Han beskyldte naboen for racistisk overfald – men så dukkede afslørende billeder op

Wikipedia

At beskylde et andet menneske for et racistisk overfald er en meget alvorlig sag. At fremsætte denne beskyldning mod en person, der er uskyldig, er modbydeligt. At gøre det, når man selv er overfaldsmanden, er uhyrligt.

 

Familien Chaddah med pakistansk baggrund havde længe ligget i heftig strid med deres naboer i engelsk landsby.

 

Anledningen var, at Chaddah-familien byggede en ny mur med et gitter ovenpå over mod naboerne. I den forbindelse gravede de nogle fliser op i naboernes indkørsel og lavede andre forstyrrende ting, som naboerne var stærkt utilfredse med.

 

Det hele kulminerede en dag, da naboernes svigersøn, Dean Paton, var i gang med at fjerne et stykke af det hegn, som Sanjay Chaddah havde sat op. Det kom til slagsmål.

 

Da politiet blev tilkaldt, fortalte Sanjay Chaddah, at Dean Paton havde overfaldet ham og kaldt ham en ”paki” (nedsættende betegnelse for pakistaner). Chaddah kaldte det et racistisk overfald.

 

Men billeder fra et overvågningskamera viste, at forløbet var det stik modsatte. Det var Chaddah, som pludselig kastede sig over Paton og slog ham til jorden.

 

Den løsagtige brug af ordet racisme

Det endte med, at Sanjay Chaddah stod i retten som den anklagede.

 

Han undskyldte sig over for dommeren med, at han led af ”post-traumatisk stress”.

 

Sanjay Chaddah blev dømt for overfald og falsk forklaring, men alligevel jublede han, da han forlod retten. Dommen var nemlig betinget – seks måneders betinget fængsel og noget samfundstjeneste. Så Chaddah kunne altså vandre ud i friheden.

 

“Han grinede af retten”, skrev Daily Mail, som viste et foto at den hoverende pakistaner:

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3054704/Laughing-court-Asian-man-played-race-card-row-neighbour-smirks-punches-air-avoiding-prison-term.html

 

Dean Paton undrede sig over rettens afgørelse:

 

”Hvis jeg var blevet tiltalt for racistisk motiveret overfald, kan man roligt regne med, at jeg ikke var sluppet med en betinget dom, men var kommet i fængsel. Jeg er gift og har to børn, og jeg ville have mistet min virksomhed og mit indtægtsgrundlag. At blive stemplet som racist … jeg kunne næsten ikke være blevet anklaget for noget værre.”

 

Sanjay Chaddahs falske anklage må naturligvis fordømmes på det kraftigste. Men den må også ses som et symptom på et samfundsproblem:

 

Den politiske korrekthed har banet vejen for, at ordet racisme bliver brugt mere og mere løsagtigt. Det kan ramme helt igennem anstændige mennesker. I Dean Patons tilfælde var det lige ved at gå galt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…