Dannebrog er ikke godt nok for borgmester – han vil have multikulturel flagning

Borgmester Steen Christensen Albertslund

Kunstneren Kenn André Stilling har ansøgt Københavns Vestegns Politi om at måtte hejse 106 forskellige landes flag på grundlovsdag i Albertslund.

 

Formålet skulle være at fejre Albertslund Kommune som en multikulturel by. Stilling har udtænkt projektet sammen med dagbladet Politiken.

 

Planerne har fået opbakning fra Albertslunds socialdemokratiske borgmester Steen Christiansen. Kommunens økonomiudvalg besluttede i sidste uge at gå videre med sagen.

 

Men politiet har sagt nej med den begrundelse, at en sådan flagning ville være ulovlig.

 

Centerchef Pernille Brinch fra Københavns Vestegns Politi henviser til et cirkulære fra 1989 om flagning med andre landes flag. Her står der, at der kun kan gives tilladelse til noget sådant ved særlige lejligheder – som kongresser, udstillinger, stævner, indvielser og lignende.

 

Samtidig fremgår det af cirkulæret, at ”politiet ikke bør meddele tilladelse til flagning med fremmede staters flag på dage, hvor man i Danmark mindes særlige nationale begivenheder.”

 

“Grundlovsdag er en sådan særlig begivenhed, hvorfor der ikke gives tilladelse til det ansøgte”, skriver Pernille Brinch. (Albertslund Posten)

 

Devaluering af Dannebrog

Disse regler har deres gode grund. Dannebrog er symbolet på danskernes fællesskab som nation. Det er derfor det eneste flag, der kan og bør markere en afgørende begivenhed i nationens historie.

 

At hejse andre flag på en sådan dag er ensbetydende med at devaluere eller sabotere Dannebrogs betydning som nationalt samlingspunkt.

 

Og det er vel også det, der er hensigten for kunstneren Kenn André Stilling og dagbladet Politiken. I hvert fald er avisen præget af en holdning, der nedvurderer den nationale samhørighed og danskernes fælles værdier og kultur som danskere. Det kan ikke blive multikulturelt nok.

Læs også
Douglas Murray: “Europas undergang. Immigration, identitet og islam”

 

Så Politiken og Stillings engagement i at få erstattet Dannebrog med en multikulturel flagparade er ganske logisk.

 

Hvorfor er Dannebrog ikke godt nok?

Det interessante spørgsmål er imidlertid, hvad en socialdemokratisk borgmester laver i den sammenhæng.

 

Hvorfor er Dannebrog ikke godt nok for ham, når man skal fejre grundlovsdag? Hvorfor skal det danske flag druknes i et hav af forskellige flag?

 

Når Danmark laver noget sammen med andre nationer, er der jo alle muligheder for at markere det ved at hejse alle de involverede nationers flag.

 

Sådan skal det være. Dannebrog skal ikke være et symbol på national lukkethed og selvtilstrækkelighed. Vi skal vise vores samhørighed med resten af verden. Men vi skal ikke opløse den danske identitet og det danske fællesskab.

 

Læs også
Da 1. verdenskrig skulle mindes, holdt den franske præsident en tale, som var en fornærmelse mod Europas befolkninger

På en national mærkedag hejser man Dannebrog. Hverken mere eller mindre.

 

Borgmesteren leder efter en ny dag

Borgmester Steen Christiansen tager politiets svar til efterretning. Han understreger, at der under ingen omstændigheder bliver tale om at lave noget ulovligt.

 

Men han vil fortsat prøve at finde en dag, hvor Albertslund kan fejre det multikulturelle samfund i kommunens flagstænger.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…