Utrolig historie: Hvor end denne mand dukker op, følger død og ulykke med. Men selv er han gået fri hver gang

Hans venner kalder ham ”Kaptajn Katastrofe”. Det er ikke så underligt. Ian Fordrey, 52 år, er gennem hele sit liv med nød og næppe undsluppet et hav af mere eller mindre katastrofale ulykker.

 

Det er ikke, fordi han har et farligt arbejde eller på anden måde søger at udfordre skæbnen. Han er noget så fredsommeligt som kørelærer. Og katastroferne opstår ved rene tilfældigheder i ret almindelige situationer – flere gange under ferier.

 

Han er typen, der kører igennem en by og så ser den gå op i flammer, når han er på vej ud. Hvis han vælger en restaurant til sin frokost, er der en pæn risiko for, at den når at eksplodere, inden han går ind.

 

Han har været tæt på at blive ramt af tre togulykker, tre flyulykker, to terrorbomber og fire større brande. Plus alt det løse.

 

”Jeg ved ikke, om jeg er verdens heldigste eller uheldigste mand. Ulykker har fulgt mig hele mit liv, men jeg er sluppet godt fra det hver gang,” siger han til Daily Mail.

 

”Det er kommet til det punkt, hvor folk nærmest gør korsets tegn, når jeg træder ind i en pub.”

 

Det begyndte i en ung alder

Han startede sin ”karriere” som manden med katastroferne i en ung alder. Da han var 11 var han på skoletur til Skotland. Toget, der kørte lige efter deres, forulykkede. Næste år skete det samme på en skoletur til Schweiz. Toget lige efter blev afsporet i en tunnel.

 

I 1987 rejste han til Belgien med færgen ”The Herald of Free Enterprise”. Under turen kom han til at ramme en loftsplade med sin hånd, og den gik straks i stykker. ”For pokker, det her er ikke særlig godt bygget,” sagde han.

 

Da han var hjemme igen, kom en stor nyhed på TV: Færgen ”The Herald of Free Enterprise” var kæntret. 193 passagerer og besætningsmedlemmer døde.

 

Et flystyrt og et par terrorbomber

Læs også
Mand med sort hudfarve var i fuld gang med at skrue hjulboltene løs på en bil, så blev han råbt an

I 1992 spiste han frokost med sin tidligere kone og en ven i en restaurant i Londons Covent Garden. Næste gang der blev serveret frokost i den restaurant, blev den sprængt i stumper og stykker af den irske terrororganisation IRA. En dræbt og fem sårede.

 

Tre år efter fik han flyvetimer. Dagen efter en time læste han, at instruktøren og en anden elev var styrtet ned og dræbt med det samme fly. Motoren satte fuldstændig ud bare en time efter, at han var kravlet ud af flyet. I øvrigt har han haft et par flyuheld, der var tæt på at blive alvorlige.

 

Et år senere var han motorcykelbud og afleverede en pakke til et firma i Londons Docklands, hvorefter han tog hjem. Da han nåede hjem, fik han nyheden om, at en IRA-bombe havde ødelagt den bygning, hvor han afleverede pakken, og dræbt to personer. Bomben sprang 20 minutter efter, at han havde været der.

 

Gasbrande og helikopterulykke

I 2006 var han med sin kone på Kreta. De stod foran en restaurant, og Ian foreslog, at de gik ind. Men konen ville hellere gå længere ind mod byen. Da de var nået et par hundrede meter, gjorde konen ham opmærksom på, at restauranten brændte. En gaseksplosion i køkkenet.

 

I 2010 var han med konen i San Francisco. De kørte fra lufthavnen ind til centrum, hvor de gik ind i en bar for at spise frokost. Her hørte de på TV, at den lille by ved lufthavnen, som de netop var kørt igennem en time før, stod i flammer. Brud på en gasledning – 50 mennesker dræbt.

 

Skulle vi lige tage sidste års helikopterstyrt med? En helikopter stødte ind i armen på en kran og styrtede ned. Piloten og en fodgænger blev dræbt. Ti minutter forinden havde Ian Fordrey befundet sig på stedet.

Læs også
Hun slog sin mand ihjel, så blev hun afsløret af familiens papegøje – hør, hvad den sagde

 

Han har dog aldrig oplevet biluheld, hvilket er heldigt, al den stund han nu er kørelærer. Fortæller han sine kørelever om sine mange katastrofer? ”Det er ikke lige det første, jeg taler om,” indrømmer han.

 

Sort humor

”Nogle gange føler jeg det, som om nogen forsøger at få ram på mig. Måske har jeg været hunnerkongen Attila i et tidligere liv,” siger han med sort humor. Den sorte humor hjælper ham i det hele taget til at håndtere de mange ulykker i hans kølvand. Og så en urokkelig optimisme.

 

Men han kan godt føle en slags dårlig samvittighed over alt det, der sker omkring ham. Når endnu en katastrofe rammer tæt på ham, kan han strejfes af tanken: ”Ville det være sket, hvis jeg var blevet hjemme?”

 

Men ellers lever han livet fuldt ud. Han vil ikke lade sig begrænse af katastroferne. Han fortsætter også med at rejse på ferie i udlandet, selv om flere af ulykkerne er sket i den sammenhæng.

 

Til juli skal han til Sharm El Sheikh. Så er man advaret …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…