Talsmand for dansk moské giver nu åben støtte til Islamisk Stat

Fadi Abdallah i Grimhøjvej-moskeen - (arkivfoto: Den Korte Avis)

Den Korte Avis bringer her et interview med en talsmand for en moské i Danmark, der åbent støtter det samfund, som Islamisk Stat er ved at gennemføre i Irak og Syrien.

Islamisk Stats frygtelige forbrydelser er nu veldokumenterede. De har selv bidraget til det, fordi de lægger en masse videoer og fotos ud på internettet, som de bruger til at prale med deres fremfærd.

Hvor de kommer frem, giver de ikke-muslimer valget mellem at flygte, omvende sig til islam eller dø.

De halshugger både voksne og børn. De hugger arme og ben af, andre bliver korsfæstede. De massehenretter fanger med nakkeskud. De fjerner kvinder fra deres familier, voldtager dem, bortgifter dem og sælger dem.

De opdrager deres egne børn til den mest forfærdende brutalitet, blandt andet ved at lade dem stille op til fotografering med et afhugget hovede i hånden.

Deres mål er et islamisk kalifat, hvor det nøje skal overvåges, at alle lever efter shariaen. Det er dette kalifat, som de nu er i gang med at gøre til virkelighed i de områder, som de kontrollerer.

I en sådan stat er demokrati, ytringsfrihed og kvinders ligeværd fuldstændig utænkelige størrelser. Enhver afvigelse fra shariaen bliver kvast.

 

Den Korte Avis drog til Gellerup og spurgte folk, hvad de mente

Der foreligger ikke nogen meningsmålinger af, hvad danske muslimer siger til forsøget på at skabe et sådant samfund.

For at få en fornemmelse besøgte Den Korte Avis forleden Bazar Vest i Gellerup-bydelen i Aarhus og spurgte tilfældige muslimer, hvad de mente om Islamisk Stat.

Reaktionerne var bemærkelsesværdige. De fleste ønskede ikke at udtale sig. Blandt dem, der ville, var der grundlæggende positive holdninger til Islamisk Stat – bortset fra én. https://denkorteavis.dk/2014/den-korte-avis-i-gellerup-her-vil-man-ikke-tale-om-islamisk-stat-men-vesten-er-i-hvert-fald-skurken/

 

Talsmand støtter Islamisk Stat

Nu siger talsmanden for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus lige ud, at han støtter Islamisk Stat. Det betyder dog ikke, at han bifalder alt, hvad de gør, siger han.  Men han ønsker sig en islamisk stat, og han hverken kan eller vil lægge afstand til organisationen Islamisk Stat.

Disse udtalelser burde – sammen med reaktionerne i Bazar Vest – sende rystelser gennem de danske politikere og den danske offentlighed. Men medierne er stort set tavse. Og mange politikere har knap nok opdaget problemet.

Moskeen på Grimhøjvej er ikke mindst kendt for, at 22 mænd, som har haft deres gang her, er draget til Syrien som hellige krigere. Ingen anden moské i Danmark har haft så mange, der gjorde det. Men også udtalelser om at alle zionistiske jøder skal dræbes har vakt opsigt.

 

”Jeg forstår godt, at man dræber folk nu”

Den Korte Avis bliver modtaget smilende og venligt af Fadi Abdallah, talsmand for foreningen bag moskeen. Han er moderne og afslappet klædt, og han er ret åben omkring sine meget radikale synspunkter.

”En islamisk stat vil altid være hvad vi muslimer længes efter, derfor kan vi heller ikke lade være med at støtte Islamisk Stat, selvom den kommer med fejl, så må vi se tiden an,” siger Fadi Abdallah med alvor i stemmen.

Talsmanden føjer til, at det undrer hans forening, at verdenssamfundet pludselig har så stort fokus på Islamisk Stats handlinger, når Syriens leder Bashar al-Assad har gjort det samme i 13 år.

Foreningen kan derfor godt forstå Islamisk Stats fremmarch og metoder. Det betyder dog ikke, at  foreningen eller moskeen opfordrer til brug af vold.

Men lægge afstand til Islamisk Stat, det hverken kan eller vil man. Jeg spurgte talsmanden gentagne gange gennem vores samtale, om det var rigtigt, og han bekræftede hver gang.

”Vilkårene er jo ikke de samme dernede som her, jeg forstår godt at man dræber folk nu,” siger talsmanden, selv om han giver giver mig ret i, at det, verden har set af Islamisk Stats metoder, er af uset barbarisk og sadistisk karakter.

 

De unge mænd, der rejser til Syrien

Østtjyllands Politi har for nogle måneder siden sagt, at 22 unge mænd, som er rejst til Syrien for at deltage i hellig krig, havde deres gang i Grimhøj-moskeen.

”Vi bliver beskyldt for at hjernevaske unge som rejser til Syrien”, siger Fadi Abdallah.

Han fortæller, at man i moskeen prøver at holde de unge under opsyn og kontrol, og at man bliver meget kritiseret, fordi man ikke vil smide dem ud. Andre moskeer i området vil ikke have de unge gående, men i moskeen kan man ikke få sig selv til at sætte dem på gaden.

”Medierne kører tingene op i et niveau som skader samfundet, og det skader den forståelse som vi knokler for,” siger talsmanden.

”Man behøver ikke være enige. Fx accepterer vi jo alt det modsatte af hvad vi går ind for, fx at du kan være ateist, have kærester og ikke gå med hijab – så hvorfor kan man ikke acceptere os?”

