Tysklands voldtægts-epidemi nedtones af myndigheder og medier af frygt for fremmedhad

Et voksende antal kvinder og unge piger, som er indkvarteret i flygtningecentre i Tyskland, bliver voldtaget, seksuelt overfaldet og endda tvunget til prostitution af mandlige asylansøgere, ifølge tyske socialarbejderorganisationer med et førstehåndskendskab til situationen.

 

Mange af voldtægterne finder sted på centre for begge køn, hvor de tyske myndigheder af mangel på plads tvinger tusindvis af mandlige og kvindelige migranter til at dele de samme soverum og badefaciliteter.

 

Situationen for kvinder og piger på visse centre er så farlig, at kvinder beskrives som “vildt,” der forsvarer sig mod muslimske mandlige rovdyr. Men mange af ofrene frygter repressalier og holder mund, siger socialarbejderne.

 

Samtidig bliver et voksende antal tyske kvinder i større og mindre byer over hele landet voldtaget af asylansøgere fra Afrika, Asien og Mellemøsten. Mange af disse forbrydelser bliver bagatelliseret af de tyske myndigheder og nationale medier, tilsyneladende for at undgå at give næring til anti-immigrationsfølelser.

 

Organisationer forsøger at råbe myndighederne op

Den 18. august sendte en koalition af fire socialarbejderorganisationer og kvinderettighedsgrupper et to siders brev til lederne af de politiske partier i det regionale parlament i Hesse, en delstat i den vestligt centrale del af Tyskland, hvori de advarede om den forværrede situation for kvinder og børn i flygtningecentrene. Brevet anførte følgende:

 

“Den stadig voksende tilstrømning af flygtninge har kompliceret situationen for kvinder og piger i modtagelsescenteret i Giessen (HEAE) og dettes underafdelinger.”

 

“Praksis med at tilbyde indkvartering i store telte, mangel på kønsadskilte sanitære faciliteter, rum som ikke kan aflåses, mangel på trygge tilholdssteder for kvinder og piger — for blot at nævne nogle få lokalemæssige faktorer — øger sårbarheden for kvinder og børn i HEAE. Denne situation går de mænds ærinde, som tildeler kvinder en underordnet rolle og behandler kvinder, der rejser alene, som ‘vildt.”

 

“Konsekvensen er mangfoldige voldtægter og seksuelle overgreb. Vi modtager også et stigende antal rapporter om tvungen prostitution. Det skal understreges, at her ikke er tale om isolerede tilfælde.”

 

“Kvinder fortælle, at både de selv og børn er blevet voldtaget eller udsat for seksuelle overgreb. Som følge heraf sover mange kvinder i fuld udendørspåklædning. Kvinder fortæller jævnligt, at de ikke benytter toilettet om natten på grund af faren for voldtægt eller røveri på stien til de sanitære faciliteter. Selv i fuldt dagslys er passage gennem lejren en skræmmende situation for mange kvinder.”

 

“Mange af kvinderne er — ud over at være på flugt fra krig eller borgerkrig — også flygtet af kønsrelaterede årsager, herunder trusler om tvunget ægteskab eller kønslig lemlæstelse. Disse kvinder er udsat for en særlig risiko, især hvis de er flygtet alene eller sammen med deres børn. Selv hvis de er ledsaget af mandlige slægtninge eller ledsagere, sikrer dette ikke altid beskyttelse imod vold, for også dette kan medføre specifik afhængighed og seksuel udnyttelse.”

 

“De fleste kvindelige flygtninge har haft forskellige typer af traumatiserende oplevelser i oprindelseslandet og under flugten. De har været ofre for vold, kidnapning, tortur, voldtægt og pengeafpresning — sommetider gennem flere år.”

 

“Følelsen af at være ankommet hertil — i sikkerhed — og at være i stand til at gå omkring uden frygt er en gave for mange kvinder…. Vi beder jer derfor…om at deltage i vores opfordring til øjeblikkelig oprettelse af beskyttede lokaliteter (aflåselige lejligheder eller huse) til kvinder og børn, som rejser alene….”

 

“Disse faciliteter skal indrettes sådan, at mænd ikke har adgang til kvindernes rum, med undtagelse af nødhjælpsarbejdere og sikkerhedspersonale. Desuden skal soverum, opholdsrum, køkken- og sanitære faciliteter være indbyrdes forbundne, så de udgør en selvkørende enhed — og således kun kan nås via aflåselig og overvåget adgang til huset eller lejligheden.”

 

Efter at flere blogs (herher og her) gjorde opmærksom på dette brev, fjernede LandesFrauenRat (LFR) Hessen, en kvindelobbygruppe som oprindelig havde uploadet det politisk ukorrekte dokument til sin webside, pludselig brevet den 14. september uden forklaring.

