Der er muslimer i Danmark, som ikke vil tage afstand fra Islamisk Stat – men TV ynker dem som ofre efter terroren i Paris

Fredens Moské foto fra Facebook 2015

Tv2 Østjylland har besøgt Fredens Moske i Bazar Vest i Aarhus.

 

Moskéen talsmand Ahmad Halimah fortæller, at muslimer oplever at blive lagt for had.

 

Talsmand: ”Vi oplever en stor form for generaliserende kommentarer og opfordring til had af en bestemt minoritet i samfundet, som selvfølgelig er muslimerne. Man skal ikke lade sig rive med af den her bølge af hadopfordring. Der er sikkert også tåber på den anden side, der vil opfordre til had,” siger talsmanden.

 

Tv2oj: Så du føler simpelthen, at dig og dine, jer der er muslimer, bliver bebrejdet det her generelt?

 

Talsmand: ”Det er der ingen tvivl om, at folk ser på os med dømmende øjne.”

 

Tv2oj: Hvordan har du det med, at I bliver bebrejdet på de social medier, gør det ondt?

 

Talsmand: ”Nej det gør det ikke på mig personligt, men der er ingen tvivl om, at vi kan mærke på de sociale medier og i virkeligheden, at folk kigger på os med dømmende øjne, som om det var os, der var nede at lave den her massakre, der var. Men sådan er det jo ikke, der er forskel på … islam, muslimer og så de her terrorister, som går og laver alt muligt mærkeligt rundt om i verden, ” siger talsmanden og griner lidt.

 

Man skulle umiddelbart forvente, at Tv2 Østjylland ville spørge, om Ahmad Halimah kan forstå, at folk er oprevede og nervøse over terrorangrebet.

 

Seerne havde måske også en lille forventning om, at herboende muslimer tager afstand fra det frygtelige terrorangreb som kostede mindst 129 mennesker livet, sårede adskillige hundrede heraf 89 særligt alvorligt.

 

Men nej, sådan spiller klaveret tilsyneladende ikke. Og Tv2 Østjylland var også ’fintfølende’ nok til ikke at spørge. Måske havde Tv2 taget ved lære af erfaring med den manglende lyst hos Fredens Moské til at udtale sig om så kontroversielle emner som terror og muslimske ekstremister?

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Ingen holdning til Islamisk Stat

Fredens Moské er tidligere blevet spurgt om trossamfundets holdning til terror, herunder Islamisk Stat. Men trossamfundet har aldrig ønsket at udtale sig.

 

Tv2 Østjylland spurgte i september 2014 de seks største moskéer i Østjylland om deres holdning til Islamisk Stat. Kun én moske svarede, at de var imod Islamisk Stat, og det var ikke Fredens Moské.

 

”Formand Khaled Mansour afviser efter et døgns tænketid at fortælle om foreningens holdning. Han vil ikke forklare, hvorfor han ikke vil fortælle om moskéens standpunkt,” oplyste Tv2oj dengang.

 

Nabo-moskéen på Grimhøjvej

Den Korte Avis gjorde allerede i september 2014 opmærksom på, at Islamisk Stat også har sympatisører i Danmark. Det fik offentligheden kendskab til, da vi besøgte moskéen på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus. Moskéen er kendt for, at have rekrutteret flest jihadister til Islamisk Stat.

 

”En islamisk stat vil altid være, hvad vi muslimer længes efter, derfor kan vi heller ikke lade være med at støtte Islamisk Stat, selvom den kommer med fejl, så må vi se tiden an,” sagde moskéens talsmand Fadi Abdallah i 2014.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

4 måneder senere understregede moskeens formand Oussama El-Saadi, at man håber, at Islamisk Stat vinder krigen.

 

”Jeg håber, at IS vinder, og at vi en dag har en islamisk stat i verden”, fortalte Oussama El-Saadi i en DR-dokumentar.

 

Formanden mente også, at når den vestlige verden har erklæret Islamisk Stat krig, så er det en krigserklæring mod hele den muslimske verden. (Politiken)

 

Se dybere og undgå evindelige spørgsmål om at tage afstand

Oussama El-Saadi udtaler til Politiken søndag den 15. november, at han gerne vil forbeholde sig retten til at være holdningsløs i forhold til Islamisk Stat. Politiken skriver:

 

I dag vil han over for Politiken ikke svare på spørgsmålet om, hvorvidt han støtter den gruppering i Mellemøsten, der kalder sig for Islamisk Stat, til trods for at vi stiller spørgsmålet flere gange under en halv times interview over telefonen. Oussama El-Saadi forbeholder sig retten til at være “neutral”.

 

Angående terrorangrebet i Paris mener formanden det er “meget dårligt”. Det er uvist hvem formanden mener det er meget dårlig for. Ifølge Politiken giver formanden udtryk for, “at han altid bliver misforstået i medierne, der ifølge ham ikke evner at se dybere og forbi de evindelige spørgsmål om at tage afstand fra terror og afkræve svare på, om man støtter den ene eller den anden gruppe.”

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

Selvmordsbombere er helte

Det er yderligere kommet frem, at moskéen også har et bekymrende forhold til selvmordsbombere. Da det blev bekræftet, at den danske konvertit Viktor Kristensen, var omkommet i et selvmordsangreb, sagde formanden:

 

”Victor, han mener, at det er en ting, han troede på, og han døde på grund af det. I vores øjne er han en helt. Han har lavet en god ting, fordi det er noget, han selv tror på.” (TV2 Østjylland)

 

Op til Folketingsvalget i juni 2014 opfordrer bestyrelsesmedlem Youssef Loubani til at boykotte valget.

 

” Man skal holde sig væk fra de stemmeboksene”, sagde han.

 

Muslimer i Danmark bliver mere ekstreme

Imidlertid kan det ikke undre, at de muslimske trossamfund i Østjylland vægrer sig ved, at udtale sig om Islamisk Stat. Muslimer i Danmark viser sig, at blive mere og mere troende, og det ser desværre ud til, at man samtidigt bliver mindre kritisk overfor religiøse fanatikere.

Læs også
Indvandringskritisk parti stormer frem i Holland efter det islamiske terrorangreb

 

En meningsmåling blandt danske muslimer, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, viser en opsigtsvækkende stigning i islamisk religiøsitet sammenlignet med en lignende måling i 2006.

 

77 procent siger, de mener, at Koranens anvisninger skal følges fuldt ud. I 2006 var det 62 procent.

 

50 procent siger, at de beder fem gange om dagen, i 2006 var det 37 procent.

 

4 ud af 10 muslimer mener nu, at Koranen skal indgå som fundament for dansk lovgivning. (JP)

 

Endelig er der også flere, der mener, at muslimske piger fra teenagealderen bør tildække sig med tørklæde.

 

Men denne radikalisering blev altså heller ikke nævnt af TV2oj.

Læs også
Jihadisten fra Nørrebro  

 

Tv2 Østjyllands indslag fra Fredens Moské kan ses HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…