Fadi Abdallah mener man skal lade være med konstant at forsøge at lave om på muslimer.

Islams syn på kvinder og Islamisk Stat

Islamiske Stat håndhæver meget strikt koranen opfattelse af kvinder som underordnet mænd.

I de områder, hvor Islamisk Stat har taget magten har det dramatiske konsekvenser for kvinderne.

De skal gå med niqab, der er den sorte heldragt, hvor der kun er en sprække til øjnene. De må som hovedregel ikke arbejde.

Og de må ikke gå uden for hjemmet uden mandens tilladelse og en mandlig ledsager/værge.

Mandlig værge

For nylig vakte det opsigt, at piger på en muslimsk friskole i Aarhus ikke kunne komme med på en skolerejse til Mekka, fordi de kun måtte rejse, hvis de havde en mandlig værge. Jeg spurgte talsmanden, hvad man mener om det?

Det er en regel i bogstavtro islam, at en kvinde ikke kan rejse uden sin værge/mahram. Fadi Abdallah sagde, at han ikke havde indtryk af, at det er noget som overhovedet generer muslimske kvinder.

”Vi har et andet syn på kvindens rettigheder, og det mangler forståelse fra den vestlige verden. Alle de regler, der er i islam for kvinder, det handler kort sagt om beskyttelse. Men det er også vigtigt at skelne mellem, hvad islam siger for kvinder, og hvad forskelige kulturer gør,” forklarer talsmanden.

”Det er vigtigt at skille kultur og islam fra hinanden, for eksempel er det ikke en pligt for kvinder at blive omskåret, selvom man kan se, at stort set alle i Egypten gør det.”

Tildækning med Hijab og Niqab

Islamisk Stat har påbudt kvinderne at gå med niqab.

Grimhøj-foreningens har en ungdomsorganisation, som opfordrer alle unge til at gå med niqab (i en video, de har slået på).

Hvad siger Fadi Abdallah til det?

Ifølge Fadi Abdallah svarer, at det naturligvis er en pligt for kvinder, at gå med hijab (det islamiske tørklæde, red.). Men foreningen opfordrer ikke til, at man går med niqab. Det er kvindens eget valg, hvor langt hun vil gå.

Flerkoneri

Ifølge koranen må en mand have op til fire koner. Hvad er siger Fadi Abdallah som talsmand for moskeen til flerkoneri?

Han siger, at dét jo også er en privatsag, som må være op til den enkelte at bestemme om.

Læs flere nyheder på Dagens.dk.

”Jeg kender kvinder som ikke kan acceptere andre koner, men jeg kender også flere, som har det fint med at manden har flere koner.”

Angående piger og ægteskab er den sidste melding fra de imamer vi følger, at man skal følge samfundet.

Imidlertid betyder ”at følge samfundet” ikke det samme som at følge landets love, hvor det for eksempel som i danmark ikke er tilladt at indgå ægteskab, før man er 18 år og myndig.

”En pige på 12 er selvsagt ikke moden til at være hustru og passe en fasmilie, men hvis en 15-årig er forelsket i en mand og ønsker at blive gift med ham, så er det meget fint,” forklarer talsmanden og påpeger,  at danske unge også har kærester som 15-årige.

Demokrati

Fadi Abdallah fotæller, at man ofte bliver beskyldt for at være terrorist, når man siger, at man ikke går ind for demokrati.

”Demokrati i islam er jo slet ikke som danskerne opfatter det. Vi har love, som siger, at man skal tale sig til rette om tingene, men det kan slet ikke sammenlignes med dét som danskerne opfatter som en demokratisk handling.”

Dræb de zionistiske jøder – det bliver sagt i alle moskeer verden over

Imamen for Grimhøj-moskeen kom for nylig i offentlighedens søgelys. I lyset af krigen mellem Israel og Hamas lød der en opfordring til Allah om at dræbe zionistiske jøder.

Under en fredagsbøn i juli måned i Berlin sagde han blandt andet: ”Allah, dræb de zionistiske jøder. Det er en nem opgave for dig. Tæl dem og dræb hver enkelt af dem”.

Jeg spørger Fadi Abdallah: Hvad har du at sige til at jeres imams udtaler fra Berlin?

Han griner lidt og fortæller, at der ikke bliver nogen retssag. Der blev sat en politiundersøgelse i gang efter udtalelsen, men den kommer der tilsyneladende ikke noget ud af.

Fadi Abdallah forklarer, at imamen anråbte Allah om at udslette de ansvarlige zionistiske jøder, ikke alle jøder.

Desuden er der ikke noget kontroversielt i netop Abu Bilals udtalelser om jøderne. Det er nøjagtigt, hvad der bliver sagt under enhver fredagsbøn i alle moskeer verden over.

Vi har aldrig lagt skjul på, hvad vi står inde for. Vi skal ikke lave om på islam, det er en pakke. Der er ting jeg kan lade være med at praktisere eller gå på kompromis.

Jeg kan ikke komme, her fra lille Aarhus, med udtalelser som får islam til at se anderledes ud end den er, sådan er det.

Grimhøjvej-moskeen. Den Korte Avis

Skohylden. Den Korte Avis

Mændenes bederum. Den Korte Avis.

Kvindernes bederum. Den Korte Avis

Biblioteket. Den Korte Avis

Kommandocentralen. Den Korte Avis

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…