Verdenskendt kræftlæge: Hvis du vil have et langt liv, så smid tøjet, snup en Kodimagnyl og smil!

theupexperience.com

Den verdenskendte kræftlæge David Agus har udgivet bogen ”A Short Guide to at Long Life” (”En kort guide til et langt liv”). Her giver han en række råd om, hvordan man får et sundt og langt liv. Nogle af dem er ikke lige det, man ville forvente.

 

Hvem ville for eksempel gætte, at et af hans råd er at smide tøjet. OK, bare en gang imellem, så man kan stille sig foran et spejl og studere, om der er kommet noget unormalt på kroppen eller tegn på hudkræft.

 

Undgå de høje hæle

Undgå scannere i lufthavne og kræv i stedet kropsvisitering, lyder et andet råd. Der er ikke klarhed over, hvad scannerne gør ved os.

 

Kvinder opfordres til at droppe de høje hæle. De kan give betændelse, som kan føre til sygdom – herunder nogle af de ganske alvorlige.

 

Det er også en god idé at drikke kaffe eller te i moderate mængder, siger David Agus. Den positive helbredsvirkning er solidt dokumenteret.

 

Spis regelmæssigt og bevæg dig jævnligt

Spis regelmæssigt, hedder det i bogen. Hvis kroppen ikke får det måltid, som den har forventet, bliver den ikke bare sulten – den producerer også et stresshormon, der får den til at holde på fedtet. Det saboterer dine forsøg på at få vægten ned, hvilket kan belaste dit helbred.

 

Og så rejs dig op med jævne mellemrum. Jo mere man sidder på sin flade, jo større er risikoen for, fedme, diabetes, hjerte-kar sygdomme og tidlig død. Det er ikke tilstrækkeligt, at du tager en ordentlig omgang i fitness-centeret, hvis du i de øvrige 22 timer af døgnet sidder eller ligger.

 

Agus henviser til et kendt historisk eksempel: I 1950’erne lavede man i London en undersøgelse af helbredet hos personalet på dobbeltdækker-busserne. Konduktørerne, der sprang rundt og billetterede, havde langt færre hjertetilfælde end chaufførerne, der sad stille.

 

Rank ryggen. En ludende holdning kan forårsage alle mulige dårligdomme.

 

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin

Spis frosne grøntsager

Tag en lille daglig dosis aspirin (acetylsalicylsyre). Det kan være i form af Kodimagnyl, Aspirin, Treo eller lignende. Forskning af høj kvalitet har slået fast, at det kan forebygge en række sygdomme, siger Agus. Det reducerer ikke bare risikoen for hjerte-kar sygdomme, men kan sågar reducere risikoen for forskellige kræftformer med 46 procent.

 

Og så endnu en af de lidt uventede for mange: Spis frossen frugt og grønt. Ganske vist er det bedst at spise årstidens helt friske grøntsager. Men hvis man ikke kan få det frisk, så får man flere næringsstoffer ved de frosne varer, fordi de er frosset ned i temmelig frisk tilstand.

 

Drop vitaminpillerne

Agus opfordrer til at undgå vitaminpiller. De blokerer for kroppens naturlige evne til at kontrollere sig selv – herunder angribe kræftceller.

 

Folk med børn har større chancer for et langt liv end folk uden. Fordi børneopdragelsen er mentalt udfordrende og tvinger til at være aktiv.

 

Rødvin i moderate mængder kan reducere risikoen for hjertesygdomme. Men højst et glas om dagen for kvinder og to for mænd.

 

Læs også
Holdningskorrigerende tøj har til hensigt at afhjælpe smerter i ryggen

Den Korte Avis har et forslag til en overkommelig begyndelse

Og så til slut den lille positive: Smil! Det frigiver endorphiner og seratonin, som fjerner smerter, giver lykkefølelse og betyder lavere stressniveau.

 

En række af de emner, som bogen bevæger sig ind på, er omdiskuterede. Men når en autoritet som David Agus deler ud af sin viden, har det trods alt en hel del mere vægt end så mange af de råd, man oversvømmes med i det daglige.

 

Du kan jo starte med at tage en kop kaffe. Det er da et overkommeligt sundhedsråd.

 

(Kilde: Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…