Feministerne vil ikke tale islamistisk kvindehad imod – ”Det er latterligt”, siger Ayaan Hirsi Ali

Somaliskfødte Ayaan Hirsi Ali er netop udkommet med en ny bog ”Kætter”. I den forbindelse taler hun med Bill Maher.

 

Bill Maher spørger Ayaan Hirsi Ali, hvad man skal stille op med mennesker som siger, at man skal male med den store pensel, se bort fra Saudi Arabien og fx se på lande som Jordan og Indonesien, hvis man vil se eksempler på moderne progressive muslimske lande.

 

Især Indonesien anses for at være et moderne, men som Bill Maher påpeger, i hvert fald ikke efter vestlig målestok.

 

Eksempelvis går 82 procent i Jordan ind for dødsstraf for at forlade islam, og i Indonesien mener næsten hver anden at steningsstraf for utroskab er godt. Indonesien har verdens største muslimske befolkning.

 

Ifølge Ayaan Hirsi Ali handler det om, at man ikke kan være oprigtig liberalist hvis man på samme tid accepterer ekstreme islamiske normer. Det er umuligt. Ayaan Hirsi Ali siger:

 

-Kræften i islamisk ekstremisme er et overfald mod liberalisme og liberale ideer. Det er et overfald mod ideen om menneskets ret til frihed og ligestilling.

 

-Ekstreme islamister opdeler verden i os og dem. De dræber endog andre muslimer, de undertvinger dem, de sælger dem til slaveri, de voldtager kvinderne og de ødelægger kunst og civilisation. Vi ser det hver eneste dag.

 

-Hvis man er liberal og tror på de liberale frihedsværdier, så er man nød til at stå op mod tidens store udfordring, og det er islamisk ekstremisme, siger Ayaan Hirsi Ali.

 

Sekvensen af samtalen mellem Maher og Hirsi Ali kan ses nederst.

 

Feministerne vil ikke pådutte andre vestens frihedsværdier

-Vi ser at vestlige feminister er generte over, at påpege det kvindehad der bliver begået i religionen islams navn. De føler ikke, at de kan tillade sig at pådutte andre vores fælles vestlige værdier og kulturnormer. Det er latterligt, siger Ayaan Hirsi Ali i et interview til Honour Diaries.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

-Nogle kan ikke klare de uundgåelige anklager om snæversyn, som følger med, hvis man påtaler islams åbenlyse kvindehad.”

 

Ayaan Hirsi Ali understreger også, at man slet ikke behøver at være enig med hende i alt. Hun er selv forhenværende muslim og nu islamkritiker, og hun udtrykker tingene, som de er. Det kan måske støde nogle mennesker, men det skal man se bort fra.

 

Det handler om at stå op for grundlæggende frihedsværdier, som alle kan tilslutte sig, siger hun.

 

-Det er ligegyldigt, hvor du er som individ. Frihed er frihed. Ingen kan lide at blive undertrykt. Menneskerettighederne er universelle. Individuelle rettigheder er universelle. Det er budskabet til de amerikanske feminister og andre vestlige feminister: den bedste ting at dele, er resultatet af frigørelse, siger hun. (Honor Diaries)

 

En modig dame

Ayaan Hirsi Ali blev kendt da hun kom til Holland som flygtning fra Somalia, fordi hendes familie forsøgte at få hende tvangsgiftet.

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

I Holland arbejdede hun først som oversætter og tolk, hvorefter hun tog en uddannelse som politolog. Hun blev ansat som forsker, hvor hun fokuserede på integrationen af indvandrerkvinder i det hollandske samfund.

 

I 2004 skrev hun filmmanuskriptet til Theo van Goghs kontroversielle film Submission (Underkastelse) om undertrykkelse af kvinder i islamiske kulturer.

 

Samme år den 2. november blev Theo van Gogh myrdet på åben gade, morderen efterlod en kniv i hans bryst, vedhæftet en besked til Ayaan Hirsi Ali om, at hun ville blive den næste.

 

Ayaan Hirsi Ali bor i dag i Washington og hun arbejder for tænketanken American Enterprise Institute.

 

Muslimske kvinder siger de ikke er undertrykte

Når ”kulturer” skal tale sammen, er det vigtig at forstå at man ofte taler fuldstændig forbi hinanden, fordi hver kultur har sin egen forståelse af et givet emnet, fx kvindeundertrykkelse.

 

I Vesten anser vi islamisk lov sharia som undertrykkende, fordi loven foreskriver at mænd står over kvinder.

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

I den islamiske verden anser man kvinder, som ikke får deres islamiske rettigheder, for undertrykte.

 

Hvor piger og kvinder behandles som skidt, kan islamiske rettigheder sikkert gøre dem livet bedre, men det er ligesom at tisse i bukserne, for at holde sig varm, det bliver hurtigt koldt igen.

 

Det er simpelthen ikke godt nok, at stræbe efter halve rettigheder. Enten er man ligeværdige og ligestillede eller også er man det ikke.

 

-Kulturrelativisterne foretrækker typisk at indhyllet shariapørgsmålet i en intellektuel version af den sorte jilbab eller blå burka og fremsige floskler om, at vi ikke skal fordømme andres religiøse skikke. Hvorfor ikke?

 

-Aztekerne praktiserede for eksempel menneskeofringer, hvor de rev de stadigt bankende hjerter ud af brystet på deres ofre. Vi lærer vores børn, at det skete for 500 år siden, men vi billiger det ikke – og vi vil heller ikke gøre det, hvis denne praksis pludseligt blev genindført i vores dages Mexico.

 

-Hvorfor ser vi så gennem fingre med ”ofringerne” af kvinder eller homoseksuelle eller frafaldne muslimer for forbrydelser som frafald, utroskab, blasfemi, ægteskab uden for deres religion – eller blot den ”forbrydelse”, at de ønsker at gifte sig med en partner de selv har valgt?

Læs også
Den vrisne kat skubber fjernbetjeningen på gulvet – da ejeren råber stop, ryger den næste ting ned …Først skubber Video: Katten gør som det passer den, selv om ejeren protesterer højlydt

 

-Jeg mener, at alle anstændige mennesker i det 21. århundrede bør være enige i, at sådanne barbariske handlinger ikke kan tolereres. De kan og skal fordømmes og forfølges som forbrydelser – og aldrig accepteres som legitime afstraffelsesmetoder.

 

-De overgreb, der gennemføres under sharia, er umulige at benægte. Hvis vi skal kunne håbe på en fredeligere, mere stabil verden, er det nødvendigt at afskaffe disse straffe, skriver Ayaan Hirsi Ali i sin nye bog ”Kætter”.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…