TV-journalisten vil give fodboldspilleren hånden, men det nægter han, fordi islam forbyder ham det – det udløser en kras reaktion

Skærmprint / fox

FC Utrecht havde netop spillet en kamp i Æresdivisionen, den bedste hollandske fodboldrække. En af spillerne, Nacer Baracite, blev interviewet af en kvindelig TV-reporter. Efter at interviewet var slut, ville hun give ham hånden. Men det nægtede han med henvisning til sin muslimske tro.

 

Derimod havde han ingen problemer med at give en mandlig journalist hånden.

 

Det udløste en kras reaktion fra Johan Derksen, der er tidligere chefredaktør for fodboldmagasinet ”Voetbal International”: ”Når han opfører sig sådan, må han lade sig rekruttere af Islamisk Stat,” udbrød Derksen.

 

Episoden har også givet anledning til stor debat på de sociale medier.

 

Muslimske særkrav

Men i klubben har man bøjet sig for de muslimske særkrav fra Nacer Baracite og en anden spiller med samme baggrund.

 

Man har aftalt et sæt adfærdsregler med dem. De indebærer, at de må følge islams regler på alle områder, der ikke griber ind i deres sportslige indsats for klubben. Det er således i orden at nægte at give en kvinde hånden. Medierne er blevet orienteret om disse regler, men den kvindelige TV-journalist blev fuldstændig overrumplet.

 

Efter de to muslimske spilleres ønske er der også indrettet et bederum i klubben. De hollandske omgangsformer viger således for islams regler.

 

Der er dog et punkt, hvor man har krævet, at de to muslimske spillere indretter sig: Klubben har en kvindelig fysioterapeut, og hende må de lade sig behandle af.

 

Så de kan godt finde ud af at følge hollandske normer, når de er nødt til det. Og så en fysioterapeut, der i allerhøjeste grad er i fysisk kontakt med spillerne. Hun skal bare lade være med at give dem hånd, efter at hun har brugt sine hænder til at massere dem forskellige steder på kroppen.

 

http://www.welt.de/sport/fussball/article148456394/Muslimischer-Profi-verweigert-Reporterin-Handschlag.html

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…