Sådan får du flottere tænder

Foto: Colourbox

Er du ikke helt tilfreds med resultatet, når du har børstet tænder? Frem for at få en tandblegning, der kan ødelægge emaljen på tænderne, skulle du prøve at gå naturens vej. En række fødevarer kan faktisk hjælpe dig med at få hvidere og stærkere tænder. Det skriver Aller Media i Dagens.dk.

 

De to tandlæger, Jyoti Srivastava og Sahota Deepinder, fortæller til Huffington Post, at der er syv fødevarer, som kan få dine tænder til at se pæne ud igen.

 

Det gavnlige spyt

Gulerødder og rå blomkål skal der gumles og gnaskes på. Og når du gør det, bliver din spytproduktion stimuleret. Spyt er med til at neutralisere de skadelige enzymer og syrer i munden. De kommer for eksempel, når du spiser sukker og stivelse. Det kan derfor være en god ide at spise en gulerod eller en buket rå blomkål efter din fredagsslik for at mindske risikoen for huller og syreskader. (Dagens.dk)

 

Rengørende frugter

Du kan også spise et æble, hvis du gerne vil have pænere tænder. For teksturen og fibrene i æblet skrubber faktisk dine tænder, mens du spiser det. Og på den måde kan man reducere synlige misfarvninger på tænderne. Æblesyre kan også til en vis udstrækning hjælpe med at opløse belægning på tænderne. (Dagens.dk)

 

Eller de dejlige jordbær. Jordbær indeholder nemlig ascorbinsyre, der ligesom æblesyre kan være med til at fjerne belægninger. Desuden indeholder jordbær et bakteriehæmmede stof, som kan fjerne mundbakterier, der ellers giver huller i tænderne.

 

Beskyt emaljen

Emaljen er tændernes bedste ven, for den beskytter mod huller. Men den bliver tyndere, jo ældre du bliver. Så vil du være god ved emaljen, skal du spise mineraler som kalk, fosfor og magnesium, der er med til at genopbygge emaljen og få dine tænder til at syne hvidere.

 

Kalk og fosfor kan du få ved at spise ost regelmæssigt. Du kan også spise laks, som indeholder meget fosfor og D-vitamin. D-vitaminet fremmer tillige optagelsen af kalk, hvis du indtager det sammen med noget kalkholdigt, det kunne være fløde. Magnesium får du ved at spise spinatblade – og det gode ved spinat er, at der ingen syre er i, så bare spis løs. (Dagens.dk)

 

Skinne med creme

Man kan også få behandlet sine tænder med en afblegende creme. Men det kræver et besøg hos tandlægen. Her får man taget aftryk til en plasticform, der passer til tænderne. I den lægger man lidt af cremen, man også får hos tandlægen. Skinne sættes på tænderne, og der skal den sidde nogle timer, mens cremen virker. Det gentages et antal dage efter tandlægens anbefaling.

 

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…