store tilstrømning til Danmark de gode sociale forhold, Danmark tilbyder flygtninge.

 

 

Altså regeringens lempelser i VKO’s stramme asylpolitik, og som har medført, at lykkeriddere i stigende grad forsøger sig i Danmark. Sidste år over 8.000, som i sig selv har udgjort en betragtelig udgift for det danske samfund.

Læs også
Gennem fire timer blev 18-årig kvinde gruppevoldtaget af mindst syv syriske mænd – de var helt ligeglade

 

 

Det er det tal, Martin Henriksen nu vil have belyst som en yderligere konsekvens af regeringens lempelser i asylpolitikken.

 

http://www.rights.no/2015/04/vips-sa-ble-de-syrere/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…