Et samfund i chok: Politimand skyder sort familiefar med koldt blod – men hans løgne bliver afsløret på denne video

Walter Scott var 50 år og far til fire børn. Nu er han død. Hvordan bliver afsløret på videoen her. Det foregår i den amerikanske stat South Carolina.

 

Scott var blevet standset af politiet på grund af en defekt baglygte på hans bil. Af ukendte årsager løb han fra politifolkene. Han blev pågrebet i en park, men så sker det, som bliver fanget på videoen her.

 

Videoen er optaget af en person, der står skjult. Man ser Scott tale med en betjent, og så forsøger han endnu engang at løbe væk.  Betjenten hæver sin pistol og skyder Scott i ryggen flere gange. Han falder om og er død.

 

Politiets regler siger, at man kun må skyde mod en mistænkt, der flygter, hvis han udgør en fare. Dette er åbenlyst ikke tilfældet her.

 

Betjenten ved ikke, at han bliver filmet. Men kameraet kører fortsat, da han går hen til den døde Scott og bøjer sig over ham.

 

Bagefter påstod betjenten, at han følte sig truet, og at Scott havde forsøgt at tage hans Taser-pistol fra ham (en Taser-pistol giver elektrochok) . Men på videoen placerer han tilsyneladende Taser-pistolen hos den døde Scott, da han står bøjet over ham. Han forsøger altså at plante et falsk bevis.

 

Men det slap han ikke af sted med. Takket være den modige person, som havde filmet det hele, blev han afsløret. I dag er han anklaget for mord.

 

Men hvad ville der været sket, hvis forløbet ikke var blevet optaget og givet videre? Scott-advokaten har offentliggjort videoen.

 

South Carolina og hele USA er i chok.

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…