Politiet er magtesløst: Naboer til Egedalsvænge i Kokkedal terroriseres med stenkast gennem ruderne

Collage

Det er ikke småting, naboer til bebyggelsen Egedalsvænge i Kokkedal udsættes for af unge med indvandrebaggrund. Nogle af naboerne bygger høje hegn for at beskytte deres villaer og sig selv, medens andre giver op og forsøger at sælge.

 

 

En havefest ved en et års fødselsdag druknede i byger af sten, så gæsterne måtte flygte inden døre. Knallerter i høje fart tvinger cyklister af stien, og på vejen mod børnehaven bliver der solgt stoffer. Det skriver fagbladet Dansk Politi, der udgives af Politiforbundet.

 

 

I et nærmest desperat forsøg på at råbe politikerne op har tre af naboerne haft besøg af retsordførerne fra Socialdemokratiet og Venstre, henholdsvis Trine Bramsen og Karsten Lauritzen, og Dansk Politi var til stede under mødet.

 

 

Trine Bramsen: Det er ikke politiets opgave at stoppe stenkasteri

Naboerne ville have Christiansborgpolitikerne til at hjælpe dem med tre ting.

 

 

”Når vi har inviteret jer, er det blandt andet fordi, vi håber på, at I kan hjælpe os med tre ting. At give politiet flere ressourcer, at lave love, der er til at arbejde med og endeligt at give et signal om, at det borgernære arbejde skal prioriteres,” opremsede en af naboerne, Søren, ifølge Dansk Politi.

 

 

Han oplyste, at de drenge, der kaster med sten, er mellem syv-otte år og 15 år gamle og fortsatte:

 

 

”Politiet siger, at de ved, hvem det er, og at de har fod på dem. Men jeg forstår ikke, hvordan det så kan eskalere, som det har gjort her. Jeg tror, at fordi de får lov til at fortsætte uden konsekvens, så fortsætter de bare.”

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

 

Her mente den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen, at det slet ikke er en politiopgave at tage sig af stenkasteri.

 

 

”Jeg mener sådan set ikke, at det er politiets ansvar at sørge for at løse de problemer, beboerne her oplever,” erklærede hun ifølge Dansk Politi og fortsatte:

 

 

”Det er kommunen, der i samarbejde med politiet må sætte ind. Hvis ikke stenkasteriet bliver stoppet nu, ved vi jo, at vi ser de her drenge lave endnu værre ting om fem og ti år.”

 

 

Karsten Lauritzen: Det er først og fremmest politiets opgave

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

I modsætning til Trine Bramsen understregede Venstres retsordfører Karsten Lauritzen, at lov og orden er politiets opgave.

 

 

”Jeg er overrasket over, at der er naboer, som gennem så lang en periode er udsat for hærværk og chikane. Og at der ikke er blevet taget hånd om det af kommunen og politiet. Men det er ikke nyt for mig, at der er steder i politiet, hvor ressourcerne ikke rækker til de opgaver, der er,” sagde Karsten Lauritzen ifølge Dansk Politi.

 

 

Han understregede i den forbindelse, at det er en politiopgave at tage sig af unge, der kaster med sten og systematisk chikanerer beboerne i et villakvarter.

 

 

Politidirektøren: Vi har ressourcer nok

Karsten Lauritzens opfattelse af, at det skyldes ressourceproblemer, at politiet ikke er i stand til at beskytte naboerne til Egedalsvænge, deles ikke af politidirektør Finn Borch, Nordsjællands Politi.

 

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

 

Han mener tværtimod, at Nordsjællands Politi har ressourcer nok, hvilket han klart tilkendegav og sagde pænt nej tak til mere mandskab, da byrådet i Fredensborg Kommune havde planer om at henvende sig til justitsministeren for at bede om flere ressourcer til Nordsjællands Politi.

 

 

Det fortæller medlem af byrådet for Venstre, Knud Løkke Rasmussen.

 

 

”Jeg har gennem mine udvalgsposter mødt en række frustrerede borgere. De føler sig utrygge, og de føler bestemt ikke, at politiet er der, når der er brug for det. Derfor undrer det mig, at Nordsjællands Politi siger nej tak til en fremstrakt hånd. Rent ud sagt forstår jeg det ikke,” siger Knud Løkke Rasmussen til Dansk Politi og fortsætter:

 

 

”Der er en masse politik i det her. Der er nogen, der er bange for at erkende, at Kokkedal har problemer. Det er dårlig reklame for kommunen, som jo gerne vil trække gode kræfter til i form af ressourcestærke beboere.”

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

Beboerne har fået et telefonnummer til politiet, men …

Til Dansk Politi forklarer politidirektør Finn Borch, at Nordsjællands politi har oprettet en 20 mand stor speciel enhed, Enheden for Trygge Boligområder, der også fungerer som en slags mobil lokalpolitistation.

 

 

Ifølge Dansk Politi griner naboerne opgivende, når de hører navnet på enheden, som de har fået udleveret et telefonnummer til.

 

 

”Vi føler, at vi er overladt til os selv. Efter klokken 16 er der telefonsvarer på det nummer, vi har fået udleveret. Der er ikke gjort noget reelt for at stoppe stenkastene. Nu bliver der sat videoovervågning op, men det virker som symptombehandling,” fortæller en af naboerne, Lars, ifølge Dansk Politi og fortsætter:

 

 

”Vi føler os utrygge, nogle er decideret bange, og vi tør ikke selv handle, fordi vi frygter for konsekvenserne. De her unge rødder ved jo, hvor vi bor, og hvad er så deres næste skridt?” spørger Lars.

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…