Fødevareministeriet: Markant fremgang for dyrevelfærden i svinestaldene

Foto: Fødevareministeriet

Dyrevelfærden i de danske svinestalde har fået et løft. Det viser tal fra den nyeste dyrevelfærdsrapport med kontrolresultater fra 2014, fra Videncenter for Dyrevelfærd under Miljø- og Fødevareministeriet.

Hvor det tidligere var mellem 40 og 50 procent af svinebesætningerne, der fik én sanktion eller mere, var niveauet i 2014 reduceret til godt 25 procent.  Den udvikling glæder miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen.

 

–      Fremgangen vidner om, at langt de fleste landmænd gør sig umage for at sikre, at dyrene har det ordentligt. Det fortjener de ros for. Samtidig er det vigtigt at bemærke, at de overtrædelser, der finder sted, typisk er fundet i den milde ende, understreger Eva Kjer Hansen.

 

Der er dog stadig områder, hvor der er plads til forbedringer. Dels skal svineproducenterne blive bedre til at give deres dyr eksempelvis halm, eller andet rode- og beskæftigelsesmateriale. Dels er der fundet eksempler på, at der ikke blev taget tilstrækkeligt vare på syge- og tilskadekomne dyr.

 

–      Generelt har jeg tillid til, at landmændene gør, hvad de kan for at sikre dyrene ordentlige forhold. Vi sætter ind, der hvor det tyder på, at problemerne er størst – og derfor er Dyrevelfærdsrapporten et godt redskab, når vi skal tilrettelægge de kommende vejlednings- og kontrolindsatser. Vi skal ikke spilde kræfter på at kontrollere forhold, der allerede er godt styr på, siger Eva Kjer Hansen

 

Download rapporten fra Fødevarestyrelsens hjemmeside

 

Pressemeddelelse fra Miljø og Fødevareministeriet

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…