Når muslimske stammekrigere møder dansk krævementalitet, går det galt

Ramzino og Cino kommer fra Iran og Kurdistan. Men i dag bor de i Avedøre Stationsby i Hvidovre Kommune uden for København.

 

Ramzino og Cino er eksempler på, hvordan galt det ofte går, når en voldelig stammekultur skal fungere i et velfærdssamfund, hvor krævementaliteten har vokset sig stærk.

 

Det er Lokalavisen Hvidovre, der har talt med de to unge mænd med indvandrerbaggrund, som siger, at de er en del af en større gruppe. Ramzino og Cino er omkring 20 år og navnene er ikke deres rigtige. (14.1)

 

Dansk krævementalitet

Interviewet med Ramzino og Cino illustrerer, at de er blevet grundigt påvirket af mentaliteten i den danske velfærdsstat, hvor det er det offentliges ansvar at dække alle ens behov fra vugge til grav.

 

De to indvandrerdrenge eller unge mænd har fået den ide, at ”de vil have et sted at være”. En fritidsklub.

 

Det har skrevet deres krav ned, og den håndskrevne lap papir er affotograferet i Hvidovre Avis.

 

De bor ellers i et socialt boligområde, hvor det vrimler med tilbud. Her er der som andre steder sportsklubber, fritidsklubber, grønne områder og en flot anlagt strandpark.

 

Men det er ikke nok. Gruppen af drenge og unge mænd vil have deres egen klub. Det er mildt sagt uklart, hvad det er for en klub, de mangler. Måske er de materielle goder i de andre klubber bare ikke gode nok. For i deres klub skal der være ”playstation, TV, DVD og en sofa”.

 

Hævde sig

Men måske er kravet om en klub bare en måde at hævde sig på. Kulturen i de muslimske lande de kommer fra er udprægede macho kulturer. Her skal mændene vise deres værd ved at hævde sig og være de stærke.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Hvordan gør man det i Danmark? Ja i børnehaven og skolen og fritidsklubberne har de sikkert fået den forståelse, at man hævder sig ved at kræve ind hos kommunen.

 

”Kommunen er så nærig. Den tænker kun på at bruge penge på fortovene – tænker ikke på at bruge penge på mennesker”, siger de til Hvidovre Avis.

 

Voldelige metoder

Men hvad nu, hvis kommunen ikke vil give dem deres helt egen klub?

 

Ja her har de også hørt i børnehaven og skolen, at så skal man i dialog. Kommunen skal snakke med os, siger de.

 

Men så slår det for alvor igennem, at de er vokset op i en voldelig, machopræget stammekultur. Her er det trusler og vold, der afgør, hvem der er den stærke, der vinder.

 

“For hver 3 uger, der går, før vi får svar, brænder der betydelige steder i Avedøre.

Læs også
Dannebrog: Folkets flag og et nationalt symbol – en bog skrevet med et varmt, dansk hjerte

 

De betyder ifølge dem selv, at uden ny klub, sågaranterer de, at volden, balladen og uroen i Stationsbyen meget snart vil eskalere ganske markant”.

 

”Vi brænder alle betydelige steder ned – biblioteket og gymnasiet kommer først. Lunten er blevet meget kort, det er bare bomben, der ikke er sprunget endnu!“ (Hvidovre Avis)

 

De har selv skrevet det sådan her i deres trussel: “Er det ikke meget nemmere at give en klub, så slipper i for at ting og sager bliver brændt ned. Slipper for at bruge penge på de vagter i sat ind i Store Hus for at forhindre os i at komme ind.”

 

Men det er især biblioteket og gymnasiet, der bliver fremhævet, som de steder, der skal brændes af.

 

Muslimsk stammekulturen

Mange af disse drenge er vokset op med vold og tæsk. De har ikke lært at reflektere over konsekvenserne af det de gør, og dialog og ansvar spiller ingen rolle. De har lært, at det er den stærkeste, der har magt og bestemme. Derfor foragter de svaghed og vil selv bruge trusler og vold for at vise styrke.

 

Læs også
En guide til Grundtvig

I dette voldelige magtunivers spiller familien og stammen en stor rolle. Alene kan man ingenting. Man er helt afhængig af sin gruppe. Familien står sammen og stammen står sammen.

 

Den indbyrdes loyalitet er stærk. Jævnfør indvandrebanden, der hedder Loyal to Familia. Og derfor er det stort set altid danskerne som chikanen og kriminaliteten går ud over.

 

”Man støtter hinanden her. Hvis en bror ikke har penge, så skaffer vi penge til hinanden!”, forklarer de to unge mænd. (Hvidovre Avis)

 

De forskellige familier, de etniske og religiøse grupper kan kæmpe indbyrdes. Men den fundamentale stammemodsætning går mellem muslimer og dansker.

 

Hvad laver I – når ikke I har noget at lave? Spørger Hvidovre Avis de to unge.

 

”Nogle nætter fylder vi en bil og kører ud for at lave penge – finder nogle designermøbler eller sådan noget”.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

– Skal jeg være bange for Jer, hvis jeg møder Jer her en mørk aften?

”… det kommer an på vores humør. … hvis vi møder en, der ikke har noget at gøre her, tager vi ham med over i et hjørne og slår ham ned og stjæler hans ting.”

 

Samfundet reagerer helt forkert

Dette mønster fremgår af flere udenlandske og danske undersøgelser.

 

I Danmark er der undersøgelser, der viser, at de drenge, der er vokset op i hjem med stærke æresbegreber, har svært ved at fungere i et moderne velfærdssamfund.

 

Dette mønster med drenge og unge mænd, der reagerer voldeligt og aggressivt på det danske samfund, ser vi igen og igen i de forskellige indvandrertætte boligområder.

 

Gang på gang har vi også set, at samfundet ikke har reageret med fast normer, klare regler og konsekvens.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

I stedet for har de bøjet sig for de unge og givet dem, den klub de har krævet. Det er sågar sket selv om den tidligere klub er brændt ved en påsat brand. Der er også eksempel på klubber, hvor man har fundet våben, uden at det tilsyneladende har haft konsekvenser.

 

Gad vide hvad der sker med de unge i Avedøre, der truer med at brænde biblioteket og gymnasiet af, hvis de ikke får en klub.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…