Muslim nægtede at give kvindelig chef hånden – nu har han fået en stor erstatning

Taxa-selskabet havde indbudt nogle chauffører til en information om 10 særlige jobs, hvor chaufførerne skal tage imod særlige kunder i Københavns lufthavn.

 

Da mødet begyndte gav selskabets chef chaufførerne hånd. Men en af dem afviste håndtrykket.

 

Chefen var nemlig en kvinde, og han var muslim. For ham er reglerne i Koranen altså vigtigere end almindelig høflighed. Og det på trods af, at han er født og opvokset i Danmark.

 

Sagen er principiel: Skal det danske samfund stå fast på sit verdslige grundlag eller skal det bøje sig for religiøse særkrav?

 

Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, chaufførens holdning strider imod dansk adfærd, og at han derfor burde fyres.

 

“Danmark er et verdsligt samfund. vi er ikke styret af religiøse regler. Religion er en privat sag. Hvis man ikke kan forstå det, bør det få konsekvenser”, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Men chaufføren blev ikke fyret. Han fik tværtimod en erstatning på 10.000 kroner. Det skriver eb.dk 22.11.

 

Chaufføren klagede til Ligebehandlingsnævnet over diskrimination. Og nævnet gav ham medhold.

 

 

Chaufføren fik nemlig ikke en af de eftertragtede stillinger. I begrundelsen blev der ifølge eb.dk direkte henvist til, ’at du ikke vil hilse/give håndtryk, da vi var til informationsmødet i fredags.’

 

Servicechefen mente, at det kunne få negative konsekvenser for taxaselskabet, hvis det var hans holdning til kvindelige kunder.

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

 

Men chaufføren mente det var diskrimination på grund af hans religion.

 

Og nu har Ligebehandlingsnævnet givet ham ret på baggrund af chaufførens klage, hvor han blandt andet skrev:

 

’Jeg gav hende som et svar et klap på skulderen, et smil med ordene; At jeg ikke giver hånd. Det var hun lidt uforstående over for, så hun fik en kort forklaring’. Det skriver eb.dk, der har læst klagen.

 

’I min verden burde én (servicechefen, red.), som sidder i en virksomhed med så mange fra andre kulturer og religioner vide, at vi er nogle muslimer, som ikke giver hånd til kvinder’, skrev han.

 

Af klagen fremgår det, at han også var stærkt utilfreds med, at der blev serveret pålæg med svinekød.

 

’Det var dybt respektløst, at der kun var blevet stillet spegepølse frem ved morgenbrødet, når man kunne se, at der var tre andre, som var tilmeldt mødet med navne som Ahmet, Muhammed og Mehmet. De spiser ikke svin, det ved Gud og hvermand. Skal de ikke have noget at spise’, spurgte han.

Læs også
Han truede ung kvinde og krævede hendes mobil – men det kom han til at fortryde bitterligt

Blev diskvalificeret

Ligebehandlingsnævnet var enig med chaufføren. Det var ulovligt, at selskabet afviste ham, fordi han ikke ville give hånd til kvinder.

 

Taxa-selskabet havde udsat ham for ’forskelsbehandling på grund af religion’ og skulle betale ham 10.000 kroner i kompensation, afgjorde nævnet.

Men Taxa 4×35 vil ikke følge afgørelsen. De nægter at udbetale erstatning.

 

Derfor har chaufføren bedt Ligebehandlingsnævnet overgive sagen til statens advokat, Kammeradvokaten. Og sagen kan nu ende i en retssal.

 

Martin Henriksen kalder sagen grotesk.

“Det er grotesk, at Ligebehandlingsnævnet her godkender et religiøst-fundamentalistisk kvindesyn fra en uopdragen muslimsk taxachauffør, som snarere burde fyres i stedet for at få kompensation”, siger han.

 

“Faktisk går Ligebehandlingsnævnet det modsatte af det, der er deres opgave. De modarbejder ikke diskrimination. Deres afgørelsen blåstempler tværtimod diskrimination af kvinder.”

Læs også
Kampen mod islamisering må ikke ende som symbolpolitik

 

“Nævnet burde forsvare kvinders ligestilling, så det er helt, helt galt, at det kan nå frem til, at det er helt i orden, at en muslim nægter at give hånd til kvinder. Det er et meget kedeligt signal, nævnet sender”, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Han hævder, at der i muslimske miljøer hersker en ’udpræget grad af offermentalitet’:

 

“Mange muslimer har ondt af sig selv. De påstår, at de bliver religiøst diskrimineret, når de mærker en form for konsekvens i det danske samfund.”

 

“Sådan er det ikke. Det, de ikke forstår, er, at vi har indrettet vort samfund – herunder arbejdsmarked – med normer, regler og love, som bare ikke tager hensyn til alverdens religiøse dogmer og krav.”

 

Talsmand jubler

Osman Öztoprak, formand for Islamisk Videns- og Informations Center, jubler over afgørelsen, skriver eb.dk.

 

Læs også
Politikere siger nej til at kræve håndtryk for at blive dansk statsborger – de afslører deres uvidenhed om islam

Osman Öztoprak forklarer, at mænd ifølge islams bud ikke bør berøre fremmede kvinder – heller ikke med håndtryk.

 

“Men det har intet med disrespekt for den fremmede kvinde at gøre. Det handler blot om en religiøs norm, som er helt uden betydning for, om man kan passe et arbejde”, siger han.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…