 

Problemet med voldtægter og seksuelle overgreb i tyske flygtningecentre er et landsdækkende problem

I Bayern bliver kvinder og piger, der er indkvarteret i et flygtningecenter i Bayernkaserne, en tidligere militær kaserne i München, dagligt udsat for voldtægt og tvungen prostitution, ifølge kvinderettighedsgrupper. Selvom stedet har adskilte sovesale for kvinder, kan dørene ikke aflåses, og mændene kontrollerer adgangen til de sanitære faciliteter.

 

Godt og vel 80% af flygtningene/migranterne i centeret er mænd, ifølge Bayerischer Rundfunk, som også fortæller, at prisen for sex med kvindelige asylansøgere er ti euro. En socialarbejder beskrev centeret på denne måde: “Vi er det største bordel i München.”

 

Politiet insisterer på, at de ikke har beviser på, at voldtægterne har fundet sted, selvom en politirazzia på centeret afslørede, at vagter, som er ansat til at sørge for stedets sikkerhed, smuglede narko og våben og vendte det blinde øje til prostitutionen.

 

Stribevis af sager om voldtægter indenfor asylcentrenes mure

Den 28. august blev en 22-årig eritreisk asylansøger idømt ét år og otte måneders fængsel for forsøg på at voldtage en 30-årig irakisk-kurdisk kvinde i et flygtningecenter i byen Höchstädt i delstaten Bayern. Den reducerede dom skyldtes forsvarsadvokatens bestræbelser, idet han overbeviste dommeren om, at den anklagedes situation i centeret var håbløs: “I et år nu har han siddet og tænkt på — på ingenting.”

 

Den 26. august forsøgte en 34-årig asylansøger at voldtage en 34-årig kvinde i et vaskerum hos en flygtningefamilie i Stralsund, en by nær Østersøen.

 

Den 6. august afslørede politiet, at en 13-årig muslimsk pige var blevet voldtaget af en anden asylansøger på et flygtningecenter i Detmold, en by i det vest-centrale Tyskland. Pigen og hendes mor var angiveligt flygtet fra deres hjemland for at slippe væk fra en kultur præget af seksuel vold; som det skulle vise sig, var manden der voldtog pigen også fra deres land.

 

Selvom voldtægten fandt sted i juni, havde politiet fortiet den i næsten tre måneder, lige indtil lokale medier bragte en historie om forbrydelsen. Ifølge en redaktionel kommentar i avisen Westfalen-Blatt nægter politiet at offentliggøre forbrydelser, der involverer flygtninge og migranter, fordi man ikke ønsker at give masseindvandringens kritikere legitimitet.

 

Politidirektør Bernd Flake anførte, at tavsheden var beregnet på at beskytte ofret. “Vi vil fortsætte med denne fremgangsmåde [undlade at informere offentligheden], når forbrydelser begås i flygtningecentre,” sagde han.

 

I løbet af weekenden den 12-14. juni blev en 15-årig pige, der var indkvarteret i et flygtningecenter i Habenhausen, et distrikt i den nordlige by Bremen, gentagne gange voldtaget af to asylansøgere. Centeret er blevet beskrevet som et sandt “rædselshus” på grund af den stadig mere opskruede vold begået af rivaliserende ungdomsbander fra Afrika og Kosovo. Der opholder sig i alt 247 asylansøgere i centeret, som har kapacitet til 180 og et cafeteria med 53 siddepladser.

 

Asylansøgere voldtager tyske kvinder

Imens er asylansøgeres voldtægt af tyske kvinder ved at blive et almindeligt fænomen. Her følge nogle få udvalgte tilfælde, alle fra 2015:

 

Den 11. september blev en 16-årig pige voldtaget af en uidentificeret “mørklødet mand, som talte gebrokkent tysk,” tæt ved et flygtningecenter i den bayerske by Mering. Overfaldet fandt sted, da pigen spadserede hjem fra togstationen.

 

Den 13. august arresterede politiet to irakiske asylansøgere i alderen 23 og 19 år for at have voldtaget en 18-årig tysk kvinde bag en skolegård i Hamm, en by i Nordrhein-Westfalen.

 

Den 26. juli blev en 14-årig dreng udsat for et seksuelt overgreb på et toilet i et regionaltog i Heilbronn, en by i det sydvestlige Tyskland. Politiet leder efter en “mørklødet” mand i alderen 30 til 40 år, som havde et “arabisk udseende.” Ligeledes den 26. juli voldtog en 21-årig tunesisk asylansøger en 20-årig kvinde i distriktet Dornwaldsiedlung i Karlsruhe. Politiet havde holdt forbrydelsen hemmelig indtil den 14. august, hvor en lokal avis bragte historien.

 

Den 9. juni blev to somaliske asylansøgere i alderen 20 og 18 år idømt syv og et halvt års fængsel for at have voldtaget en 21-årig tysk kvinde i Bad Kreuznach, en by i Rheinland-Pfalz, den 13. december 2014.

 

Den 5. juni blev en 30-årig somalisk asylansøger kaldet “Ali S” idømt fire år og ni måneders fængsel for forsøg på at voldtage en 20-årig kvinde i München. Ali har tidligere afsonet en dom på syv år for voldtægt og havde kun været ude af fængslet i fem måneder, før han angreb igen. I et forsøg på at beskytte Ali S’ identitet refererede en avis i München til ham ved det mere politisk korrekte “Joseph T.”

