Her er de mails, som giver Thorning problemer

Foto: Privat

Næsten hele dagen i går havde statsminister Helle Thorning-Schmidt travlt med at forklare sig i sagen om politiets bevogtning af synagogen. Hun var først for kort tid siden blev klar over, at det var forkert, da hun 16. februar sagde, at politiet gennemførte permanent bevogtning ved synagogen straks efter terrorangrebet mod “Krudttønden”. Sådan lød det fra hende.

 

 

Hun føjede til, at Justitsministeriet sendte hendes udtalelser til PET, og her kunne man jo bare have korrigeret hende, hvis hun havde sagt noget forkert. Men det gjorde man ikke.

 

 

Jo, det gjorde PET faktisk. Og det endda straks. Den Korte Avis kan hermed bringe afsløringen.

 

 

Mail fra PET

Justitsministeriet offentliggjorde i går, tirsdag, en mailkorrespondance. Den viser, at PET få timer efter Thorning-Schmidts pressemøde den 16. februar, gjorde indsigelse mod hendes udtalelser om, at synagogen i Krystalgade blev bevogtet straks efter angrebet lørdag.

 

 

Forløbet i mailkorrespondancen er følgende:

 

 

Klokken 17:04 sender Justitsministeriet et udpluk af Thornings redegørelse under pressemødet til PET og referer indledningsvis statsministeren for at have udtalt følgende:

 

 

“Sikkerheden var blevet styrket efter Paris. Og som en del af standardproceduren øgede man sikkerheden ved synagogen i Krystalgade, så snart angrebet skete lørdag.”

Læs også
Danseoptræden på Københavns Politigård aflyst: Politiet kan ikke garantere sikkerheden

 

 

Den udlægning reagerer PET straks på. Allerede klokken 17:29 indløber der en mail fra PET til Justitsministeriet med blandt andet følgende indhold:

 

 

“Det korte svar er, at den første sætning ikke er retvisende.”

 

 

Og det er ikke så mærkeligt, at PET reagerer på den måde. Få timer forinden havde efterretningstjenesten orienteret Justitsministeriet om kendsgerningerne vedrørende bevogtningen af synagogen i Krystalgade.

 

 

Men disse kendsgerninger var ikke til at få øje på, da Thorning-Schmidt orienterede offentligheden om begivenhederne.

Læs også
Sandheden og Løgnen – efter en gammel vandrelegende

 

 

PET: Bevogtningen var først på plads lørdag aften

Umiddelbart inden statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle holde sit pressemøde klokken 14:30 den 16. februar kontaktede Justitsministeriet ifølge mailkorrepondancen PET for at få en redegørelse om forløbet i bevogtningen af synagogen i Krystalgade.

 

 

“Det er til brug for statsministerens pressebriefing kl. 14:30 i dag, og hun vil meget gerne havde svar i god tid, så det haster,” skriver PET i en mail til Københavns Politi, hvor efterretningstjenesten beder Københavns Politi redegøre for bevogtningen.

 

 

Klokken 14:19 videresender PET i en mail til Justitsministeriet svaret fra Københavns Politi. Her hedder det indledningsvis:

 

 

Læs også
FDM advarer: Mange bruger billygterne forkert på motorvejene

“Vi kan med den korte frist oplyse, at det af disponeringsskemaer fremgår, at der ca. kl. 19:30 blev disponeret 2 patruljer med i alt 5 mand til fast bevogtning ved / i umiddelbar nærhed af Synagogen i Krystalgade.”

 

 

Og det er altså noget helt andet end det, statsministeren elleve minutter senere fortalte offentligheden, nemlig at sikkerheden ved synagogen var på plads straks efter terrorangrebet.

 

 

Som det fremgår af mailen fra PET gik der tværtimod lidt over fire timer, inden der blev sendt bevogtningsmandskab til Synagogen.

 

 

Hvorfor skulle PET-chefen fyres, og hvem referer Thorning til?

På trods af den ubestridelige maildokumentation, der nu foreligger, hævder både statsminister Helle Thorning-Schmidt og justitsminister Mette Frederiksen fortsat, at de blev misinformeret af PET omkring bevogtningen af synagogen i Krystalgade.

 

Læs også
Syrisk mand blev dansker på en løgn – nu mister han passet

 

Ligeledes hævder de begge på trods af præcise informationer fra PET allerede den 16. februar, at de levede i total uvidenhed om de rent faktiske forhold indtil den 6. maj, hvor Rigspolitiets rapport om forløbet blev offentliggjort.

 

 

Endelig forsøger Helle Thorning-Schmidt nu i strid med sandheden at bibringe offentligheden det indtryk, at PET ikke reagerede på hendes lodret forkerte udtalelser om bevogtningen af synagogen.

 

 

Tilbage står nu to åbne spørgsmål.

 

 

Det ene er: Hvorfor skulle PET-chef Jens Madsen dramatisk fyres i forlængelse af Rigspolitiets rapport? I går skamroste Helle Thorning-Schmidt på det nærmeste PET for sin indsats. Det ligner mest af alt et forsøg på at finde en syndebuk til dække over regeringens fejlagtige informationer til offentligheden.

 

Læs også
Mand på 87 år blev overfaldet, så han i dag er næsten blind – gerningsmanden forsøgte sig med en løgn om, at han var offer for racisme

 

Det andet er: Hvem er det Helle Thorning-Schmidt referer til, når hun hævder, at hendes famøse pressebriefing den 16. februar var baseret på informationer, hun havde modtaget? Det kan umuligt have været PET eller Københavns Politi. De havde jo netop på forhånd fortalt regeringen noget helt andet end det, Helle Thorning-Schmidt bibragte offentligheden.

Her er materialet fra Justitsministeriet med de tre mails:

 

http://www.justitsministeriet.dk/nyt-og-presse/pressemeddelelser/2015/svar-om-bevogtning-ved-j%C3%B8diske-institutioner

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…