Kommunen kæmper for at skaffe plads til de mange nye flygtninge – nu brokker nogle af dem sig over forholdene

skanderborg-danhostel.dk

Asylansøgere strømmer ind over grænserne, og kommunerne kan slet ikke følge med.

 

Kommunerne melder om katastrofal mangel på både midlertidige og permanente boliger, når de skal tage imod de mange personer der får tilkendt flygtningestatus.

 

Skanderborg Kommune er ingen undtagelse. Derfor har kommunen været nød til at tage alternative indkvarteringsmuligheder i brug, såsom et vandrehjem i Hasselager, hvor der for øjeblikket er indkvarteret 7 flygtninge.

 

Men den midlertidige indkvartering giver åbenbart anledning til stor frustration hos nogle af flygtningene.

 

47 årige Moihanna Al Hussiny fra Syrien er ikke en glad mand, for der er alt for lidt plads og det er tilsyneladende også et problem for ham, at han skal dele værelse med en anden flygtning.

 

Da TV2østjylland var på besøg på vandrehjemmet viser han, at værelset kun er på to gange fire meter, og han siger:

 

”Her er det små rum, og vi er to mennesker i ét rum. Det er meget problematisk.”

 

Skanderborg Kommunen har siden marts 2014 modtaget over 100 flygtninge selvom kvoten lød på 50.

 

Men presset på Skanderborg Kommunes boliger har slet ikke toppet, for i 1015 er flygtninge-kvoten nemlig 4 gange så høj som i 2014.

 

Skanderborg Kommune skal således modtage mindst 200 nye flygtninge i 2015 og hvis de får tilkendt familiesammenføring bliver presset på boliger endnu større.

 

Læs også
Gennem fire timer blev 18-årig kvinde gruppevoldtaget af mindst syv syriske mænd – de var helt ligeglade

Håber på familiesammenføring og en universitetsuddannelse

Maher Hussein der også er fra Syrien håber ligesom så mange andre flygtninge at opnå familiesammenføring, han siger:

 

”Min familie er lille med tre medlemmer. Så jeg håber på at kunne bo i en lille lejlighed.”

 

Maher vil også gerne lære sproget og han vil gerne studere på et dansk universitet, siger han til TV2østjylland.

 

Maher er en ganske ung mand hvis familie endnu er lille, Maher må formodes at have kone og ét barn.

 

Hans landsmand, den utilfredse Moihanna Al Hussiny er 47 år, men historien melder ikke noget om han har en familie, han håber at blive familiesammenført med.

 

Skanderborg Kommune forventer en udgift på 75 mio. kr. til integration af flygtningene.

Læs også
Her kan Danmark lære noget: Stramninger i familiesammenføringer får flere syrere til at vende hjem

 

I de beregninger, der er lavet over udgifterne, er det forudsat, at 75 procent af flygtningene vil søge og få godkendt familiesammenføring – hvilket i snit består af yderligere en voksen og to børn.

 

Det svarer til, at der bliver familiesammenført 85 ægtefæller og 170 børn i 2015 og yderligere 174 ægtefæller og 348 børn i 2016. (Aarhus Stiftstidende 26.01)

 

Konsekvenserne for dem der har mindst

Når en person har opnået flygtningestatus i Danmark har personen krav på en passende bolig til sig selv og en evt. familie, hvilket jo i høj grad er det mest almindelige.

 

Det betyder i praksis, at det er langt sværere for unge mennesker, der ikke har en stor indtægt eller rige forældre, at få en bolig i den almennyttige sektor. De går i stort tal til flygtningene.

 

Derfor er mange unge nødsaget til at rykke sammen i bofællesskaber ofte langt uden for byen og deres uddannelsesinstitution, og med deraf store udgifter til transport frem og tilbage.

 

Læs også
Syriske børnefødsler i Danmark er næsten tidoblet på blot fem år

Nogle forældre har mulighed for at komme om ved den umulige situation, fordi de har kapacitet til at investere i fx en andelsbolig som de så kan leje ud til børnene.

 

Men der er så sandelig også mange der ikke har denne mulighed. Flygtningestrømmen har mange konsekvenser, ikke mindst for dem der har mindst.

 

Tilfredse og taknemmelige flygtninge

Men der er også syriske flygtninge der gerne vil vise at de sætter pris på den gæstfrihed de er blevet mødt med i Danmark.

 

Det kan man opleve i Ålborg hvor en gruppe syriske mænd har besluttet at stille sig op foran banegården, hver mandag morgen mellem kl. 7-8, for at tilbyde de forbipasserende en varm kop kaffe før de stiger på toget.

 

”Vi gør det, fordi vi gerne vil sige tak til alle danskere her i Aalborg. Vi vil gerne sige tak for den store gæstfrihed, vi oplevede, da vi ankom. Så det er vores måde at sige direkte tak til lokalsamfundet igennem en varm kop kaffe fra morgenstunden,” siger Mohammed Sharaa der er medlem af en gruppe der kalder sig SyrianTouch. (TV2 26.01)

 

Det kunne være Mohammed Sharaa skulle tage kontakt til Moihanna Al Hussiny og foreslå ham et lignende initiativ i Skanderborg.

Læs også
Ung kvinde blev stukket ned af syrisk flygtning og var tæt på at dø – rystede forældre offentliggør foto af deres hårdt kvæstede datter

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…