Socialdemokratisk politiker om Israel: ”Nogle gange har man bare lyst til at sige Heil Hitler”

Facebook/Uriasposten

Socialdemokraten Yunus Coban, der er byrådsmedlem i Horsens, lagde onsdag aften en opsigtsvækkende opdatering på Facebook. Det skete efter, at han havde set en video, som angiveligt skulle vise israelske soldater glæde sig over nedskydningen af en 18-årig palæstinenser.

 

Coban skrev:

 

”Fucking israelske soldater fejrer nedskydning af en 18årig dreng, se hele videoen. Nogle gange har man bare lyst til at sige Heil Hitler.”

 

Opdateringen blev fjernet igen efter nogle timer, men Horsens Folkeblad nåede at få taget et billede af den.

 

Det var ”humoristisk ment”

Yunus Coban er næstformand for Dansk-Tyrkisk Islamisk Kulturforening, der styrer den lokale moské.

 

Da Horsens Folkeblad henvendte sig til ham torsdag morgen erklærede han, at opdateringen var ”humoristisk ment”.

 

Den socialdemokratiske borgmester kunne dog ikke se det humoristiske i sagen. Han erklærede til avisen, at han ”tager totalt afstand til den måde at skrive om andre mennesker”.

 

Borgmesteren indkaldte Coban til et møde torsdag eftermiddag. Så lød der noget andre toner fra Coban: ”Det burde ikke være sket, og jeg fortryder det meget,” erklærede han.

 

Han halede også gevaldigt i land over for TV2:

 

”Det var dumt af mig. Et øjeblik med total ubetænksomhed. Jeg skulle aldrig have skrevet det. Og jeg beklager dybt. Jeg har undskyldt min handling. Jeg er en tolerant person og en, der tager afstand fra sådan noget her.”

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

 

Israel er meget værre end Nazi-Tyskland

Men når man ser på, hvad Yunus Coban faktisk har fået sagt ved denne og andre lejligheder, kan man godt komme stærkt i tvivl om, hvor alvorligt hans beklagelser er ment.

 

Torsdag morgen sagde han således til Horsens Folkeblad, at hans udtalelse om Hitler ikke er værre end de udtalelser, der i øjeblikket kommer fra israelske politikere.

 

Og han kom med mere: ”Det er slemt, det jøderne var igennem i 1945 (1945?), men det, der sker i Israel lige nu, er meget værre.” (Vi fremhæver)

 

Det er i øvrigt heller ikke første gang, at Yunus Coban føler trang til at inddrage Adolf Hitler i en debat om Mellemøsten. TV2 oplyser, at han så sent som i juli måned delte et billede på sin Facebook-side og føjede sin egen tekst til: ”Hvad er forskellen på Hitler og nuværende jøder?????”

 

”En israelsk politiker opfordrede til drab på gravide”

Man kan i øvrigt også diskutere sandhedsværdien af den video, som Yunus Coban refererer til. Han hævder jo, at den viser israelske soldater, der glæder sig over nedskydningen af en palæstinensisk dreng.

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

 

Kan man tro på det? Man kan have sine tvivl, når Coban siger til Horsens Folkeblad siger: ”Jeg så i tv en israelsk politiker, der opfordrede til drab på gravide.”

 

Skal vi sige det diplomatisk: Dette lyder overordentlig usandsynlig. Om det så er Coban eller det palæstinensiske tv-program, der har lidt problemer med sandfærdigheden, er svært at sige.

 

Disse påstande giver mindelser om den hyppigt gentagne påstand om, at jøderne bruger muslimske børns blod som ingrediens, når de bager deres brød til påske.

 

Forhåbningsfuld borgmester

Borgmester Peter Sørensen erklærer forhåbningsfuldt, at han ikke tror, at Coban mente, hvad han sagde.

 

Men det lyder ikke overbevisende. Faktisk falder Cobans famøse opdatering med Heil Hitler ganske fint i tråd med, hvad han i øvrigt siger.

 

Læs også
Islamist råbte til kendt jøde: ”Dette land tilhører os, forsvind din zionistiske lort!” – muslimsk jødehad blomstrer i Europa

Men det er måske ikke noget problem for Socialdemokraterne i Horsens?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…