 

Den 22. maj blev en 30-årig marokkansk mand idømt fire år og ni måneders fængsel for forsøg på at voldtage en 55-årig kvinde i Dresden. Den 20.maj blev en 25-årig senegalesisk asylansøger arresteret, efter at han havde forsøgt at voldtage en 21-årig tysk kvinde ved Stachus, en stor plads i det centrale München.

 

Den 16. april blev en 21-årig asylansøger fra Irak idømt tre år og ti måneders fængsel for at have voldtaget en 17-årig pige under en festival i den bayerske by Straubing i august 2014. Den 7. april blev en 29-årig asylansøger arresteret for forsøg på voldtægt af en 14-årig pige i byen Alzenau.

 

Den 17. marts blev to afghanske asylansøgere på 19 og 20 år idømt fem års fængsel for en “særligt afskyelig” voldtægt af en 21-årig tysk kvinde i Kirchheim, en by i nærheden af Stuttgart, den 17. august 2014.

 

Den 11. februar blev en 28-årig asylansøger fra Eritrea idømt fire års fængsel for at have voldtaget en 25-årig tysk kvinde i Stralsund, ved Østersøkysten, i oktober 2014.

 

Den 1. februar blev en 27-årig asylansøger fra Somalia arresteret efter at have forsøgt at voldtage flere kvinder i den bayerske by Reisbach.

 

Den 16. januar voldtog en 24-årig marokkansk immigrant en 29-årig kvinde i Dresden.

 

Forbrydelser begået i august

Snesevis af andre voldtægtssager og forsøg på voldtægt — sager hvor politiet leder specifikt efter udenlandske gerningsmænd (tysk politi refererer ofte til dem som Südländer,“sydlændinge”) — henligger uløst. Her følger en delvis liste alene for august måned 2015:

 

Den 23. august forsøgte en “mørklødet” mand at voldtage 35-årig kvinde i Dortmund. Den 17. august forsøgte tre mandlige “sydlændinge” at voldtage en 42-årig kvinde i Ansbach. Den 16. august voldtog en mandlig “sydlænding” en kvinde i Hanau.

 

Den 12. august forsøgte en mandlig “sydlænding” at voldtage en 17-årig kvinde i Hannover. Ligeledes den 12. august blottede en mandlig “sydlænding” sig for en 31-årig kvinde i Kassel. Politiet siger, at en lignende hændelse fandt sted i det samme område den 11. august.

 

Den 10. august forsøgte fem mænd af “tyrkisk oprindelse” at voldtage en pige iMönchengladbach. Ligeledes den 10.august voldtog en mandlig “sydlænding” en 15-årig pige i Rinteln. Den 8. august forsøgte en mandlig “sydlænding” at voldtage en 20-årig kvinde i Siegen.

 

Den 3. august 3 voldtog en “nordafrikaner” en syvårig pige ved højlys dag i en park iChemnitz, en by i det østlige Tyskland. Den 1. august forsøgte en mandlig “sydlænding” at voldtage en 27-årig kvinde i det centrale Stuttgart.

 

Myndighederne advarer forældre og kvinder

I mellemtiden er forældrene blevet advaret om at passe på deres døtre. Politiet i den bayerske by Mering, hvor en 16-årig pige blev voldtaget den 11. september, har udsendt en advarsel til forældre om ikke at lade deres børn færdes udenfor uden ledsager.

 

De har også advaret kvinder om ikke at gå alene til og fra togstationen på grund af dennes beliggenhed nær ved et flygtningecenter.

 

I den bayerske by Pocking har ledelsen af Wilhelm-Diess-Gymnasium advaret forældrene mod at lade deres døtre bære afslørende tøj, for at undgå “misforståelser” i forbindelse med de 200 muslimske flygtninge, der er indkvarteret som en nødforanstaltning i en bygning ved siden af skolen. Brevet udtrykte følgende:

 

“Byens syriske beboere er hovedsagelig muslimer og taler arabisk. Flygtningene har deres egen kultur. Fordi skolen ligger lige ved siden af det sted, hvor de opholder sig, bør man iføre sig anstændigt tøj for at undgå uoverensstemmelser. Afslørende toppe eller bluser, korte shorts eller miniskørter kan føre til misforståelser.”

 

En lokal politiker blev citeret i avisen Die Welt for at have sagt:

 

“Når muslimske teenagedrenge gå i friluftssvømmebade, bliver de overvældet, når de ser piger i bikini. Disse drenge, som kommer fra en kultur, hvor kvinder, der fremviser nøgen hud, bliver mødt med vrede, vil følge efter pigerne og forulempe dem, uden at de selv er klar over det. Det skaber naturligvis frygt.”

 

Artiklen er oversat til dansk af Mette Thomsen for Gatestone Institue, og den kan læses på engelsk HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…