Flere dræbt i omfattende bandekamp i Göteborg – den bliver kaldt Islamisk Stats hovedstad i Norden

I går aftes ved 22-tiden sad 30-40 mennesker og så fodbold på tv i en restaurant i Göteborg.

 

Pludselig stormede flere mænd ind i lokalet og begyndte at skyde med automatvåben. Mindst to er blevet dræbt – men tallet kan stige. Otte er sårede.

 

Det var tilsyneladende Kalasjnikov-geværer. (TV2 NEWS, Aftonbladet, Avpixlat)

 

Journalist Michael Breinhild Johansen fortæller fra Göteborg, at øjnvidner har fortalt, at mændene vidste hvem de gik efter. Men der kan også være andre, der ikke har noget med bander at gøre, kan være blevet ramt.

 

Skyderierne fandt sted i bydelen Västra Hisinge, hvor et stort socialt boligbyggeri – Biskopsgården – i flere år har været kendt for omfattende kriminalitet.

 

Men dette er det hidtil mest omfattende skyderi, siger Michael Breinhild Johansen til TV2 NEWS.

 

Göterborg er nu værre end Malmö, skriver den svenske avis Aftonbladet.

Mange ‘hellige krigere’ fra byen

Göteborg er Sveriges næststørste by. Den har gennem flere år været plaget af voksende parallelsamfund i indvandrerghettoer og indvandrerbander.

 

Det er herfra der kommer særligt mange ‘hellige krigere’. så mange, at byen er blevet kaldt Islamisk Stats hovedstad i Norden.

 

Gøteborg har et stykke tid været en af de farligste svenske byer at bo i. Byen lider af “segregationsproblemer”. Andelen af udenlandsk fødte lå i 2012 på 33,9 procent af byens borgere, og byen er plaget af voldsom kriminalitet.  (DKA 4.3.14)

 

Læs også
Mohamed var ansat i politiet – derfor bliver han forfulgt af andre indvandrere, og nu er han for alvor bange

De svenske jihad-krigere kommer fra områder i Gøteborg, som er socialt belastede og hvor der bor mange indvandrere. Mange kommer fra bydele som Hammarkullen, Angered og Bergsjön. I Angered bor der 50.000 mennesker og omkring 80 procent af dem er indvandrere. (KD 29.10)

 

Magnus Ranstorp, der er ph. d. i internationale relationer og er terrorforsker hos det svenske forsvarsakademi mener, at frygten for at virke racistisk har været en hæmsko for at udpege muslimske miljøer som arnesteder for islamisk terror og IS-krigere.

 

“Problemet er, at man i Sverige ikke vil tale om islamistisk terror, men kun om højre-og venstreekstremisme. Det svenske samfund kan ikke håndtere spørgsmålet, fordi vi er vant til konsensus, hvor alle får ret. Derfor er vi sårbare over for terror,” siger han til Kristeligt Dagblad (KD 29.10)

 

Ghettoer og parallelsamfund

Ranstorp peger på, at netop er den adskillelse, der finder sted mellem samfundet og indvandrertætte bebyggelser som Angered, Hammarkullen og Bergsjön, der er årsag til fremvæksten af ekstremistiske miljøer og rekruttering.

 

“I Angered er årsagen en kombination af flere ting. Ét er, at man har enormt mange indvandrere samlet på ét sted. Men det handler også om, at myndighederne ikke er nærværende. Og det gør, at miljøet er domineret af klanbander – kriminelle familier, der ifølge mange lokale reelt styrer bydelen,” siger han og fortsætter

 

“Klanerne ligger som et tæppe over det øvrige samfund, hvilket gør, at de ikkeradikale muslimer har svært ved at gøre modstand. Man har skoler, hvor der hver dag smides elever ud, og hvor rektor skifter for hvert år,” siger Magnus Ranstorp. (KD 29.10)

Læs også
En ung indvandrer beskriver, hvordan en hovedløs udlændingepolitik ødelagde et trygt samfund

 

Boligområderne Hammarkullen og Bergsjön optræder på den liste, som det svenske rigspoliti for nylig udsendte, som kortlagde, hvor kriminelle bander har overtaget i Sverige. (DKA 28.10)

 

De mange jihad-krigere er højprioritet for sikkerhedspolitiet i Sverige på grund af de terrortrusler, som de hjemvendte udgør. (DKA, 6.11.2014)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…