Slut med at tage med fløjlshandker på dem, der demonstrerer sympati for terroristerne

Muslimer protesterer mod Charlie Hebdo (Foto:You Tube)

Efter de blodige attentater, som kostede 17 menneskeliv, viser fransk retsvæsen, at det er slut med at tage med fløjlshandsker på muslimske sympatisører med terrorisme.

 

I Toulouse er tre mænd på mellem 20 og 25 år idømt fængselstraf og omgående sendt til afsoning for at have demonstreret sympati med de jihadistiske massemordere.

 

En af de dømte, som fik 10 måneders ubetinget fængsel, blev anholdt i en sporvogn, hvor han kørte uden billet.

 

Da han blev noteret for det, begyndte han at råbe op om, at brødrene Kouachi ville få efterfølgere, og at han selv burde have været med i deres aktion, så der var blevet dræbt flere på Charlie Hebdos redakion.

 

En anden, som fik samme straf i en lynproces, var beruset gået til angreb på politifolk, mens han skreg, at han ville følge eksemplerne fra Paris og sprænge den lokale politistation i luften.

 

Den tredje, som er født i Palæstina, fik tre måneders fængsel for at råbe antisemitiske slagord, da han kom ud af en natklub.

 

Ifølge Le Monde er mindst 50 lignende retssager under forberedelse.

 

Antisemitisk komiker

Den provokerende stand up komiker Dieudonné blev anholdt og sat i varetægtsarrest efter at have skrevet på Facebook, at han ikke følte sig som Charlie, men som Charlie Coulibaly – efter navnet på terroristen fra Mali, der myrdede en kvindelig politibetjent og fire jøder i et supermarked.

 

Strafferammen for støtte til terrorisme var i en lov fra 13. november

 

2014 sat til fem års fængsel og 75.000 euro i bøde, men den er nu forhøjet til syv års fængsel og 100.000 euro i bøde. Det er den straf, Dieudonné risikerer at få.

Læs også
Mand fik permanent opholdstilladelse i Sverige, nu står han anklaget for deltagelse i folkemord i Syrien

 

– Hvorfor må Charlie Hebdo more folk med kras satire, når jeg ikke må, spørger Dieudonné retorisk og får støtte på Facebook af mange sympatisører.

 

Premierminister Manuel Valls har forklaret ham, at der er forskel på satirisk humor og at prædike antisemitisk had.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…