Regeringens boligfiasko: Antallet af ghettobeboere er steget med små ni tusinde på blot fire år

Bøgeparken (Foto: Poul Erik Andersen)

Ifølge regeringens netop offentliggjorte ghetto-liste, er antallet af ghettoer faldet fra 33 per 1. februar til 31 per 1. december.

 

I alt syv boligområder er fjernet fra ghetto-listen. Til gengæld er fem nye kommet til, og det er boligminister Carsten Hansen (S) stolt over.

 

”Det er en rigtig god nyhed, at det nu ser ud til, at vi har knækket kurven. Regeringen har gjort en massiv indsats for at skabe gode boliger, tryghed og fællesskab i de udsatte boligområder, og den indsats ser nu ud til at virke,” udtaler Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

 

Antal beboere i landets ghettoer er steget kraftigt

I virkelighedens verden ser det dog noget anderledes ud. Siden 1. januar 2011, hvor der blev registreret 26 ghettoer, er antallet af beboere i ghettoerne steget med 13,9 procent fra 59.637 til 67.933 per 1. januar 2014 samtidig med, at antallet af ghettoer er steget med fem til de nuværende 31.

 

 

Boligminister Carsten Hansen og foto fra rapporten med ghettolisten – et foto uden paraboler

 

Ifølge den nye ghettoliste er situationen forværret betragteligt i Københavns Kommune, som godt nok har fået fjernet bebyggelsen Aldersrogade fra listen, men som til gengæld har fået tre nye ghettoområder.

 

Det er Lundtoftegade, Sjælør Boulevard og Degnegården, og det betyder, at antallet af ghettobeboere i Københavns Kommune nu er steget med over tusinde fra 12.454 til 13.930.

 

De to øvrige nye ghettoområder er Karlemoseparken i Køge og Præstebakken/Syrenparken i Esbjerg. Til gengæld er Nivåhøj i Fredensborg og Ladegårdsparken i Holbæk røget af listen. Det samme gælder Ladegårdsparken i Holbæk.

 

Vest for Storebælt er Solbakken i Odense ikke mere på ghettolisten. Det samme gælder Nørager/Søstjernevej i Sønderborg, Løget by i Vejle og Glarbjergområdet i Randers.

Læs også
Video: Det ser ud som Mellemøsten, men det er rent faktisk Ikast i Jylland – her bliver dansker truet

 

Her er de mest kriminelle ghettoer

Blandt de meste kriminelle ghettoer på listen fører Gellerupparken/Toveshøj suverænt med 4,76 procent af alle over 18 dømt for kriminalitet. Der er tale om en af landets store ghettoer med i alt 6.652 beboere i området, hvoraf de 80 procent eller i alt 5.322 er ikke-vestlige indvandrere.

 

Nummer to på kriminalitetslisten skal også findes i det jyske. Det er Sebbersundvej i Aalborg, hvor 3,86 af alle over 18 har fået en dom eller flere for kriminalitet. I bebyggelsen bor der i alt 1.195 personer, og af dem er lidt over en femtedel indvandrere fra ikke-vestlige lande.

 

Gadehavegård i Høje Tåstrup kommer ind på en tredjeplads med 3,48 procent af alle over 18-år dømt for kriminalitet.

 

Vollsmose er stadig landets største ghetto

Landets største Ghetto er suverænt stadig Vollsmose ved Odense med 9.098 beboere per 1. januar i år, og hvoraf de 67,1 procent eller i alt 6.104 er ikke-vestlige indvandrere. Her er 3,23 procent af alle unge over 18 år dømt for kriminalitet.

 

Herefter følger Gellerupparken/Toveshøj ved Aarhus med de nævnte 6.652 beboere, heraf 5.322 ikke-vestlige indvandrere.

Læs også
Det palæstinensiske flag vajer fra boligblok i Aarhus Ø – læser frygter, at det er ghettoplanen, der er begyndt at virke

 

Landets tredjestørste ghetto er Tingbjergparken/Utterslevhuse i Københavns Kommune med 6.533 beboere, og blandt dem er de 71 procent eller i alt 4.638 ikke-vestlige indvandrere. Kriminaliteten ligger her på 2,26 for samtlige unge over 18 år.

 

Den største koncentration af ikke-vestlige indvandrere findes i Mjølnerparken, ligeledes i Københavns Kommune, hvor 85,2 procent eller i alt l.623 af de i alt 1.905 beboere er ikke-vestlige indvandrere. Her er 2,22 procent af alle over 18 år dømt for kriminalitet.

 

Sådan nedsætter regeringen antallet af ghettoer

Frem til den 1. oktober 2013 var antallet af ghettoer under den nuværende regering steget fra de nævnte 26 den 1. januar 2011 til i alt 40 i oktober 2013.

 

Indtil da var der tre kriterier, der afgjorde, hvorvidt en bebyggelse skulle betegnes som Ghetto. Det drejede sig om antallet af beboere fra ikke-vestlige lande, antallet af beboere uden tilknytning til arbejdsmarkedet og endelig omfanget af kriminalitet.

 

Disse kriterier udvidede regeringen den 1. januar i år med yderligere to, nemlig et uddannelseskriterium og et indtægtskriterium, og det betød, at regeringen per 1. februar stolt kunne meddele, at antallet af ghettoer nu pludselig var faldet til 33 og nu til 31.

 

Læs også
Natteravnene var i indvandrerghettoen for at hjælpe – men som tak blev de truet og stenet ud af området

Af samme grund er kriminelle ghettoer røget af listen

Netop den ekstra vægtning med uddannelse og indkomst har medført den noget omvendte situation, at dybt kriminelle bebyggelser nu er røget af ghettolisten, medens boligområder med lav kriminalitet til gengæld er havnet på listen.

 

Aldersrogade, der netop er fjernet fra ghettolisten og Degnegården, der er ny på listen, er to gode eksempler.

 

I Aldersrogade er koncentrationen af ikke-vestlige indvandrere på 73 procent. I Degnegården er den på 54,3 procent. I Aldersrogade er 2,70 procent af alle unge over 18 år dømt for kriminalitet. I Degnergården ligger det tilsvarende antal på 2,28 procent.

 

Hvad angår arbejdsløsheden, er den på 38 procent i Aldersrogade og på 37,2 procent i Degnegården. På uddannelsesområdet har kun 43,4 procent i Aldersrogade grundskole mod 51,9 procent i Degnegården. Når det gælder indkomst, ligger den i Aldersrogade på 51,9 procent af regionens gennemsnitsindkomst, medens den i Degnegår ligger på 56,6 procent.

 

Tilbage står, at koncentrationen af indvandrere er større i Aldersrogade end i Degnegården, at kriminaliteten er større i Aldersrogade end i Degnegården, og at arbejdsløsheden er større i Aldersrogade end i Degnegården. Til gengæld er både uddannelse og indkomstniveau lavere i Aldersrogade end i Degnegården.

 

Alligevel er det besynderligt nok Aldersrogade, som opfylder samtlige ghetto-kriterier, der er røget af ghettolisten, medens Degnegården, der på alle områder ligger bedre end Aldersrogade, er kommet på listen.

Læs også
Kendt journalist giver chokerende skildring af muslimske ghettoer med deres blanding af islamisering og kriminalitet

 

Boligministerens veje er ind imellem uransalige.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…