Op mod 100.000 børn i Danmark er fattige

Foto: Colourbox

Morten Østergaard skrev en artikel i Jyllands-Posten. Overskriften lød:
“Glem de ledige – nu skal fattige børn have hjælp”.

 

Det er for så vidt meget godt, men så udtaler den ny radikale leder, at der er 8.000 fattige børn i Danmark, og han insinuerer faktisk, at der ikke er nogen, der tager sig af disse børn.

 

Men tallet 8.000 er er helt ved siden af.

 

Ifølge flere oplysninger, er der mere end 100.000 fattige børn i Danmark.

 

Jeg ved godt, at regeringen arbejder med en ny fattigsdomsgrænse, men den siger faktisk ikke en pind om, hvilke børn der er fattige, og for eksempel regner regeringen ikke med børn, der ikke har været fattige i 3 år eller mere.

 

Og hvad angår misbrugsfamilier, så er det ligegyldigt hvilken indkomst forældrene har, så har de for lidt, og børnene har ingenting, absolut intet.

 

Det er vældig smart af regeringen, at sætte en fatigdomsgrænse, der reducerer antallet af fattige børn med 90%, man kunne lige så godt sætte en grænse, så der slet ikke findes fattige familier her i landet.

 

Iflg. chefanalytiker Jonas Schytz Juul var der 75.000 fattige børn i Danmark i 2009. (oplyst af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd den 28. juni 2011)

 

Iflg. EU’s fattigdomsmål, er der mere end 100.000 fattige i Danmark

 

Jeg stiftede BROEN i 2002, vi har i dag 20 afdelinger landet over, med mere end 100 frivillige og med økonomisk støtte til 3.000 fattige børn, og vi ved at tallet 8.000 ikke engang udgør 10% af fattige børn her i landet.

 

Hans Søgaard er formand for BROEN DANMARK

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…